Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amiről a férfiak nagyon szeretnének beszélni, de nem mernek belekezdeni

Mindegy, hogy csak pár hete randizgattok, vagy már évek óta együtt vagytok, még így is akadhatnak olyan dolgok, amikről a pasid ugyan szeretne beszélni, de nem igazán meri felhozni a témát. Most összegyűjtöttünk, mi lehet ez az 5 dolog!

Szexuális vágyakról

Bár a párkapcsolatok alapja az őszinte és nyitott kommunikáció, azért a hálószobai téren vannak dolgok, amikről a pasik sem mindig mernek beszélni – noha nagyon szeretnének.

Szívesen rákérdeznének például arra, hogy mit szeretsz igazán az ágyban, mi az, ami kevésbé tetszik, ahogy arra is kíváncsiak, milyen titkos vágyaid vannak. Ez pedig fordítva is igaz!

Noha megosztanák veled a saját preferenciáikat is, ebbe mégis csak nehezen tudnak belekezdeni, így van, hogy meg sem teszik.

Épp ezért érdemes neked kezdeményezned egy beszélgetést erről; könnyen meglehet, hogy a kezdeti szemérmesség után a pasid gyorsan megnyílik, és elárulja, mi az, amit szívesen kipróbálna veled a hálószobában.

 

A félelmeikről

A férfiak szeretik eljátszani, hogy őket aztán semmi sem riasztja meg, de hidd el, mindenkinek vannak félelmei. Így természetesen a párodnak is.

Ebbe sok minden beletartozhat: bármennyire is viccesnek tűnik, ahogy egy két méter magas férfi lefagyva bámul a pókra a falon, attól még könnyen lehet, hogy a pasidnak arachnophobiája van. Mindemellett azokról a félelemekről is szívesen beszélnének néha, amik a lelküket nyomják.

Olvastad már?  Három mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki

Például korábbi csalódások miatt titkon tart attól, hogy egyszer te is elhagyod, vagy a szülei elváltak, ezért neki is nagyon félelme, hogy a házassága egyszer majd befuccsol. Azonban nem meri ezeket bevallani, mert úgy érzi, hogy sebezhetővé válik, ezért inkább megtartja magának az infókat. Pedig hidd el, ha beszéltek ezekről, sokkal közelebb kerültök egymáshoz is!

 

A teljesítményükről

A szexuális preferenciák mellett a legtöbb pasi arról sem mer beszélni, hogy pontosan mit gondolsz a teljesítményéről a hálószobában.

Természetesen a reakcióidból le tudja szűrni, hogy mennyire vagy elégedett vele, de azért időnként tőled is szívesen hallaná; azonban kerek-perec megkérdezni valószínűleg nem fogja.

Hiszen fél attól, hogy esetleg félreértett téged, vagy túl sok kritikát kap, és kiderül számára, hogy mégsem olyan nagy lepedőakrobata, mint azt addig remélte.

Ezen pedig nem sokat segít az, hogy a filmek hatására a nők jelentős részénél magasabbak lettek az elvárások, így még nagyobb kihívás számukra mindez.

 

A problémáikról

A férfiak jelentős része szereti megtartani magának a problémáit, és ha nehezebb időszakon mennek keresztül, azt is inkább eltitkolják a párjuk elől. Ez lehet bármi: karriergondok, családi viták, egészségügyi problémák…

Olvastad már?  Sajnos nagy igazság: mindig a partner dönti el, mi számít megcsalásnak

Van, hogy csak úgy tesznek, mintha nem viselnék meg őket különösebben a történtek, de közben mégis nagyon sokat rágódnak rajta.

Ha úgy érzed, hogy valami bántja a pasidat, ne hagyd rá a dolgot!

Inkább türelmesen ülj le mellé, és add tudtára, hogy meg szeretnéd őt hallgatni, és előtted nincs miért titkolóznia.

Előbb-utóbb biztosan megnyílik előtted, és hálás lesz, amiért ott voltál mellette.

 

Szóbeli elismerések

Gondold végig, a pasid milyen gyakran dicsér meg téged, majd azt is, hogy te hányszor mondod neki ugyanezt.

Hajlamosak vagyunk ugyanis arra, hogy elfelejtünk bókolni a párunknak, miközben igenis nagy szükségük van a férfiaknak is a kedves szavakra.

Persze a srácok erről nem fognak beszélni, már csak amiatt sem, mert az őszinte véleményedre kíváncsiak.

Számukra legalább akkora jelentőséggel bír egy dicséret, mint amennyire nekünk jól esik, így fontos, hogy a szóbeli kommunikációra is figyelmet fordítsatok.

Meglátod, a szerelmed hangulata nagyon sokat fog javulni, ha minden nap bókolsz neki valamiért!