Ne dőlj be: 7 kifogás, amit csak akkor használ, ha nem akar komoly kapcsolatot

Ne dőlj be: 7 kifogás, amit csak akkor használ, ha nem akar komoly kapcsolatot

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ne dőlj be: 7 kifogás, amit csak akkor használ, ha nem akar komoly kapcsolatot

Nem minden bimbózó románcból lesz hevesen lángoló szerelem, és ez így is van rendjén. A laza kapcsolat nem feltétlenül fordul komolyra, és ha ez mindkettőtöknek megfelel így, nincs min töprengened. Ha azonban te már készen állnál arra, hogy tovább lépjetek, a férfi azonban halogat és hárít, érdemes elgondolkodni rajta, van-e értelme várni rá. Ha az alábbi kifogásokkal kábít, biztosan nincs, mert valószínűleg soha nem jön el nála a pillanat, amikor ő is komolyabb érzelmeket táplálna irántad.

„Most a karrieremre koncentrálok.”

Ez teljesen érthető, valószínűleg te sem szeretnél egy olyan férfi mellett kikötni, akinek se jövőképe, se egzisztenciája.

De ki mondta, hogy a munka és a szerelem nem fér meg egymás mellett?

Te talán felmondtál a munkahelyeden, amikor úgy döntöttél, hogy komolyabbra szeretnéd fordítani a viszonyotokat? A karrierépítés kényelmes és elegáns kifogás, de mégis csak kifogás. Ahogy mondani szokás, ami igazán fontos, arra talál időt az ember.

„Még nem állok készen.”

Általában a „nemrég ért véget egy hosszú kapcsolatom” vagy a „túl sok csalódáson vagyok túl” vetítéssel párosul.

Elsőre talán hihetően is hangzik, de a szomorú igazság az, hogy a legkevesebb befolyásunk sincs arra, mikor leszünk valakibe szerelmesek, és mikor nem.

Ha valakibe belebolondulunk, akkor azt az érzést a legkevésbé sem befolyásolja, hogy mikor szakítottunk utoljára.

Ha a pasinak időre van szüksége, akkor az legfeljebb ahhoz kell, hogy megtalálja, aki tényleg megdobogtatja a szívét, de addig is szívesen töltené veled az idejét – kötöttségek és ígéretek nélkül.

„Éppen egy kapcsolat végén vagyok.”

Szakítani nem könnyű, ezt senki nem állítja, de időben pontosan annyit tesz ki egy 5 éves szerelem lezárása, mint egy pár hónapos viszonyé: egy, azaz egy beszélgetés.

A döntés meghozatala persze érlelődhet néhány hétig, de ha közben már feléd kacsintgat, akkor valószínűleg úgysem lenne visszaút.

Ennek a kapcsolatnak már befellegzett, csak a férfi számára kényelmesebb megoldás egyszerre két vasat tartani a tűzbe. Ha igazán fontos lennél neki, nem húzná az időt.

„Nem akarom elrontani a barátságunkat.”

Szép szöveg, de ha már egyszer beindult közöttetek a kémia, akkor az a férfi-nő barátság így is, úgy is el van rontva.

Lehet rajta gondolkodni bármeddig is, de a talonban tartott, félhivatalos kapcsolat, ami az egyikőtök számára egyre kényelmetlenebbé válik, valószínűleg hamarabb viszi a jégre a barátságotokat, mint egy nyíltan vállalt, együtt megélt szerelem.

Ezt pedig a férfi is nagyon jól tudja.

„Nekem ennél több idő kell.”

Hacsak nem az első randin kezded el tervezgetni a közös gyermekeitek nevét, akkor jó esély van rá, hogy ez is csak egy kifogás, amivel a pasi a közelében akar tartani, de nem tervezi, hogy valaha is komolyabbra fordítja a kapcsolatotokat.

Nem kell rögtön az esküvőt fontolgatni, de az ember általában már egy kapcsolat legelején érzi, hogy fellobbant-e az a bizonyos láng.

Az idővel legfeljebb a rózsaszín szemüveg fog leesni rólatok, de ha szikrázás addig nem volt, arra már hiába is várnátok.

„Még szórakozni akarok.”

Te talán csadort szeretnél ölteni, esetleg egy zárdába is beköltöznél, ha elkötelezed magadat mellette?

Ki mondta, hogy egy kapcsoltban nem lehet szórakozni? Persze, ha a bulizás alatt a pasi csajozást ért, az már egy egészen más kérdés.

De ha a kettőtök kapcsolatát nem találja elég izgalmasnak ahhoz, hogy felhagyjon érte a futó kalandokkal, akkor ez az érzés valószínűleg a későbbiekben sem változik, és jobban teszed, ha te is így állsz a kettőtök dolgához.

„Most túl bonyolult az életem.”

Éppen ezért nem szeretném egy stabil, kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuló, jól működő kapcsolattal tovább bonyolítani – egészíthetnénk ki a mondatot, ha nem lenne teljesen értelmetlen.

Az elköteleződés valójában semmiféle további bonyodalmat nem jelent egy normálisan működő felnőtt életében, és ismét csak képbe jön az „ami fontos, arra találunk időt”-elv.

Az igazság az, hogy ez a mondat sem más, mint egy vaskos kifogás, amivel a férfi ki akar bújni attól, hogy döntenie kelljen: veled, vagy nélküled folytatná a továbbiakban.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!