Párkapcsolat / Szerelem

6 dolog, amivel egy nő felrughatja hosszútávú kapcsolatát

6 dolog, amivel egy nő felrughatja hosszútávú kapcsolatát

Egyes hibákkal végleg tönkre lehet tenni egy évek óta tartó kapcsolatot, nézd meg melyek ezek a típikusan női baklövések.

Bár már kapcsolatban élsz, még mindig fontos, hogy boldoggá tudd tenni magad. A partnered csak egy bónusz, mindenki a saját maga boldogságáért felelős, ne várd tőle hogy egész életedet bearanyozza, ugyanis ezért a legtöbbet Te tehetsz. A szerelem életre szól, de folyamatosan átalakul, az évek elteltével változnak az érdekek és a fontossági sorrendek, a férfi melletted lassan férjjé, majd családapává és nagyapává változik, miközben körülöttetek új világ születik, ti viszont mindvégig egymás szerető párjai kell legyetek egymásnak.

Sajnos nem minden kapcsolat örök életű, és az esetek felében erről a nők tehetnek. Vessünk egy pillantást arra, hogy melyek azok a hibák, amelyeket sok nő hajlamos régóta tartó kapcsolatában elkövetni.

A legjellemzőbb női hibák, amelyek elriasztják a férfiakat:

– Természetesen mindenki elengedi magát egy tartós kapcsolatban, de nem lehet túlságosan elkényelmesedni. Ez vonatkozik úgy a fizikai megjelenésre, mint a kedves, szeretetteljes magatartásra is.

Ne ragaszkodj túlságosan! Egyetlen férfi sem szereti ha úgy érzi, nincs elég élettere. Lehet, hogy a kapcsolat elején párod udvarolt körbe téged, de neked nem kell most ugyanazt tenned! Emlékeztesd magad, hogy annak idején ez téged is zavart.

– A házisárkány viselkedés senkinek sem jön be, és még kevésbé van bármilyen jó hatása a nőre nézve. Ha minden apró dolgon összeveszel vele és folyton elégedetlen vagy, bizony a kapcsolat erősen megsínyli. Ezzel csak éri el egy nő, hogy a férfi a kijáratot fogja keresni, vagy megtanulja használni a füldugót!

Légy udvarias és kedves. Attól még, hogy hosszú évek óta együtt vagytok, nem felejtheted el azt mondani neki, hogy “köszönöm” vagy “kérlek”. Ha megadod a férfi számára a dícsőséget és kedves vagy hozzá, ugyanezt várhatod viszonzásként.

Légy gyengéd. Szerelmi kapcsolatod van, nem üzleti. Az ölelések és csókok mindennaposak kellene legyenek, elvégre szeretitek egymást és közös életet terveztek, vagy már épp a kellős közepében vagytok!

Szomorú, de a kapcsolatok végét sokszor az jelenti, hogy a két fél elfelejt egymással “jól viselkedni”, így könnyen kiszeretnek egymásból a felek, hisz nem azt kapják, amit a kezdeti periódusban láttak. Csak akkor lehet gyönyörű egy nő, ha belülről is az. Az életre szóló szerelmek lelki szerelmek, elvégre a test lassan megöregszik, az egykori szépség elrepül, de az igaz szeretet és személyiség mindörökké él. A párkapcsolatoknak is megvannak a maga szabályai – a kölcsönös tisztelet és szeretet pedig a két fő szabály, amely nélkül szerelem sem létezhet.

Lássuk, melyek azok a tipikus női párkapcsolati hibák, amelyeket így-vagy-úgy minden nő megtapasztal, és amelyből tudni kell azonnal kilábalni.


1. Amikor a nő anya-módba vált

Valami történik minden nővel, amikor anyává válik. Az anyai érzés megtölt érzékenységgel és gyengédséggel, amelyet gyereked iránt érzel. Ilyenkor sok nő hajlamos megfeletkezni, hogy ő nemcsak anya, hanem feleség is. Persze természetes, hogy szülés után sok a teendő, és a gyerek nagy energiákat szív el az anyától. Ilyenkor azonban emlékeztetni kell magunkat, hogy a pici nemcsak a miénk, hanem az “övé” is. Amikor megértjük a családi “únió” fogalmát, akkor kezd el jól működni az egész család-gépezet.

2. A kapcsolat elején más arcot mutat

Sok férfi sajnos későn jön rá arra, hogy olyan nőbe lett szerelmes, akit nem is ismer. Az elején bájos, elragadó és kedves, aztán az első év után jelentkeznek az első negatív jelek. Persze bizonyos mértékig, mindenki próbálja a jó oldalát mutatni az első randik alkalmával, de nem lehet egy teljesen más személyt megjátszani. A jó hír az, hogy az első 6 hónap-1 év alatt a feleknek sikerül az igaz oldalukat megmutatniuk. Létezik azonban a bűvös 7 éves kapcsolati periódus is – úgy tartják hogy ez az életre szóló kapcsolatok mérföldköve. Tehát ne játszuk meg magunkat egy pillanatra sem, ha nem tetszünk egy férfinak teljes valónkban, akkor tovább kell keresni az igazit!

3. Az alak elvesztése

Ami az elején beindítja a férfi szexuális fantáziáját, az az évek folyamán sajnos sokszor deformálódik – bizony minden évben csak “néhány” kilőval leszünk többek, aztán 20 év múltán elkeseredve nézünk szembe magunkkal. Egy nőnek soha nem szabad teljesen elhagynia magát. Szigorúan hangzik, de heti rendszerességgel mozogni kell! Számos tévhittel ellentétben, a házimunka alig éget néhány kalóriát, ezért bármennyire is fájdalmas, irány a fitneszterem!

4. Ha a nő hordja a nadrágot

A nő dolga nőnek lenni, a férfié férfinak lenni. Ez nem azt jelenti, hogy Te lehetsz az Ő lábtörlője! A nőnek hagynia kell a férfit egyes döntéseket meghozni, intézkedni. Ha úgy érzi elismerik, a férfi szívesen végez el bármilyen ház körüli munkát, csak ne felejtsd el megdícsérni! Ne vedd el tőle az örömet, hogy hasznosnak érezze magát!

5. Próbálja megváltoztatni a férfit

Egy bölcs mondás azt tartja, hogy “A férfiak nem változnak, csak egyre inkább azok, akik mindig is voltak”. Ez nagyon igaz. Teljesen hiábavaló megpróbálni megváltoztatni valakit, mert előbb-utóbb megelégeli, spontán dühöt vált ki belőle, ami semmire sem vezet. Ha őt választottad férjednek, azt jelenti, felnézel rá valamiért. Ilyenkor meg kell találnod azokat a  tulajdonságait, amelyekbe valamikor beleszerettél. Tehát ne feledd, a férfi nem egy ló, akit be lehet törni. Hatni természetesen lehet a férfiakra, mint mindenki másra, de csak kedvességgel és tisztelettel.

6. Elhanyagolja a szexet

Ha a kapcsolat elején tüzes, vadító volt a nő, majd az évek előrehaladtával kialszik ez a heves tűz, a férfi becsapottnak érzi magát. A szex az élet része, egy egészséges párkapcsolat egyik fő mozgató rugója. A szexuális vonzalmat folyamatosan táplálni kell, ellenkező esetben kialszik és a párok elhidegülnek egymástól. Sok nő fáradtságra panaszkodik, mások egyszerűen nem tartják elég vonzónak magukat hozzá. Először fel kell tudni ismerni az okokat, amiért a nő már nem kívánja, aztán megszüntetni ezeket és újra az a csábító, szexy nő lenni, mint egykor!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást