Párkapcsolat / Szerelem / Szex

5 dolog, amit SOHA nem szabadna szex közben csinálnod

5 dolog, amit SOHA nem szabadna szex közben csinálnod

Ne indulj ki abból, hogy mindent tudsz

Az egészséges önbizalom jó dolog, és a hálószobában sem árt, de nem indulhatsz ki abból, hogy te mindent tudsz a másik testéről, vagy arról, hogy mi esik jól neki. Különösen ha egy új kapcsolatban ismerkedtek a másik igényeivel, fontos, hogy beszéljetek, kommunikáljatok erről, de egy már hosszabb kapcsolat esetén sem árt időről időre átbeszélni, hogy van-e valami, ami a másiknak jól esik vagy jól esne, nem próbálna-e ki valamelyikőtök új dolgokat. Ha csak eleve feltételezed, hogy mindent tökéletesen csinálsz, annak mindkét fél számára csalódás lehet a vége.

Ne fogadd el, hogy fáj

Vannak emberek, akik egy kis karmolást, harapást vagy paskolást izgatónak találnak, és ha ez mindkettőtök számára jó érzés, akkor nyugodtan folytassátok a dolgot, ne is figyeljetek ránk! Azt azonban fontos leszögezni, hogy a szex alapvetően nem fájdalmas dolog, nem, még kicsit sem, és nem, az elején sem. Ha a behatolás idején vagy bármikor az együttlét során fájdalmat érzel, jelezd a partnerednek: lehet, hogy több előjátékra van szükséged, esetlen az adott póz nem kellemes neked, ha pedig nem sikerül rájönnötök a probléma okára, keresd fel a nőgyógyászodat, hiszen a szex közbeni fájdalom akár egészségügyi problémát is jelezhet.

Kireyonok/depositphotos.com

Ne nyúlj a telefonodért

Hihetetlennek hangzik, de egy felmérés szerint vannak, akik még az együttlét közben is ránéznek a telefonjukra, ha üzenetük vagy hívásuk érkezik, és jóval többen vannak azok, akik közvetlenül az együttlét után rögtön a telefonjukat kezdik nyomkodni. El sem hisszük, hogy mondanunk kell, de ezek szerint mégis le kell szögeznünk: nem jó ötlet magaddal vinned a telefonodat is oda, ahol kettesben kellene lennetek, vagy ha már a szobában van, legalább ignoráld. A felvillanó képernyő nem csak a pillanat intimitását, a hangulatot és a ritmust töri meg, de azt üzeni a partnerednek, hogy még most, az együttlét pillanatában sem ő a legfőbb prioritásod.

Ne hagyd, hogy elvárás legyen

Még a legszenvedélyesebb kapcsolatban is előfordul, hogy az egyik félnek nincs éppen hangulata a szexhez. Felnőtt emberek esetében egyértelmű, hogy ez nem a másik személyének vagy szeretetének az elutasítása, és mivel senki sem birtokolja vagy használhatja a párja testét, a legrosszabb, amit tehettek, ha elkezdtek ilyenkor követelőzni. A szex, amibe az egyik fél az elvárások miatt ment bele, kizárt, hogy jó legyen. Ha valamelyikőtők mégis nagyon vágyik a közelségre, megkérheti a párját, hogy csak bújjanak össze, ölelkezzetek egy kicsit vagy masszírozzátok meg egymást, de természetesen azt is tiszteletben kell tartanod, ha valami miatt a partnerednek éppen ehhez sincs kedve, és te is nyugodtan kimondhatod azt, ha úgy érzed, neked ez most nem esne jól.

Ne hallgass róla!

Sokan azt gondolják, hogy a szex olyasmi, aminek jót tesz, ha némi misztérium lengi körül, de a mágikus egymásra érzés általában csak a filmvásznon szokott működni. A szakértők szerint a hosszabb távon is jól működő párkapcsolatok egyik titka az, hogy a partnerek őszintén és nyíltan beszélnek az intimitásról, kimondják vágyaikat, beszélnek arról, mi esik jól nekik, és tapintatosan, de arról is beszélnek, ha valami, amit a másik csinál, nem a kedvükre való. A tapasztalatok szerint ezek a beszélgetések nem elveszik a varázst az együttlétből, de éppen hogy mégbensőségesebbé és mindenki számára kielégítőbbé teszik azt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást