10 dolog, amit nőként folyton elrontasz egy párkapcsolatban

10 dolog, amit nőként folyton elrontasz egy párkapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 dolog, amit nőként folyton elrontasz egy párkapcsolatban

Talán azt hiszed, sokat tudsz a kapcsolatokról és szerelemről, mégis újabb és újabb hibákat vétesz a magánletedben… Hogy melyek ezek? Cikkünkből kiderül.

1. Nem becsüljük meg a másik szeretetét

Sokszor nem tudjuk eléggé megbecsülni a másikat, akkor sem, ha a csillagokat lehozza nekünk az égről.
Jobb tisztázni magunkban, hogy a másik szeretete és gondoskodása nem olyan dolog, amit csupán természetesnek kell vennünk, hanem egy olyan adomány, amit nap, mint nap értékelnünk kell. Köszönjük meg párunk figyelmességét és viszonozzuk mi is a kedves tetteket és szavakat.

2. Akkor szeretünk jobban, ha a másik kevésbé

A nőknél tipikus jelenség, hogy akkor döbbenek rá, hogy szeretik a másik felet, amikor az már kevésbé mutatja ki feléjük a vonzalmát. Az esetek többségében ekkor már késő bizonyítani, hogy mennyire is szeretjük a másikat, ha addig nem tettük.
Addig a pontig, ameddig nem veszíthetjük el, addig ímmel-ámmal elvagyunk a kapcsolatban, de mihelyt veszni látjuk a kapcsolatot, hirtelen nagyon szerelmesek leszünk, pedig valószínűleg semmi sem változott.

3. El akarunk érni valamit

Mindig van valami, amit meg akarunk kapni, és ha elérjük, akkor egy kis ideig boldogok vagyunk, aztán kell egy másik valami. Ha ezt nem kapjuk meg, akkor frusztráltak leszünk, és egyre csak jobban akarjuk azt a valamit.
Ezzel persze akár ki is készíthetjük akaratlanul a párunkat, aki csupán egy eszköznek érzi magát abban, hogy megkapjunk valamit, amit kigondoltunk.

4. Az aranyközépút

Sok nő számára nehézséget jelent, hogy megtalálja a kapcsolatban azt az aranyközéputat, hogy mit adjon és mit kapjon egy kapcsolatban. Sokan túl önfeláldozóak, míg mások egyszerűen uralkodnak a másik emberen.
Azonban jobb, ha tudjuk, hogy egyik út sem túl vonzó, éppen ezért ebben is meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt.

5. Állandó felelősség és megoldások

Természetes, hogy néha körbeugrálnak minket és segítenek egy-két gondunkban, azonban ez ne váljon egy természetes és megszokott dologgá, hiszen állandó távon csak a problémák megoldása felőrli a másik embert.
Ha nap, mint nap csak azt várjuk, hogy valaki helyettünk oldja meg a problémáinkat, akkor annak nem lesz jó vége. Nehéz helyzetben számíthatunk a párunkra, azonban ne várjuk, hogy ő legyen mindig a megoldás ás az állandó felelős.

6. Gondolatolvasás

Sok lány elvárja, hogy a párja szinte olvassa a gondolatait, ha pedig ez nem történik meg, akkor sokszor jön a sértődés.
Azonban ne várjuk, hogy a másik kitalálja, hogy mit szeretnénk, jobb, ha elmondjuk, hogy mire vágyunk, ezzel megkönnyítjük az ő dolgát és a sajátunkat is.

7. Állandó sérelmek

Ha állandóan csak azt hangoztatjuk, hogy mit rontott el, azzal megkeseríthetjük a kapcsolatot.
Persze vannak dolgok, amelyek rosszul esnek, de ezeket elég egyszer elmondani, onnantól kezdve pedig próbáljunk túllépni a dolgon, még akkor is, ha nagyobb mértékű dologról van szó. Próbáljuk megbeszélni, aztán borítsunk rá fátylat.

8. Vegyük észre, ha vége van

Sokszor nem vesszük észre, ha már vége van egy kapcsolatnak, vagy ha észre is vesszük, akkor sokszor nem akarjuk tudatosítani magunkban, hogy már nincs értelme folytatni.
Legtöbbször csak a halogatás játszik szerepet, hogy elkerüljük a szakítást, így számtalanszor olyan hamis képzetekbe hajszoljuk magunkat, amelyek nincsenek jó hatással sem a végét járó kapcsolatra, sem a saját énképünkre.

9. Akaratosság

Sokszor azt szeretnénk, ha ugyanazt szeretné, amit mi, azonban ez nem ilyen egyszer, hiszen különbözőek vagyunk. Fontos, hogy ne erőltessük rá a párunkra az akaratunkat.
Kérdezzük meg, hogy van-e kedve az adott dologhoz, ha pedig nemet mondd, akkor fogadjuk el és ne bocsátkozzunk hosszas vitákba és érvelésekbe, hiszen hosszú távon azzal járunk jól, ha a másik véleményét is meghallgatjuk és elfogadjuk.

10. A szex, mint kötelesség

Sok nő elég gyakran úgy tekint a szexre, mint egy kötelező „feladatra”, amelynek eleget kell tennie. Visszautasításkor gyakran goromba, hideg és ellenséges viselkedést mutat párjával szemben, ez pedig lassan felemészthet egy kapcsolatot. 
A kölcsönös szeretet és tisztelet szexuális téren is meg kell jelenjen. A szex egy mindkét fél számára felemelő szükséglet, amelyhez két ember teljes akarata szüksége.
A leggyakoribb eset, hogy a nőnek azért nincs kedve hozzá, mert hulla fáradtan zuhan be este az ágyba. Ilyenkor ideje munkamegosztást végezni a családban, és kedvesen megkérni a férfit, hogy segítsen be a napi házimunkába, így este a nő kevesebb gonddal a nyakán jobban el tud lazulni és ösztönösen szeretni akarja párját.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást