Ebben az 5 dologban más a randizás, ha a pasinak gyereke van

Ebben az 5 dologban más a randizás, ha a pasinak gyereke van

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ebben az 5 dologban más a randizás, ha a pasinak gyereke van

Egy új kapcsolat kihívásokkal és nehézségekkel jár, amint leteltek az első, rózsaszín közben eltöltött hónapok. Először is meg kell tanulni megbízni új parteredben, kialakítani egy közös életet, majd amikor kezditek jobban megismerni a másikat, előjönnek egymás rossz tulajdonságai és idegesítő szokásai. Amikor azonban a férfinak gyereke van, pláne akadnak nehézségek, hiszen nemcsak őt, hanem egy egész csomagot kapsz vele együtt. Még akkor is így van, ha a gyerekek nem vele élnek, hanem csak hétvégenként látja őket.

A gyerek léte nemcsak azt határozza meg, hogy az apa milyen új nőt enged be életébe, hanem az egész kapcsolat dinamikáját befolyásolja. Az első, amit tudnod kell, hogy a gyerek mögött te mindig csak a második lehetsz. Ha megismerkedtél valakivel és előző kapcsolatából gyerekei vannak. az alábbi öt dologra készülj fel.

1. A spontaneitás nagyon ritka lesz

Egy szülőnek rengeteg kötelezettsége van, még akkor is, ha nagyrészt az édesanyák veszik ki ebből a részüket. Egy családos férfi tehát elfoglalt ember, arról nem is beszélve, hogy egy hétvégi apukánál a szombat vasárnap a gyerekeké, így a végigdolgozott hétköznapok után nem sokszor adatik majd meg, hogy egy hétvégére elmehessetek ketten romantikázni.

Persze azt sem jelenti, hogy lehetetlen, de az biztos, hogy minden ilyen programot jó előre meg kell tervezni és egyeztetni a másik szülővel. 

2. Nem te kapod az összes figyelmet

Ha olyan típus vagy, hogy a partnered osztatlan figyelmét várod el, akkor sajnos hamar kiütközhetnek a problémák, hiszen nemcsak te vagy, akivel foglalkoznia kell. Hogy mennyi ideje és energiája van rád, az attól függ, hogy hány gyereke van és azok mennyi idősek. Ennek függvényében valószínű, hogy nem tudtok annyiszor elmenni szórakozni együtt és a nyaralások száma is kevesebb lesz, mint amennyit elvárnál.

Ha önálló, független nő vagy, aki szeret egyedül lenni, ez akár még előny is lehet a kapcsolatban, azonban a találkozók folyamatos egyeztetése sokaknak nehezére esik egy idő után. 

3. Rugalmasnak kell lenned

Ha az embernek gyereke van, bármikor beüthet valami váratlan dolog, egy baleset vagy betegség és már lőttek is az aznapi romantikus estének. Ez már az ismerkedés elején is próbára teheti a kapcsolatot, de amikor sokadjára fordul elő, nagyon frusztráló lehet mindkét fél számára.

Ilyenkor még szemrehányást sem tehetsz, hiszen tudtad már az elején, hogy ez a párodnál „benne van a pakliban”. A partnered nem szándékosan mondja le a randit, egyszerűen nincs más választása. Ezt vagy megtanulod rugalmasan kezelni, vagy búcsút intesz neki. 

4. Egy apával nincs egész nap csetelés

A friss szerelmesek szeretnek folyamatos kapcsolatban lenni, amire a digitális világ lehetőséget ad, azonban nem szabad elfelejtened, hogy mikor külön vagytok, a párod sokszor a gyerekeivel tölti az idejét. Ilyenkor pedig természetesen nekik szenteli a figyelmét, így nem szabad duzzognod, ha nem válaszol egyből a romantikus üzenetedre. 

5. Fontos, hogy kedveld a gyerekeit

Tegyük fel. hogy a kapcsolat jó irányba halad és komolyra fordul. Ilyenkor elengedhetetlen, hogy előbb-utóbb bemutasson a gyerkőcöknek. Ez idegölő lehet, neked és a gyerekeknek is, azonban ha közös jövőt tervezel a pároddal, ki kell jönnöd velük, hiszen ők az élete részei, ahogy te is.

Azt is el kell fogadnod, ha először ellenségesek veled, hiszen kezdetben lehet, hogy csak a gonosz mostohát látják majd benned. Ezért nem szabad hibáztatnod őket, végtelen türelemmel kell viseltetned irántuk. Ha ehhez van elég erőd, akkor sikeresen integrálódhatsz bele a család életébe.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást