5+1 dolog tehet róla, ha régóta kapcsolatban éltek, de a párod még nem kérte meg a kezed

5+1 dolog tehet róla, ha régóta kapcsolatban éltek, de a párod még nem kérte meg a kezed

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5+1 dolog tehet róla, ha régóta kapcsolatban éltek, de a párod még nem kérte meg a kezed

Amikor a környezetedben azt látod, hogy az összes barátnőd és ismerősöd menyasszony lesz, megházasodik, majd családot alapít, egy idő után nehéz nem elgondolkodni azon, vajon a te pasid miért nem lépi ezt meg. Vajon mi lehet az oka annak, hogy még nem kérte meg a kezed; és egyáltalán meg fogja valaha? Ha még mindig várat magára ez a kérdés, könnyen lehet, hogy az alábbi hat indok húzódik meg a háttérben!

1. Anyagilag nem jó az időzítés

Már önmagában egy lánykérés is nagyobb anyagi beruházás lehet, hiszen ha valaki tényleg a tökéletes gyűrűt szeretné megvenni a párjának, akkor arra bizony muszáj spórolni a mai árakat elnézve. Arról nem is beszélve, hogy miután megtörtént az eljegyzés, az esküvő már ott lóg a levegőben. Muszáj beszélni róla, a helyszínről, az anyagiakról, befizetni az előlegeket, és nem kizárt, hogy a srácnak egyszerűen nincs annyi pénze, hogy egy-két éven belül ekkora kiadásnak tegye ki magát. Pláne, ha autót, vagy lakást akar venni a közeljövőben.

Egy ilyen helyzetben muszáj megfontoltan dönteni, és ha egyébként beszéltek a közös jövőtökről, és nem zárkózik el az esküvő gondolatától, könnyen lehet, hogy ez áll egyelőre a lánykérés útjában.

Ilyenkor érdemes éreztetned vele, hogy ez a teher nem csak az ő vállát nyomja majd, hanem a tiédet is, és minden felmerülő problémát közösen fogtok megoldani.

2. „Jó ez így nekem”

Sokszor megesik, hogy egy férfi azért nem akar újabb szintre lépni a kapcsolatában, mert szimplán jól érzi magát úgy, ahogy épp vannak a barátnőjével. Például tegyük fel, hogy már évek óta egy párt alkottok, nagyon szeretitek egymást, és együtt is éltek évek óta. Az összebútorozás volt a legutolsó mérföldkő, amihez eljutottatok, és azóta láthatóan nem haladnak előre a dolgok, pedig sok idő eltelt már.

Könnyen lehet, hogy a pasid úgy gondolja, ez most így tökéletes számára, hiszen mindig ott vagy neki, van egy szuper helyetek, ahol lakhattok, ráadásul mindez a házassággal járó kötelezettségek nélkül történik. Kényelmes neki a szituáció, és egyszerűen csak lusta ebből továbblépni. Ez persze egy idő után nagyon idegesítő lehet a másik fél számára, ha pedig te is így érzed, muszáj rákérdezned, mik a jövőbeli tervei veled.

Lehet, hogy csak időre van szüksége, de az sem kizárt, hogy szimplán ennél a fokozatnál szeretne megállni, és nem akar megházasodni.

3. Fél a negatív változástól

A változás, az ismeretlen jövő mindig bizonytalan, és sok férfit ez tart vissza az eljegyzéstől és a házasságtól. Azt gondolják, hogy ha gyűrűt húznak a barátnőjük ujjára, azzal a dolgok szép lassan átalakulnak negatív irányba, hiszen mennyi filmben, mennyi közeli ismerősüktől lehet hallani, hogy az esküvő után a kapcsolatuk fokozatosan megromlott. Hogy minden megváltozott, és bárcsak sose keltek volna egybe!

Az ilyesfajta ijesztgetések pedig erős hatással vannak még a szerelmes férfiakra is! Attól tarthat, hogy innentől kezdve elveszíti a függetlenségét melletted, és az életét már nem ő irányíthatja, hanem részben te is. Megijeszti, hogy nem tud majd kedvére elmenni a haverjaival meginni valamit, nincsenek többé bulizások, és ez számára a fiatalságtól való végleges búcsút is jelenti. Ha ez állhat a háttérben, beszélgessetek róla, és add tudtára, hogy ettől még nem fog elszakadni sem a barátaitól, sem az egyedül töltött szabadidőtől.

4. Nem hisz a házasság intézményében

Van, hogy egyesek szimplán nem hisznek abban, hogy a házasság tényleg olyan jó dolog lenne. Ha például a srác szülei egykor keresztül mentek egy csúnya váláson, az elég erős lelki törést okozhatott neki; még akkor is, ha ennek nincs tudatában. Gyerekként azt látni, hogy a két legfontosabb ember az életében mennyire meg tud változni egy válás alatt, az felnőttként a gondolkodásmódjára is kihat. Pláne, ha a környezetében többen is a különválás mellett döntöttek.

Talán úgy véli, sokkal boldogabb lehet két ember együtt a papírok és a jogi dolgok nélkül, emiatt pedig inkább nem akar megházasodni a jövőben. Lehet, hogy már utalgatott is erre neked, de nem mondta ki egyértelműen.

Ha elképzelhető, hogy ez az oka az elmaradt lánykérésnek, két lehetőséges opció áll előtted. Az egyik, hogy elfogadod a döntését, a másik pedig az, hogy megpróbálsz segíteni neki kiheverni a traumát. Azonban garancia arra, hogy utóbbival sikerrel jársz, sajnos nincs.

5. Csak a tökéletes alkalmat várja

A férfiak mindig igyekeznek eltitkolni, hogy megfordult a fejükben a lánykérés, azt pedig pláne, ha már a gyűrűt is sikerült beszerezniük. Persze az azért néha megesik, hogy a megváltozott viselkedésükkel elárulják magukat – még ha ők ezt észre sem veszik.

Sokszor a srácok hónapokig várják a tökéletes alkalmat, mert úgy gondolják, például a közös nyaraláson, egy romantikus tengerparti séta során lenne a legjobb feltenni a nagy kérdést.

Azonban megesik, hogy mire elérkezik a várva várt vakáció, épp rossz passzban vagytok, összevesztetek valami kis apróságon, és tovább tolódik a dolog. Hiszen inkább kerüljön rá sor később, tökéletes módon, mint akkor és ott, még félig vitatkozva. És bár már ismeritek egymást régóta, ilyenkor még a többéves kapcsolatban élő férfiak is könnyen izgulni kezdenek amiatt, hogy hátha nevetséges szöveget mondanak, vagy szimplán nemet mondasz a kérdésükre. Stresszesebb ez számukra, mint azt mi hinnénk!

6. Nem biztos a kapcsolatban

Sajnos az is megesik, hogy egy férfi szimplán azért nem kéri meg a barátnője kezét, mert nem biztos a közös jövőjüket illetően. Sok nővel megesett már, hogy éveken át várták az eljegyzést, de erre sosem került sor, amikor pedig szakítottak, a srác pár hónappal később már az új barátnőjét jegyezte el. Ilyenkor mindenki elgondolkodik azon, vajon mit csinált rosszul… A válasz pedig az, hogy semmit!

Sajnos az az igazság, hogy sokan egyszerűen nem akarják elvenni az aktuális barátnőjüket. Talán már csak a megszokás miatt vannak együtt, és úgy érzi a srác, hogy a lánykérés nagy hiba lenne. Azonban ezt őszintén elmondani nem meri, és a kapcsolatból is csak nagyon nehezen lép ki a bizonytalanság miatt.

Ha azt látod a párodon, hogy nem igazán foglalkozik veled egy ideje, az intimitás kezd eltűnni, közös programjaitok pedig alig-alig vannak, lehet, hogy nagyon eltávolodtatok egymástól.

És ilyenkor a lánykérés nem is nagyon következik be, hacsak nem próbáljátok együttes erővel megmenteni a kapcsolatotokat.

Képek forrása: unsplash.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást