Drágám, tartsunk szünetet!

Drágám, tartsunk szünetet!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Drágám, tartsunk szünetet!

Túl sok volt mostanában a veszekedés? Besokkaltatok az egésztől? Sok pár választja végső megoldásként a kapcsolat szüneteltetését. Vajon ez a lépés árthat vagy segíthet?

Elodázott szakítás

A dologgal kapcsolatban az általános vélemény az, hogy a szünet valójában egy elodázott szakítás. És egyáltalán nem mindegy, hogy melyik fél veti fel az ötletet. A nők általában többet tesznek egy kapcsolat működéséért, sokszor önfeláldozó módon szívüket-lelküket beleadják, így ha ők kérnek szünetet, azt tényleg azért teszik, hogy átgondolják a dolgokat és megfontolt döntést hozzanak. 
  Ezzel szemben az erősebbik nem tagjai gyakran arra használják fel a külön töltött időt, hogy szép csendben kihátrálva a kapcsolatból egy teljesen új életet kezdhessenek.  De mégis mi vezethet odáig, hogy úgy érzitek, az a legjobb megoldás, ha egy időre nélkülözitek egymás társaságát? Az okok többfélék lehetnek. A leggyakoribb az, hogy problémáitok vannak, túl sokat veszekedtek, belefáradtok az egészbe, ami szép lassacskán érzelmi eltávolodáshoz vezethet. Ilyen esetekben a kapcsolat felfüggesztése arra adhat választ, hogy érdemes-e harcolni egymásért és megoldani a felmerülő problémákat. 
A dolog kétesélyes: előfordulhat, hogy rájöttök arra, hogy képtelenek vagytok egymás nélkül élni, de ugyanígy az is megtörténhet, hogy végleg eltávolodtok egymástól. Egy a lényeg! Mindkettőtökre nézve a lehető legjobb döntést kell hozni, legyen folytatás vagy szakítás. Viszont anyagi okokból vagy mert közös a lakás, szigorúan tilos együttmaradni, ha a lelketek mélyén érzitek, hogy nem ez a helyes döntés.    Én most tesztellek téged! A szünetkérésnek egy másik válfaja, ha csupán tesztelni szeretnénk a párunk érzelmeit. Tudni akarjuk, hogy mennyire szeret minket, mennyire vagyunk fontosak neki és hogyan reagál, ha elküldjük. Vigyázz, nehogy te is beleess ebbe a csapdába, mert könnyen fordítva sülhet el a dolog! Meglehet, hogy ezzel a tetteddel elbizonytalanítod a párodat vagy rádöbbented arra, hogy számára a szakítás a lehető legjobb megoldás.    Idegtépő várakozás Valljuk be, egy kapcsolat szüneteltetése elég megterhelő érzelmileg. Naphosszat ülsz a telefon mellett, arra várva, hogy megcsörrenjen és őt halld a vonal másik végén. Vagy folyton a közös ismerősöket kérdezgeted, hogy mit csinál, hogy érzi magát. Tudod, hogy a szünet lényege valójában az, hogy nem tudtok egymásról semmit és így tisztán, befolyásolások nélkül tudjátok átgondolni a dolgaitokat, ennek ellenére minden lépését nyomon akarod követni. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyire idegtépő arra várni, hogy a szünet leteltével mi lesz a kapcsolatotok sorsa.
  Ki kell deríteni az okokat A pszichológusok szerint nagyon fontos a kapcsolat további sorsa érdekében tisztázni, hogy mi vezetett az időkérésig. Csak ti tehettek róla vagy esetleg külső tényezők is közrejátszottak? Általában az utóbbi helyzetben nagyobb esélyetek van a kapcsolat rendezésére, mintha egymással van gondotok. Ha kiderítettétek a problémát, utána csak rajtatok múlik, hogy a szünet boldog egymásra találással vagy könnyes búcsúval végződik-e.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!