Az ecet 16 nagyon hasznos, de alig ismert felhasználási módja

Az ecet 16 nagyon hasznos, de alig ismert felhasználási módja

Címlap / Otthon / Háztartás / Az ecet 16 nagyon hasznos, de alig ismert felhasználási módja

A számítógépek tisztítása

Számítógép, fax, telefon és egyéb irodai gépek jobban működnek, ha tisztán vannak tartva. Mielőtt elkezdenéd a tisztítást, kapcsold ki a berendezést. Egy tálba keverj össze egyenlő arányban vizet és ecetet, majd egy tiszta ronggyal törölgesd végig a berendezést. Ügyelj, hogy az áramkörökbe és áramkapcsolókba ne kerüljön folyadék. A számítógép billentyűi közt ecetes fültisztító pálcikával takaríthatsz.

Számítógép tisztítása
Számítógép tisztítása – istockphoto

A redőny és roló tisztítása

Egyenlő részben keverj össze ecetet és meleg vizet. Húzz fel egy pamutkesztyűt és mártsd a tisztítószerbe, majd húzd végig a kesztyűs ujjaidat a redők mindkét oldalán. Az eredmény meghökkentő. A kesztyűt közben mártogasd a tisztítószerbe, hogy megtisztuljon.

Roló tisztítása
Roló tisztítása – istockphoto

A kagyló kidugaszolása és szagtalanítása

Keverj össze ecetet és szódabikarbónát, majd önts a lefolyóba. A két szer együttes ereje megszabadít a dugulástól és szagtalanítja a csövek belsejét. Használj fél adag szódabikarbónához egy adag ecetet, majd ha a habzás elmúlik, adj hozzá ugyanannyi meleg vizet, mint ecetet. Ami után a lefolyóba öntötted, várj öt percet, majd eressz rá hideg vizet.

Fürdőszoba kagyló
Fürdőszoba kagyló – istockphoto

Cigaretta/füst szag semlegesítése

Ha mostanában sokat grillezel otthon vagy kemény dohányos van a házban, önts almaecetet egy lapos tálban és helyezd el a szobában. Kevesebb, mint egy nap alatt a szag elmúlik. A cigaretta füsttől úgy is megszabadulhatsz, ha egy ecetes nyirkos ruhával körbetörölgeted a bútorokat.

Króm és acél tisztítása

A krómból, inoxból és rozsdamentes acélból készült berendezési tárgyak ecettel tisztíthatók. Egy szórófejű palackkal fújjuk be a felületet, majd puha ronggyal töröljük fényesre.

Ecetes tisztítás
istockphoto

Penész kiirtása

Ha a penészfoltokat el szeretnéd távolítani, válaszd a fehér ecetet. Szinte minden felületen biztonsággal alkalmazhatod, nem fog foltot hagyni – fürdőszobában, csempéken, bútoron, falakon, műanyagon, függönyön stb. Könnyű foltok esetén az ecetet hígítsuk vízzel, erős foltok esetén használhatunk tömény ecetet. A szert öntsük szórófejes palackba és így juttassuk a penészfoltra.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást