7 dolog, amire az állandóság helyett szükséged van huszonévesen

7 dolog, amire az állandóság helyett szükséged van huszonévesen

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 dolog, amire az állandóság helyett szükséged van huszonévesen

Az állandóság kívülről nézve irigylésre méltó lehet ugyan – gondolj csak az ismerőseid történelem előtti időkig visszanyúló párkapcsolatára vagy a régi klasszikusnak számító, egy-két munkahelyből álló életpályára –, a változásra valamilyen szinten mindenkinek szüksége van. Pláne huszonéves korban! Összeszedtük, mit érdemes bevállalnod a legszabadabb esztendőkben, hogy később minél színesebb emlékeid legyenek.

Csináltass útlevelet!

Oké, hogy a schengeni övezet tagállamaiban egy puszta személyi igazolvánnyal is utazgathatsz… De mi lenne, ha legalább egyetlen olyan országba is elmennél, ami azon kívül van? Egész kontinensek várnak arra, hogy megismerd őket: Amerika, Ázsia, Afrika és
Ausztrália mind feledhetetlen élményeket tartogat, akármilyen vastag pénztárcával büszkélkedhetsz. Akár hiszed, akár nem, minimális pénzügyi befektetéssel, egyetlen hátizsákkal is nekivághatsz az ismeretlennek.

Találd meg azt a tevékenységet, amiből töltekezel!

Mindenkinek szüksége van egy szabadidős tevékenységre, melyre időt és energiát áldozva megsokszorozott energiával térhet vissza a hétköznapokba.
Lehet szó bármilyen hobbiról, sportról, közösségi programról vagy önkéntes mozgalomról – csak az számít, hogy úgy érezd: maradéktalanul neked való! Ebben a tekintetben is nagyon ritka, hogy valaki elsőre megtalálja az igazit, tehát légy türelemmel magaddal szemben!

Fogadj örökbe egy állatot!

Legyen kutya, macska, madár, hörcsög, hal vagy tarajos gőte – a lényeg, hogy szeresd, és ő viszontszeressen! Egy neked kiszolgáltatott kis lény hihetetlen mértékben hozzájárulhat a személyiséged fejlődéséhez. „Pótgyerekként” ugyan nem szerencsés kezelni a jövevényt, de az biztos, hogy a felelősségtudatod javulni fog vele.
Ha azok közé tartozol, akiknél még a szobanövény is kipusztul, ne aggódj: egy négylábú bundás elég feltűnően figyelmeztet, amikor éhes.

Süss magadnak egy mennyei desszertet!

Tudjuk, hogy a kedvenc cukrászdádból sokkal kényelmesebb fedezni az édesség-igényedet. De mi lenne, ha most az egyszer kinéznél egy guszta receptet a netről, és nekiállnál a sütésnek?
Akkor is bátran próbáld meg, ha még sosem volt fakanál a kezedben. Játszi könnyedséggel elkészíthető csemegék is bőven akadnak, ráadásul kedvedre spórolhatsz a cukorral meg a liszttel, tehát a kalóriák miatt sem kell annyira aggódnod, mint egy gigantikus-adalékanyagos csokitorta szelettel.

Ismerj meg egy (másik) vallást!

Ha nem vagy vallásos, bármelyik hitrendszer megismerése érdekes újdonságokat tartogat számodra. Amennyiben pedig kialakult értékrended van ebben a tekintetben, mielőbb ismerj meg egy másik nézőpontot is!
A vallás ugyanis nemcsak spirituális, hanem filozófiai értelemben is új alapokra helyezheti az életed. A dogmák még akkor is elgondolkodásra késztethetnek, amikor egy nagyon is világi szituációval kell szembenézned.

Vágasd le a hajad!

Mindig is kíváncsi voltál, hogy néznél ki rövid(ebb) frizurával? Meddig akarsz várni a projekttel? Majd megvalósítod nyugdíjas korodban, egybekötve egy kis trendi dauerral? Felejtsd el a halogatást, vágj bele még ma!
Ellenkező esetben iszonyúan haragudni fogsz magadra később, amiért nem próbáltad meg hamvas bőrrel és üde arccal. Ha pedig mégsem tökéletes a kompozíció – amire profi fodrász kezei között nulla esély van –, akkor egyszerűen megnöveszted újra.

Írj blogot!

Ha nem szeretnéd a nyilvánosság elé tárni a gondolataidat, olyat is készíthetsz, amit csak a meghívottak láthatnak. Lehetőség nyílik arra is, hogy a közönség teljes kizárásával, csak magadnak rögzítsd, amit akarsz. Amennyiben pedig titkon mindig szeretted volna, ha néhány százan vagy ezren figyelemmel kísérik az irományaidat, végképp nem értjük, mi tartott eddig vissza.
Körülbelül három perc alatt létrehozhatsz egy blogot, amivel azt kezdesz, amit csak akarsz! Szerinted mi az, amit huszonévesen mindenképpen érdemes az embernek megcsinálnia? Oszd meg kommentben a saját listádat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást