7 különleges, könnyen és gyorsan elkészíthető tésztaétel vacsorára

7 különleges, könnyen és gyorsan elkészíthető tésztaétel vacsorára

Címlap / Életmód / Receptek / 7 különleges, könnyen és gyorsan elkészíthető tésztaétel vacsorára

Egy tészta vacsora gyorsan elkészíthető, változatos, és jól variálható, szinte nincs olyan, aki ne szeretné. Az esti főzőcskézésből akár közös program is lehet, utána pedig igazi romantikus vacsora következik, anélkül, hogy órákig kellett volna a tűzhely mellett állnotok. Íme, a kedvenc receptjeink.

Spenótos, mascarponés tészta

Hozzávalók: 200 g széles metélt tészta, 4-5 ek olívaolaj, 200 g fagyasztott leveles spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, fekete bors, 1 chili paprika, 25 g fenyőmag, 160 g mascarpone, 100 ml tejszín, 30-40 g parmezán sajt

Elkészítés: A kiolvasztott spenótot melegítsd össze az olajon a sóval, a borssal, az apróra vágott fokhagymával és a chilivel.

A tésztát főzd meg sós vízben, a fenyőmagot pedig zsiradék nélkül pirítsd meg. A mascarponét és a tejszínt add a spenóthoz, majd forgasd össze vele a tésztát. Tálaláskor szórd meg a fenyőmaggal és reszelt parmezánnal.

Fehérboros, gombás tészta

Hozzávalók: 50 dkg penne vagy spagetti, 2 ek vaj, 1 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg prosciutto sonka, 25 dkg csirkemell filé, 20 dkg csiperkegomba, 2 -3 ek sűrített paradicsom, 1,5 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, só, bors, tálaláshoz parmezán sajt.

Elkészítés: A vajon és az olívaolajon párold meg a kockára vágott hagymát, majd süsd meg benne a szintén felkockázott sonkát.

Fehéredésig főzd benne a felcsíkozott csirkehúst, majd add hozzá a gombát is, végül pedig jöhet a sűrített paradicsom, majd az egészet felöntheted a borral. Ha a bor fele elfőtt, sózd, borsozd és öntsd fel a tejszínnel, majd amíg rotyog, főzd ki a tésztát. Melegen tálald, parmezánnal meghintve.

Csirkés, sajtos tészta

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé, 25 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt, 1 közepes fej vöröshagyma, só, 1/2 kk őrölt bors, 1 tk majoránna, 1 tk bazsalikom, olívaolaj, 40 dkg penne vagy metélt tészta.

Elkészítés: Egy kevés olajon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát, majd tedd rá a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet.

Add hozzá a bazsalikomot és a majorannát, majd pirítsd fehéredésig. Ekkor add hozzá a krémsajtot, és forrald össze az egészet, majd tedd a kifőtt tésztára.

Pulykás rakott tészta

Hozzávalók: 40 dkg penne vagy szélesmetélt, 60 dkg pulykamell, 1 ek. sűrített paradicsomszósz, 6 dkg vaj, só, bors, 25 dkg reszelt sajt, 3 dl tejföl, vaj a tál kikenéséhez.

Elkészítés: A tésztát főzd meg sós vízben. Közben a húst vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd és a vajon mindkét oldalát pirítsd meg a szeleteknek.

A sajtot, a paradicsomszószt és a tejfölt keverd a tésztához, majd a felét fektesd kivajazott jénaiba, tedd rá a hússzeleteket és locsold meg azzal a vajjal, amiben sütötted őket, majd takard be a maradék tésztával. 180 fokon, 30 percig süsd.

Cukkinis tészta

Hozzávalók: 500 g tészta, 2 közepes cukkini, pár gerezd fokhagyma, bacon, kb. 2 marék borsó, 2 tubus sajtkrém, só, bors, bazsalikom, ízlés szerint fűszerek.

Elkészítés: A bacont, a cukkinit és a fokhagymát vágd apró darabokra, majd pirítsd meg őket, és add hozzá a borsót is.

A kifőtt tésztához keverd hozzá a sajtkrémet, majd forgasd a baconos cukkinihez, add hozzá a bazsalikomot és a fűszereket, majd néhány perc pirítás után tálalhatod is.

Vargányás tészta

Hozzávalók: 3 közepes fej vargánya gomba, 4 szelet sonka, 150 ml tejszín, frissen őrölt bors, diónyi vaj, 200 g száraz tészta, parmezán sajt, petrezselyem.

Elkészítés: A gombát tisztítsd meg s csíkozd fel. Egy kevés vajon pirítsd meg a felcsíkozott sonkát, majd add hozzá a gombát is, és pirítsd, amíg megpuhul. Keverd hozzá a tejszínt, ízesítsd borssal és szórj bele egy kis parmezánt.

A kifőtt tésztát forgasd össze a szósszal, tálaláskor pedig szórd meg parmezánnal és frissen vágott petrezselyemmel.

Zöldséges tészta

Hozzávalók: 25 dkg tészta, 2 ek mogyoróolaj, 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet gyömbér, egy öntetnyi (kb 1/2 ek) gombás szójaszósz, 2-3 ek világos szójaszósz, 1 kis sárgarépa, 2 szelet kaliforniai paprika, csíkokra vágva, 10 dkg ceruzabab, 5 szál újhagyma 1 cm-es darabokra vágva, 6-7 koktélparadicsom félbe vágva, 5 g szárított felhőfül gomba.

Elkészítés: A tésztát főzd meg sós vízben. Közben egy wokban forrósítsd fel az olajat, barnítsd meg benne a gyömbért és a fokhagymát, majd vedd ki őket a serpenyőből.

Puhítsd meg benne a sárgarépát, majd add hozzá a gombát, amit előzőleg beáztattál, valamint a paprikát, és süsd néhány percig. Ez után add hozzá a ceruzababot, majd néhány perc múlva az újhagymát, koktélparadicsomot és a tésztát is.

Várj néhány percet, hogy a főtt tészta is piruljon, majd locsold meg a szószokkal, és már kész is.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!