15 dolog, amiért boldogtalan vagy és amin sürgősen változtatnod kell

15 dolog, amiért boldogtalan vagy és amin sürgősen változtatnod kell

Címlap / Életmód / Lélek / 15 dolog, amiért boldogtalan vagy és amin sürgősen változtatnod kell / 2. oldal

Veled is előfordult már, hogy visszatekintettél néhány évvel ezelőttre, és rá kellett jönnöd, hogy feleslegesen aggódtál olyan sokat valami miatt?

Ne legyél valaki más

Az egyik legnagyobb kihívás az életben az, hogy önmagad legyél, miközben az egész világ megpróbál megváltoztatni téged. Mindig lesz valaki, aki okosabb nálad, fiatalabb vagy csinosabb – de azt tudnod kell, hogy soha, senki sem lesz épp olyan, mint te. Ne változz meg azért, hogy az emberek kedveljenek téged. Maradj önmagad, és hagyd, hogy a megfelelő emberek az igazi énedet szeressék.

Ne csináld mindig ugyanazt, szünet nélkül

Mindig akkor kell megállnod, és venni egy mély levegőt, amikor a legkevésbé van rá időd. Ha állandóan ugyanazt csinálod, a végeredmény sem fog változni. Néha érdemes kívülről tekintened magadra, hogy tisztán lásd a dolgokat.

Ne feledkezz meg az apró örömökről

Fordíts figyelmet a kisebb dolgokra is, mert előfordulhat, hogy egyszer visszatekintesz, és rájössz, hogy valójában azok voltak az igazán fontos részletek. Néha a legjobb emlék az, ami az adott pillanatban szinte észrevétlenül elsuhant melletted.

Ne játszd el, hogy minden rendben, amikor rosszul vagy

Nincs azzal semmi baj, ha időnként összecsapnak a fejed felett a hullámok, és magadba zuhansz. Nem kell mindig erősnek lenned, és bizonyítani, hogy minden a legjobban alakul! Ne tartsd vissza a könnyeidet, ha sírnod kell; minél előbb engeded el magad, annál hamarabb leszel képes újra mosolyogni.

Ne hibáztass másokat a problémáid miatt

Az, hogy mennyire sikerül elérned az álmaidat, részben attól függ, mennyire vagy képes felelősséget vállalni a dolgaidért. Ha mindig másokat hibáztatsz a problémáidért, felelősséget sem tudsz igazán vállalni, és máris egy lépéssel távolabb kerültél a céljaidtól.

Ne akarj mindenkinek megfelelni

Ha folyton azon igyekszel, hogy a környezeted kedveljen téged, és mindenkinek segítségére legyél, hamar ki fogsz készülni. Sokszor már az is elég, ha egyetlen embert képes vagy megmosolyogtatni.

 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»