Drágultak idén a strand belépők? Így strandolhatsz az idén a fővárosban

Drágultak idén a strand belépők? Így strandolhatsz az idén a fővárosban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Drágultak idén a strand belépők? Így strandolhatsz az idén a fővárosban

Végre elérkezett a sokak által várt igazi nyári idő, és ezzel együtt a strandok is megnyitottak, hogy legyen hol hűsölni a szezonban. Cikkünkben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatójától kaptunk választ azokra a kérdéseinkre, hogy melyek a főváros legismertebb és leglátogatottabb fürdői, mikor számíthatunk a legnagyobb tömegekre a strandokon, milyen újdonsággal várják az idén a fürdőzni vágyókat, és arról is, várható-e drágulás a belépőjegyek esetében.

Budapesten már javában tart a strandszezon, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett valamennyi fürdő és strand nyitva van –  ez azt jelenti, hogy jelenleg 11 fürdőegységben várják a vendégeket. A strandok mellett a fürdőknek is van kültéri medencéje, napozórésze, így azok is kiváló kikapcsolódást nyújtanak a nyári melegben. A BGYH Zrt. előzetes tervei szerint szeptember 3-ig tartanak majd nyitva a strandok, de jó idő esetén akár tovább is, tudtuk meg Czinege Szilviától, a BGYH Zrt. értékesítési és marketing igazgatójától.

Elmondása szerint a leglátogatottabb strandunk Budapesten a Palatinus strand, amely a főváros egyik legrégibb és leghíresebb strandja. Gyönyörű ősfás környezete, nagy vízfelülete és modern csúszdarendszere nem csak a belföldi lakosokat, de számos külföldi turistát is vonz.

– A Palatinus strandfürdő mellett szintén nagyon közkedvelt a Római strand és a Paskál fürdő is. A Paskál fürdő tavaly óta egész éven át nyitva tartó gyógyfürdőként üzemel, amely a nyári szezonban gyerekmedencével, játszótérrel és nagy zöld felülettel várja a látogatókat – magyarázta Czinege Szilvia.

Az értékesítési és marketingigazgatót kérdeztük arról is, mikor emelkedik meg a leginkább a látogatók száma a strandokon. Elmondása szerint hőségriadó esetén, azaz hosszan tartó meleg idején, főleg hétvégéken jelentősen megemelkedik a fürdőlátogatók száma, de szerencsére sok strandfürdő több ezer ember befogadására alkalmas.

Palatinus strand

– A Sziget fesztivál ideje szintén egy kiemelt időszaknak számít, de leginkább a történelmi fürdőket érinti ilyenkor a megemelkedett látogatószám, a strandok forgalmát ez nagyban nem befolyásolja – mondta Czinege Szilvia.

A fővárosi strandok és fürdők általában minden évben valamilyen újdonsággal is várják a látogatókat. Tavaly júliusban például fedett egységgel bővült a Paskál fürdő, ahol azóta sem álltak meg a fejlesztések. Idén májusában a fürdő területén készpénzmentes fizetés került bevezetésre, így a fürdő területén vásárolt termékekre – étel, ital, strandcikkek – készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát fogadják el. A kártya érintés nélküli technológiával működik, vízálló, így fürdőzés közben az csuklóra vagy a nyakba rögzíthető, így sokkal biztonságosabb, mintha a pénztárcánkra kellene ügyelni.

Paskál fürdő

– A strandszezonra készülve pedig a fürdő számos újdonságot tartogat a látogatók részére. Június közepétől egy közel 30 m2-es szaunával és további masszázshelyiségekkel bővült, ezen kívül a kültéri gyerekmedence is felújításra került új vizes játékokkal. A közelében található gyerekjátszótéren újdonság, hogy napvitorla védi a kicsiket a nap káros sugaraitól. Az idei év másik nagy újdonsága a Palatinus strand új wellness részlegének az átadása lesz július közepén – tette hozzá a BGYH Zrt. értékesítési és marketingigazgatója.

Érdeklődtünk arról is a BGYH Zrt.-nél, hogy a strandok belépőjegyeinek árai mennyire változtak az idén, de nagy drágulás szerencsére nincs. A Csillaghegyi strandon továbbra is 1 000 forintos, kedvezményes áron váltható a belépő, hogy a szűkösebb anyagi helyzetű családok is inkább a biztonságos strandokat választhassák a veszélyes bányatavak helyett.

Csillaghegyi strand

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!