5 dolog, amin átmész az ünnepekkor, ha nemrég szakítottál – és így vidíthatod fel magad!

5 dolog, amin átmész az ünnepekkor, ha nemrég szakítottál – és így vidíthatod fel magad!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amin átmész az ünnepekkor, ha nemrég szakítottál – és így vidíthatod fel magad!

Szakítani az év bármely szakaszában fájdalmas, de pont az ünnepek előtt a lehető legrosszabb. Ha te vetettél véget a kapcsolatnak, akkor lelkiismeret furdalásod van, ha veled szakítottak, akkor pedig mérges és szomorú vagy, mert nem érted, a másik miért nem bírta ki az ünnepek utánig. Egy kapcsolat lezárásakor nem a legszerencsésebb dolog a rokonokkal jópofizni, céges és családi vacsorákra járni és természetesen mindenhol jókedvűnek lenni, mikor a legszívesebben egész nap sírnál, de mínimum egyedül lennél a bánatoddal. Íme öt dolog, amint átmész az ünnepekkor ha nemrég szakítottál és hogy hogyan viseld el. 

Mindenkivel tudatnod kell a szakítást

Ha már jó ideje együtt voltatok, az ismerősöktől természetes, hogy rákérdeznek, mi van a pároddal, így nem tudod elkerülni, hogy beszélj róla. Ehhez nyilván az égvilágon semmi kedved nem lesz, de túl kell esni rajta.

Miután mindenkinek beszámoltál a szakításról, kétféle reakcióra számíthatsz: vagy teátrálisan sajnálnak, vagy kifejtik, hogy ők eleve mennyire utálták a párod.

Tipp: Egyik sem túl kellemes, ezért jobb ezt megelőzni és miután közölted a szakítás tényét, egyből tedd hozzá, hogy nem szeretnél többet az exeddel foglalkozni és örülnél, ha át is ugranátok a témát. 

Mindenki azt kérdezgeti, hogy vagy

Ha egyes ismerősök már mástól értesültek a drámáról, általában szomorú arccal közelítenek majd feléd és a karod simogatva kérdezik vigasztaló hangsúllyal, hogy hogy vagy? Ez egyrészt bárgyú kérdés, mert nyilván nem vagy túl jó, másrészt az ötödik szánakozó nagynéni vagy unokatestvér után már vissza kell fognod magad, hogy ne egy csattanós „Hagyj már békén” legyen a válasz.

Tipp: Mivel nem akarnak rosszat, nem illik megbántani őket, ezért ilyenkor vegyél egy nagy levegőt, mondd, hogy a körülményekhez képest jól vagy és gyorsan kérd meg őket, hogy inkább ők meséljenek. Az emberek szeretnek magukról beszélni, így jó eséllyel megúszod, hogy tovább feszegessék a szakításod. 

Idegesítenek a karácsonyi dalok

A karácsonyi dalok azért vannak, hogy ünnepi érzéssel tölték el az embereket, de nem könnyű emelkedett hangulatba kerülni, mikor naponta ötször halljuk, hogy George Michael tavaly ilyenkor odaadta valakinek a szívét, vagy hogy Mariah Carey semmi mást nem kér karácsonyra, csak a szerelmét.

Tipp: Ezek a dalok ilyen esetben sajnos csak pont a szívfájdalomra emlékeztetik azt, aki valaki miatt szomorú, ezért otthon mindig valami olyan zenét hallgass ellesúlyozásként, ami az olyan vagány nőkről szól, akik mindent túlélnek és ettől csak erősebbek lesznek. 

kopitin/depositphotos.com

Csak az exedre tudsz gondolni

Mikor egy kapcsolat véget ér, senki sincs feldobott hangulatban, még az sem, aki kezdeményezte a szakítást. A karácsony és a szilveszter viszont arról szól, hogy az ember együtt van a családjával, barátaival és jól érzi magát.

Ha úgy megviselt a dolog, hogy még az ajándékoknak sem tudsz örülni és képtelen vagy jópofizni, akkor nyugodtan mondd meg a környezetednek, hogy most nem erre van szükséged, de ha rá tudod venni magad, mindenképpen jobb ilyenkor társaságban lenni.

Tipp: Szilveszterkor szintén ne otthon kuksolj egyedül, hanem mozdulj ki a barátnőiddel. Hidd el, egy kis zene, tánc és pár koktél után már nem fogod olyan sötéten látni a helyzeted. 

Azon gondolkozol, hogy írj-e neki

Attól függetlenül, hogyan ért véget a kapcsolat, biztosan megfordul a fejedben, hogy dobsz az exednek egy üzenetet, amiben kellemes ünnepeket kívánsz.

Tipp: A racionális tanács az, hogy ne írj neki, hacsak ő nem ír neked. Ha nem bírod ki és úgy gondolod, jobban érzed magad ettől, hogy írsz neki, ám legyen, csak ne várj választ, így nem leszel csalódott. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást