„Drága szőke” – minden, amit tudnod kell az idei év egyik legnépszerűbb hajszínéről

„Drága szőke” – minden, amit tudnod kell az idei év egyik legnépszerűbb hajszínéről

Címlap / Stílus / Haj / „Drága szőke” – minden, amit tudnod kell az idei év egyik legnépszerűbb hajszínéről

Melírok mindenütt

A drága szőke egy napszítta, ugyanakkor rengeteg lágy kontraszttal melírozott hajszín, ami inkább meleg árnyalatokkal készül. A lényege, hogy a hagyományos színt a fodrászok stratégiailag gondosan megtervezett melírokkal árnyalják, aminek eredménye a csodás, luxus hatású és fényes frizura. A sok árnyalatnak köszönhetően teljesen személyre szabható a végeredmény, így bármilyen bőrtónussal működik. 

Az alapszín egy meleg árnyalat, például méz-, vagy aranyszőke, erre kerül világosabb melír az arc melletti részre. Ezzel még nincs vége, ugyanis a többi tincs is alig látható, ugyanakkor luxus hatású árnyalást kap, ettől lesz annyira mesés a keveredés. A balayage-zsal ellentétben ebben az esetben jóval kisebb a kontraszt a színek között és szinte észrevehetetlenek a melírok.

AGCreativeLab/depositphotos.com

Miért ne állj neki otthon?

Mivel melírról van szó és szőkítésről, több dolog is befolyásolja a végeredményt. Az egyik, hogy a bolti hajfestékekkel nem lehet ilyen hatást elérni, a másik pedig maga az árnyalás és a megfelelő színek kiválasztása. A szőkítésre visszatérve pedig érdemes ezt a folyamatot profira bízni, hiszen nem megfelelő világosítás esetén sokat károsodik a haj, arról pedig ne is beszéljünk, milyen sárga árnyalatok sülhetnek ki a végén.

Mivel készülj?

A legjobb, ha lementesz néhány referenciafotót és megmutatod őket a fodrászodnak. Persze, hajszíneknél ez kicsit nehézkes, hiszen az effektek, a fény és rengeteg más dolog befolyásolja a képen látható színt. Ennek ellenére egy körülbelüli képet kap a szakember arról, mit szeretnél. Ezt követően érdemes megbeszélned vele, hogy mennyit szeretnél világosíttatni, illetve segít a számodra legmegfelelőbb árnyalatok kiválasztásában is. 

Más színnel is működik?

Persze! Jó hírünk van akkor, ha sötét a hajad, de ki szeretnéd próbálni ezt a hajfestési stílust. Barna árnyalattal ugyanúgy működik a módszer, ebben az esetben is személyre szabja a fodrász a színt, aprólékos melírtechnikát használ, hogy tükörfényes és luxus hatású legyen a végeredmény. 

Marlon Alves/pexels.com

Ápolás

Nagyon fontos, hogy a színkezelt haj ápolására kellő figyelmet fektess, hiszen mit ér a szép szín, ha nem egészséges a hajad. Érdemes tehát rendszeresen használnod mélykondicionálót, hajban hagyható ápolót, vagy valamilyen olajat (pl.: argánolajos spray) és persze hővédőt is. A szín megóvásának érdekében pedig bátran válogass a festett hajra való termékekből. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást