5 dolog, amire vigyáznod kell az internetes vásárlásnál

5 dolog, amire vigyáznod kell az internetes vásárlásnál

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5 dolog, amire vigyáznod kell az internetes vásárlásnál

Mi nők imádunk vásárolni, azonban érdemes odafigyelnünk arra, hogy mikor, mit és hogyan veszünk meg, mert sajnos előfordulhat, hogy becsapnak minket. Hogy mire érdemes odafigyelnünk? Mire vigyázzunk vásárláskor? A következő cikkből kiderül.

Az internetes vásárlás olyan előnyökkel jár sokszor, amelyeket nem tudunk kihagyni, azonban sokszor így a csalások áldozatává válhatunk. Az elektronikus vásárlás biztonságát maguk a portálok is megpróbálják biztonságosabbá tenni, azonban sokszor s vásárlók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a csalók lebukjanak.

Tippek a vásárláshoz

Nézzünk utána a terméknek

Mindenképpen érdemes megnéznünk a termék paramétereit. Nézzük meg a technikai információkat, vagy a pontos anyagot és méretet, továbbá tekintsük meg az összes fotót is az árucikkről. Ha valamilyen információt nem találunk meg, akkor mindenképpen kérdezzük meg az eladótól. Érdemes rákérdeznünk az egyedi információkra, esetleg a garanciára is. Tehát ha lehet, akkor mindent tudjunk meg a megvásárolni kívánt termékről.

Ki az eladó?

Mindenképpen érdemes megnézned az eladóról szóló információkat. Általában itt megtalálod azt is, hogy az előtted lévő vásárlók mennyire voltak elégedettek vele, így könnyebben eldöntheted, hogy érdemes-e belemenned az üzletbe. Tehát nem kell mást tenned, csak az eladó felhasználónevére kattintanod és máris megtudod a róla szóló információkat.

Szállítás és átvétel

Ami a termék és az eladó után a legfontosabb, hogy hogyan kapod meg a kiszemelt terméket. Fontos, hogy ezt mielőbb egyeztesd az eladóval. Fontos, ha sérülékeny terméket vásárolsz, akkor az olyan szállítási módban részesüljön, hogy egyben kapd meg az adott árut. A legjobb a személyes átvétel, azonban ha nagyobb termékről van szó, érdemes megbízni egy jó futárcéget. Mindig kérd el az eladó személyes elérhetőségét és ha lehet kérj biztosítékot is a termék biztos megérkezésével kapcsolatban.

Biztonságos fizetés

Nagyon fontos, hogy milyen módon és mennyit fizetünk, hiszen ezzel is számos módon átverhetnek. A legbiztonságosabb módja a fizetésnek az utólagos banki fizetés, főleg abban az esetben, ha az eladó nem teljesen leinformálható, nincsen személyes elérhetősége és egy drága termékről van szó. Amennyiben lehet kerüljük a készpénzzel való fizetést, inkább maradjunk a bankkártyás vásárlásnál és igyekezzünk, hogy nem tudják meg a banki adatainkat. 

Személyes információk

A személyes adatok megadásakor fokozottan ügyeljünk arra, hogy csak a vásárláshoz szükséges információkat és adatokat adjuk meg az eladónak. Soha ne adjuk meg a jelszavunkat, vagy a banki átutaláshoz szükséges adatainkat, hiszen ezzel biztosan visszaélnek. Ha ilyen helyzetbe kerülnénk, akkor érdemes gyanakodni és azonnal értesíteni az illetékes oldal szerkesztőjét, esetleg a hatóságokat is, hiszen elég nagy az esélyes, hogy át akartak verni minket.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!