6 dolog, amire a pasid nem gondol, pedig téged foglalkoztat

6 dolog, amire a pasid nem gondol, pedig téged foglalkoztat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 dolog, amire a pasid nem gondol, pedig téged foglalkoztat

„A férfiaknak csak a szexen és a meccseken jár az eszük” – hangzik az általánosan elterjedt sztereotípia, amit szeretünk alkalomadtán az erősebb nem tagjainak fejéhez vágni. Persze, ez nem (teljesen) igaz, de azért vannak olyan dolgok, amelyekben alapvetően másképpen gondolkodnak. Kénytelenek voltunk némiképp általánosítani, de ha a párodra ismersz a következőkben, talán nem követtünk el bűnt ezzel…

Arra, hogy minden házimunka rád hárul

Főzés, mosás, mosogatás, takarítás… Mindent te csinálsz. Sőt, a padlón szerteszét hagyott zoknik összeszedése is a te feladatod, mert a kedvesed a tavalyi szennyesben fuldokolna, ha rajta múlna a dolog.
Érthető, ha rosszul esik neked a hozzáállása, de hidd el: ha nem adsz hangot annak, hogy ez téged zavar, magától nem fogja észrevenni. A lényeg tehát, hogy ne felejts el kommunikálni! A feladatok megosztása ma már teljesen normális, ezért ha azt szeretnéd, ne félj hangot adni neki!

Arra, hogy válaszolnia kellene az érveidre

Veszekedtél már úgy a pároddal, hogy lényegében csak te pöröltél, ő meg csöndesen nézett maga elé? A pasik olykor nem érzik szükségét, hogy válaszoljanak az érveidre. Ennek általában két oka lehet: az egyik, hogy igazat adnak neked, így nem pazarolnak energiát a védekezésre.
A másik nem olyan kedvező: az a bizonyos „hadd hisztizzen a hülyéje”. A fő probléma, hogy te valószínűleg alapjáraton az utóbbit feltételezed a hallgatás okaként, ezért még jobban kiabálni kezdesz vele…

Arra, hogy nem tökéletes a tested

Terhességi csíkok, narancsbőr, háromnapos borosta… Azok a szépséghibák, amelyek téged az őrületbe kergetnek saját magadon, a párodnak jó eséllyel fel sem tűnnek. A legtöbb férfi nincs is tisztában a cellulitis fogalmával – bár a női nyavalygással lassan sikerül nyomatékosítani bennük, hogy mi lehet a gond popsi- és combtájékon.
Amennyiben úgy érzed, hogy tényleg nem tudsz kijönni a testeddel, adott a lehetőség, hogy változtass rajta. Semmi szükség rá, hogy a kedvesednek siránkozz miatta!

A volt barátnőjére

Valld be, hogy rákerestél már az exére a Facebookon! Sőt, bizonyos helyzetekben eszedbe jut, hogy vagy-e olyan jó, mint az a lány volt. A csúf igazság, hogy valószínűleg te sokkal többet gondolsz a párod volt barátnőjére, mint ő maga.
És amikor kérdőre vonod, egyszerűen nem lehet megnyugtató válasza. Mert ha azt mondja, hogy eszébe sem jut a csaj, nem hiszel neki, ha pedig bevallja, hogy igen, pláne kutya világ vár rá… A legcélszerűbb tehát, ha helyre teszed magadban a témát.

Arra, hogy mennyi pénzt költesz

Szóval már megint elment egy húszas cipőre. Ráadásul nem is az elsőre. Oké, ha van rá keret, és örömödet leled a dologban, a párod egy pillanatra sem fogja megkérdőjelezni a döntésedet. Akkor viszont egy kicsit más a helyzet, ha szűkebbre kell húznotok a nadrágszíjat: ilyenkor úgy érezheti, elárultad.
Hiszen megállapodtatok, hogy bizonyos kereteken belül költötök magatokra, amit ő betartott, te pedig magasról letojtad. Persze, a kapcsolatotok szempontjából az a legtökéletesebb, ha a pénz nem téma köztetek – de erre csekély az esély a mai gazdasági helyzetben.

A legutóbbi vitátokra

Minduntalan a füledbe csengenek a szavak, amiket a legutóbbi veszekedésetek alkalmával hangoztatott? Jó, hogy ennyit rágódsz rajtuk, mert ő valószínűleg már nem is emlékszik rá, mit mondott… Ez újabb konfliktusforrást jelent, hiszen beleköthetsz olyasmi miatt, amiről fogalma sincsen.
Éppen ezért kerüld a célozgatást, és idézd egyértelműen, hogy melyik megszólalásával van problémád! A mondanivaló analizálása tipikus női dolog, ezért nem várhatod el tőle ilyen helyzetben. 
A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudd, mire (nem) gondol a párod, a rákérdezés. De bánj vele óvatosan, mert ha naponta többször is felteszed a „mire gondolsz, szívem?” kérdést, úgy fogja érezni, hogy turkálni akarsz a fejében.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást