Otthon / Háztartás

Az ecet 16 hasznos, de kevésbé ismert felhasználási módja

A számítógépek tisztítása

Számítógép, fax, telefon és egyéb irodai gépek jobban működnek, ha tisztán vannak tartva. Mielőtt elkezdenéd a tisztítást, kapcsold ki a berendezést.

Egy tálba keverj össze egyenlő arányban vizet és ecetet, majd egy tiszta ronggyal törölgesd végig a berendezést.

Ügyelj, hogy az áramkörökbe és áramkapcsolókba ne kerüljön folyadék. A számítógép billentyűi közt ecetes fültisztító pálcikával takaríthatsz.

A redőny tisztítása

Egyenlő részben keverj össze ecetet és meleg vizet.

Húzz fel egy pamutkesztyűt és mártsd a tisztítószerbe, majd húzd végig a kesztyűs ujjaidat a redők mindkét oldalán. Az eredmény meghökkentő. A kesztyűt közben mártogasd a tisztítószerbe, hogy megtisztuljon.

A kagyló kidugaszolása és szagtalanítása

Keverj össze ecetet és szódabikarbónát, majd önts a lefolyóba. A két szer együttes ereje megszabadít a dugulástól és szagtalanítja a csövek belsejét.

Használj fél adag szódabikarbónához egy adag ecetet, majd ha a habzás elmúlik, adj hozzá ugyanannyi meleg vizet, mint ecetet. Ami után a lefolyóba öntötted, várj öt percet, majd eressz rá hideg vizet.

Cigaretta/füst szag semlegesítése

Ha mostanában sokat grillezel otthon vagy kemény dohányos van a házban, önts almaecetet egy lapos tálban és helyezd el a szobában.

Olvastad már?  A 6 legfüggetlenebb csillagjegy - Velük a legnehezebb komoly kapcsolatot kialakítani

Kevesebb, mint egy nap alatt a szag elmúlik. A cigaretta füsttől úgy is megszabadulhatsz, ha egy ecetes nyirkos ruhával körbetörölgeted a bútorokat.

Penész kiirtása

Ha a penészfoltokat el szeretnéd távolítani, válaszd a fehér ecetet. Szinte minden felületen biztonsággal alkalmazhatod, nem fog foltot hagyni – fürdőszobában, csempéken, bútoron, falakon, műanyagon, függönyön stb.

Könnyű foltok esetén az ecetet hígítsuk vízzel, erős foltok esetén használhatunk tömény ecetet. A szert öntsük szórófejes palackba és így juttassuk a penészfoltra.

Króm és acél tisztítása

A krómból, inoxból és rozsdamentes acélból készült berendezési tárgyak ecettel tisztíthatók. Egy szórófejű palackkal fújjuk be a felületet, majd puha ronggyal töröljük fényesre.

Még 10 felhasználási módja az ecetnek a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3