6 dolog, amit a barátaid nem akarnak tudni a párodról

6 dolog, amit a barátaid nem akarnak tudni a párodról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 dolog, amit a barátaid nem akarnak tudni a párodról

A pasik pontosan tudják, mit takarnak a „csajos témák”. Férfiak, sminkcuccok, ruhák és számukra részben érthetetlen női problémák… Még örülnek is annak, ha kimaradhatnak az efféle csevejből. De akkor is árthatsz a párkapcsolatodnak, amennyiben a kedvesednek fogalma sincs róla, mint mondasz a háta mögött. Összegyűjtöttük, milyen tabuknak kell mentesülniük a kibeszélés öröme alól.

A hálószobatitkai

Bár a ki, kivel, hányszor és hogyan lényegében az emberiséggel egyidős alap társalgási téma, mégsem túl elegáns konkrétan megosztanod a szaftos részleteket a csajokkal.
Amennyiben a beszélgetés célja egy adott probléma körüljárása és megoldása, akkor helye lehet a dolognak, ám semmiképpen sem szabad azzal végződnie, hogy együtt szidjátok a pasik teljesítőképességét, ezzel kutyába se nézve a párod legintimebb titkait! Gondolj csak bele, milyen kellemetlenül fogják érezni magukat a barátaid, ha tudják, hogy az úriember miként (nem) huncutkodik!

Az alacsony fizetése

Szóval a párod nem keres annyit, amennyit kéne. Hó végén már szorul a hurok, és a nyaralás sem jön össze minden évben. Már-már közhelyesen nehéz időket élünk, úgyhogy a közös panaszkodás kiváló ötletnek tűnhet. Mégsem az, mert egyfelől mélyebbre húz minden résztvevőt, másfelől pedig a lóvé minden pasi számára kardinális kérdés.
Egyszerűen beléjük van kódolva – legalábbis a felelősségtudatosabbakba –, hogy a (leendő) családot el kell tartania egy apának. Rendkívül megalázó, ha másoknak elárulod, hogy ő erre jelenleg képtelen volna.

A kétbalkezessége

A kisfiúk szinte egytől egyig azt hiszik, hogy ha felnőnek, Mekk Elek lesz belőlük, de legalábbis tűrhető ezermester. Az overálban, különböző eszközökkel tevékenykedő, háztartásban felmerülő problémákat két ügyes mozdulattal elhárító férfitípus lényegében utópia: a pasik egy része tényleg képes ilyen bravúrra, de ez inkább egyfajta műszaki készség, mintsem hétköznapi kompetencia.
Tehát ha nem sikerült összerakni a lapra szerelt bútort, vagy leszakadt a polc, ne nevessétek ki a párodat, mert legközelebb lehet, hogy neki sem fog majd!

A vallási vagy politikai nézetei

Ez azért különösen kényes téma, mert az emberről rengeteg mindent elárul, hogy miben és kinek hisz. Amennyiben a párod valamilyen nézetét nem tudod elfogadni, komoly aggály merül fel a kapcsolatotokat illetően: van-e közös jövőd valakivel, aki ennyire különbözik tőled?
Ha igen, s felül tudtok emelkedni ezen, nagyszerű! De akkor semmi értelme a kibeszélésnek. Ha pedig tényleg akadályt jelent a dolog, és viccesnek találod az ő halálosan komoly megnyilvánulásait, magadat tünteted fel rossz fényben, amiért képtelen vagy elszánni magad a döntésre.

A sötét múltja

Akár gyerekként átélt traumáról van szó, akár kamasz- vagy felnőttkori botlásról, szerencsésnek érezheted magad, amiért tudomásodra hozta ezt az információt! Ha megtisztelt azzal, hogy beavatott a múltjába, tartozol neki annyival, hogy nem teregeted ki a szennyesét.
Gondolj csak bele: fordított helyzetben neked hogy esne, ha mondjuk az anyukáddal való viszonyodban átélt hullámvölgyekről csevegne egy sör mellett, a barátai között? Sejtjük, hogy nem jó, tehát jusson eszedbe, mielőtt ilyesmire vállalkozol!

Hogy valakire csúnyát mondott

Ha megosztotta veled a véleményét valakiről, akkor nem azért tette, hogy te tovább add. Az ilyen fajta pletykálkodásból jól nem kerülhetsz ki. Még árnyaltabb a helyzet, ha lelkileg közel áll hozzád a megbántott fél, így az infó kiszivárogtatásával lényegében saját magadat helyezed két tűz közé. Azzal, hogy egyáltalán megosztod a kritikát, leteszed a voksod a szidalmazott fél mellett, és elhatárolod magad a párodtól.
Megint csak arra buzdítunk, hogy gondold végig, min mennél keresztül fordított helyzetben! Sőt, a harmadik – tehát megbántott – fél helyébe is bátran beleképzelheted magad. Látod már, hogy ez az egész nem jó senkinek?
A párkapcsolatodról szóló, ám azon kívüli kommunikáció egyetlen egyszerű alapelve, hogy semmi olyat ne mondj el a pasidról másoknak, amit nem szeretnél, hogy adott esetben megosszon rólad!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást