Otthon / Utazás

7 dolog, amit az utazásaid alatt tanulhatsz meg

7 dolog, amit az utazásaid alatt tanulhatsz meg

Utazni szuper dolog, hiszen nem csak folyamatosan új dolgokat fedezel fel, hanem önmagadat és a világot is jobban megismerheted általa. Érdekes, de még akkor is igaz ez, amikor egy olyan helyre mész vissza, ahol korábban már jártál, hiszen nincs két ugyanolyan utazás, sokat számít, hogy kivel vagy, milyen évszakban utazol, mennyi ideig maradsz vagy épp hova látogatsz el az adott idő alatt. Lássuk, mit tanulhatsz még az utazásaidból!

Ezernyi csoda vár, ott is, ahol nem számítasz rá

A rossz hírek, a háborúk és a negatív reklámok ellenére számos olyan hely van a világon, ahol igazi csodákra bukkanhatsz akkor is, amikor igazán nem számítasz rá.

Ez teljesen igaz Magyarországra is, hiszen nem kell messzire menni ahhoz, hogy szebbnél-szebb helyeket fedezz fel úgy, hogy nem költöd el a félhavi fizetésed.

Érdemes utazáskor félretenni a sztereotípiákat is és nyitottan állni az emberekhez, akik a legtöbb esetben kedvesebbek, mint elsőre gondoltad volna.

Légy spontán

Bármennyire is szeretünk már hónapokkal előre tervezgetni, repülőjegyeket kutatni és Pinterest boardokat készíteni a következő utazásunkkal kapcsolatban, nincs is jobb annál, ha néha egy kicsit mégis spontán alakulnak a dolgok.

Épp ráakadtál egy szuper hirdetésre az interneten és nincs terved hétvégére?

Ne késlekedj, ne tervezgess, egyszerűen pakolj be egy bőröndbe és vegyétek nyakatokba a kiszemelt célállomást!

Helyi ízek, helyi szokások

Bármennyire is szuper öt csillagos szállodákban pihenni és luxuséttermekben vacsorázni egy külföldi út során, az országról, a helyi kultúráról, a szokásokról és az emberekről sokkal többet megtudhatsz, ha a hotelt Airbnb szállásra cseréled, azaz egy helyi lakását béreled ki, hiszen így egy egész apartmanod lesz, nem csak egy apró hotelszobád.

Az is szuper megoldás, ha olyan éttermeket keresel, ami helyiekkel van tele, nincs benne az útikönyvekben, és azt kéred a pincértől, amit mindenki más.

Lehet, hogy lesz egy-két váratlan élményed, de legalább megtapasztalod az adott hely minden rejtett kincsét.

A napfelkelte varázsa

Bárhol is vagy, a napfelkelte és a napnyugta mindig varázslatos pillanatok, hiszen ilyenkor láthatod, hogy néhány perc alatt mennyit változik a táj, a fények és a környezet.

Ha valamiért érdemes korán felkelni, az az a kis idő, amikor a teljes sötétségből egyszer csak pirkadat, majd világosság lesz.

Bárhol is légy, a Föld akármelyik országában, a napfelkelte sehol nem lesz ugyanolyan.

Mindenhol izgalmas, csodálatos és egyedi élményben lesz részed, ezt garantáljuk.

 

A helyi piacokon igazi kincsekre lelhetsz

Ha egy város igazi rezgéseit, illatait, hangjait és ízeit szeretnéd megtapasztalni, akkor mindenképp el kell látogatnod egy helyi piacra.

Lehet ez egy klasszikus hétvégi piac, ahol különböző zöldségeket, gyümölcsöket és helyi különlegességeket árulnak, de a lényeg nem is az, hogy mit vehetsz meg a különböző árusoktól, hanem az, hogy megfigyeld az embereket, azt, hogy hogyan alkudoznak, hogyan viselkednek, azaz, hogy hogyan élik a hétköznapjaikat.

 

Internet-off

Bármennyire is hozzá vagy szokva ahhoz, hogy folyamatosan nálad van a mobilod, mindig internetközelben vagy és szinte nem is tudsz elszakadni tőle, az utazásaid során mégis azt tanácsoljuk, hogy néha tedd félre a kütyüket és élvezd a pillanatot.

Szerezz be egy jó útikönyvet, vegyél egy offline térképet, majd tedd félre és tévedj el az utcákon, járd be keresztül-kasul a várost vagy a környéket.

Hidd el, így sokkal jobban megélheted majd a körülötted lévő világot és olyan dolgokra is felfigyelhetsz, amit a mobilodat bújva, biztosan nem vennél észre.

Utazz még többet

Manapság a termékek, a túlreklámozott extra szolgáltatások és a szuper akciók miatt szinte mindenki túlköltekezik, olyan dolgokat vásárol, amire valójában nincs is szüksége és a nap végén nem is okoz neki örömöt.

Mi lenne, ha megfogadnád, hogy a jövőben megpróbálsz kevesebbet költeni tárgyakra és múlandó hóbortokra és a fennmaradó összegből inkább utazol és világot látsz?

Ez ugyanis egy olyan módszer, amivel a szomorkodás helyett, hogy megint nem jött össze a nyaralás vagy a hosszúhétvége, végre aktívan tehetsz azért, hogy minél több helyet megismerj a világból.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást