Tényleg működik a fordított pszichológia - Ezt tedd, hogy sikerüljön!

Zabolai Margit
Írta: ,
Tényleg működik a fordított pszichológia - Ezt tedd, hogy sikerüljön!

Kép forrása: undrey/depositphotos.com

A fordított pszichológiáról sokat hallunk, és bár nem varázsszerről van szó, néha valóban segít, hogy véghez vidd az akaratodat. Ha érvelned kell, vagy meg szeretnél győzni valakit valamiről, az alábbi ismeretek jól jöhetnek, de használd őket felelősséggel!

Hogyan kezdd el? Kép forrása: unsplash

A fordított pszichológia lényege, hogy az ellentétét mondod annak, amit szeretnél. Ez jelentheti azt is, hogy akár vitát generálsz, amiben éppen a céljaid ellen érvelsz, de azt is, hogy például kihívásként tünteted fel a célodat: fogadjunk, hogy nem mersz…

Ilyenkor látszólag te veszítesz, hiszen elbukod a fogadást, de a másik valójában éppen azt teszi majd, amit te szerettél volna.

Igyekezz úgy alakítani a dolgot, hogy a másik fél azt higgye, hogy az ő kezében van az irányítás, és ő hozza meg a döntéseket!

Nem mindenkinél működik Kép forrása: unsplash

A fordított pszichológia  persze nem mindenkinél működik egyformán, és vannak embertípusok, akik egyáltalán nem fogékonyak rá, mások viszont hajlamosak azonnal beugrani neki.

Jellemzően azok, akiknek túlzottan magas az önbizalmuk, akik természetüknél fogva elutasítóak, ingerlékenyek, vagy nagyon rosszul viselik, ha mások megmondják, mit tegyenek nekik, sokkal könnyebben engednek a fordított pszichológiának.

A konfliktust kerülő embereknél azonban nem segít, ha az ellenkezőjét mondod annak, amit szeretnél. Így a sikeres fordított pszichológia első lépése az, hogy a megfelelő embereknél alkalmazd, különben visszájára sülhet el a dolog.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!