7 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned még az idén

7 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned még az idén

Címlap / Otthon / Háztartás / 7 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned még az idén

Az ünnepek már a küszöbön, nekünk azonban még akad pár kellemes tevékenység, amelyet jó ha még decemberben megvalósítunk!

Szerencse

Vegyél egy lottószelvényt vagy sorsjegyet, hogy megnézd a szerencsédet. Ha nyersz, akkor szilveszterkor átértékelheted a jövővel kapcsolatos elvárásaidat. Ha veszítesz, akkor se csüggedj.
Egyrészt gondolj arra, hogy a szerencse forgandó és bármikor rád is mosolyoghat akár egy komolyabb nyeremény formájában is, másrészt pedig nyugtasd meg magad azzal, hogy te legalább megpróbáltad. 

Lomtalaníts

Dobd ki a felesleges dolgokat a lakásodból, nem kell, hogy értékes négyzetmétereket vegyen el az életteredből néhány olyan tárgy, amiket soha nem fogsz használni. Előtte persze nézd meg, hogy tudod-e őket másra használni, vagy oda tudod-e adni őket bárkinek, akinek örömet szerezhetsz ezzel.
Ha eltávolítod a felesleges lomot, érezni fogod, hogy mennyivel jobb a közérzeted: nagyobb és logikusabban elrendezett tér fog a rendelkezésedre állni, ahol hasznos és számodra értékes dolgok vannak. 

Menj ki a friss levegőre!

Ha jobb idő van, menj ki a szabadba! A jobb idő persze nem a nyári meleget jelenti, hanem azt, hogy például nem esik az eső, süt a nap és nem fúj erősen a szél. Ha akár csak néhány órát töltesz el a friss levegőn, máris érezni fogod, hogy te magad is frissebb vagy.
A mozgás része is kifejezetten hasznos lehet, hiszen segít elűzni a téli rossz kedvet, ami a kevesebb program, vagy a borúsabb idő miatt kialakulhat bennünk ilyenkor. 

Hívj társaságot!

Az év vége ideális alkalom arra, hogy találkozz rokonaiddal, barátaiddal. Menjetek be a városba, vagy hívd el őket magadhoz, hidd el, hogy nem fogod megbánni!
Ilyenkor a legjobb, ha isztok egy kis forralt bort, esztek valami finomat és elbeszélgettek arról, hogy kinek miért volt jó vagy rossz ez az év. Ilyenkor előjönnek a közösen szerzett emlékek is, így szinte biztos, hogy nagyon jó hangulatban telnek majd az év utolsó napjai. 

Menj karácsonyi vásárba!

Szerencsére egyre elterjedtebbek és népszerűbbek a karácsonyi vásárok. Ha van ilyen a lakhelyedhez közel, akkor feltétlenül látogass meg egyet pároddal vagy barátnőiddel. A legjobb, ha megisztok egy-két pohár forralt bort, és a boltok között sétálgatva beszélgettek a közös emlékekről, vagy arról, hogy kivel mi történt mostanában.
Nem kell feltétlenül ott vásárolnod, ha drágának tartod, az is nagyon jó program, ha csak a hely hangulatát szeretnéd élvezni jó társaságban. Gyerekkel vagy anélkül egyaránt remek délutáni program lehet.

Készíts számvetést!

Foglald össze, hogy mi történt veled az évben. Ha segít, vedd elő határidőnaplódat és lapozd végig a bejegyzéseket, vagy ha naplót írsz, szánj rá elég időt és lapozd át az idei év eseményeit. Olyan dolgok is felelevenednek ilyenkor, amelyekre már nem is emlékeztél, pedig akkor nagyon sokat jelentett neked.
Légy őszinte magaddal és ismerd el, ha valamiben sikeres vagy sikertelen voltál. A pozitívumoknak örülj, és örömödet nyugodtan oszd meg azokkal, akik szerepet játszottak benne. A negatívumokból pedig próbálj meg tanulni, hogy jövőre az is a siker oldalon szerepelhessen a számvetésedben. 

Nézegess fényképeket!

Év végén érdemes kicsit feldobni magunkat, és kicsit felidézni a jó emlékeket. Fotókat leginkább akkor csinálunk, mikor jól érezzük magunkat, tetszik valami. Szóval ha pozitív dolgokra vágysz, csak kezd el nézegetni az idén készített fotóidat. A nyaralás, a kirándulások, születésnapok általában mind nagyon pozitív élmények, így ha kicsit rosszabb a kedved, szinte biztos, hogy felvidítanak majd.
Ha kellemes közös emléket ébreszt egy kép, akkor ne félj ezt az örömöt megosztani mással is. Küldd el például a képet annak, aki szintén szerepel rajta, és hidd el, szinte biztos, hogy örömöt okozol majd neki, hisz jelzed felé, hogy gondoltál rá.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!