5+1 dolog, amit a férfiak nem szeretnek bókként hallani

5+1 dolog, amit a férfiak nem szeretnek bókként hallani

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5+1 dolog, amit a férfiak nem szeretnek bókként hallani

Nemcsak a fiúk tudják megbántani a lányokat, mi is az ő lelkükbe tiporhatunk, ráadásul olykor a legnagyobb jószándékkal tesszük ezt. Nem tudod, miről beszélek? Az alábbi hat mondat olyan kedvesség, amit egyetlen férfi sem szeret hallani.

1. „Tényleg meg tudtad szerelni a csapot?!”

Tény, hogy manapság már nem tudnak olyan jól szerelni a férfiak, mint az előző generációk, egyszerűen azért, mert nincsenek úgy rászorulva. Ezért viszont nem szép dolog elmarasztalni őket. Ha őszintén meglepődsz, hogy a párod meg tudta szerelni a villanykapcsolót vagy a csöpögő csapot, ne adj hangot a döbbenetednek. Azzal, hogy rácsodálkozol, dicséret helyett csak az önbecsülésébe tiporsz. Hidd el, egy sima „köszönöm”-ön kívül mást nem akar hallani.

2. „Annyira cuki vagy!”

A fiúk többségének nincs ínyére, ha ugyanabba a kategóriába sorolják őket, mint a kiskutyákat vagy a kisbabákat. A „lecukizás” lealacsonyítja őket, pedig ők szeretnek magukra erős férfiállatként gondolni. Ehelyett sokkal szerencsésebb, ha azt mondod neki – ha a kedvességére érted –, hogy milyen figyelmes, illetve ha a külsejére utalsz, mondd inkább, hogy jóképű. Ezeknek jobban fog örülni, hiszen nem elcsépelt és degradáló jelzők.

3. „Eddig veled a legjobb a szex!”

Ez is egy újabb tabu, amit a lányok a legnagyobb jószándékkal mondanak, a fiúk mégis kiakadnak tőle. Ha a párod szeret és odaadó az ágyban, az még nem jelenti azt, hogy tudni akar az előző pasijaidról is. Sőt, ha őszinték akarunk lenni, legszívesebben bele sem gondolnak, hogy előttük voltál már mással is.

Éppen ezért nem szabad őket egy halmazba tenni az exekkel, még akkor sem, ha dicsérjük teljesítményüket. Ilyenkor inkább legyél specifikus és mondd azt, hogy „szeretem, amikor ezt és ezt csinálod”, ennek biztosan örülni fog.

4. „Úgy szeretem a pocakod!”

Ezt se mondd soha, még akkor sem, ha valóban így van. Ha a kedvesed tudja, hogy odavagy Ryan Goslingért, nehezen fogja elhinni, hogy az ő úszógumija is az imádatod tárgya, és ezzel csak csökkented az önbizalmát. Ha a partnered elégedetlen a testével, inkább azt fejtsd ki neki, hogy fontosabb számodra egy szerető társ, vagy apa, mint egy kockás has. Az is konstruktív, ha közlöd vele, hogy úgy szereted, ahogy van és a te kedvedért nem kell, hogy megváltozzon.

5. „Te vagy az egyetlen, aki megért!”

Ugyan ez a mondat nem hangzik lekezelően és mögöttes tartalmat sem sejtet, mégsem szeretik hallani a férfiak. Az ok egyszerű: egyszerűen megijedhetnek tőle, mert úgy érzik, ezáltal nyomás nehezedik rájuk. Ők nem kommunikálnak olyan könnyen, mint a nők, és ha tudtára adod, hogy ő az egyetlen lelki szemetesládád, szorongani fog a felelősség miatt. Ehelyett mondd neki azt, hogy ő a „kedvenced”, akinek el tudod mondani a gondjaidat, ezzel elveszed az élét, miszerint ő az „egyetlen”.

+1. „Ez az ajándék nem az én stílusom, de a szándék a fontos.”

Az, hogy megdicséred a szándékot, nem gond, de ha azt hallja, hogy nem találta el az ízlésed, többet árt, mint használ. Egy férfi általában semmit nem tud kedvese „stílusáról” és hacsak nem mutattál rá egy konkrét tárgyra, hogy azt szeretnéd születésnapodra, hidd el, hogy szegény teljesen a sötétben tapogatózott. A fiúk ugyanis nem értenek az elejtett megjegyzésekből, finom célzásokból. Biztosan a legnagyobb jóindulattal vette meg az ajándékot, és ha nem tetszik, legközelebb legyél konkrétabb azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnél.

Kép forrása: bernardbodo/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást