Háztartás / Otthon

5+1 dolog, amit hűvös helyen kell tárolni – és nem szoktuk

5+1 dolog, amit hűvös helyen kell tárolni – és nem szoktuk

A kedvenc parfümödet

A parfümök, különösen a márkásabb darabok nagyon szép üvegben vannak tárolva, így nehéz megállni, hogy ne a polcodon tárold, elvégre olyan klassz dísze lehet a hálószobádnak!

Azonban összességében sokkal jobban jársz, ha a lakásnak egy hűvösebb pontján tartod őket. Szakértők szerint ugyanis ha sok napfény éri a parfümöt, sőt, meleg van a szobában, annak hatására az illata is megváltozhat idővel.

Esetleg egy fiókba, vagy a fürdőszobában a polcodra tedd ki őket, így sokkal tovább marad szuper az illatuk.

A gyógyszereket

A filmekben sokan a fürdőszobában tárolják a gyógyszereket, egy kisebb szekrényben, de a legjobb megoldás, ha te inkább a spájzban tárolod őket.

Amikor ugyanis forró fürdőt veszel, a meleg és a pára a gyógyszerekre is hatással van; előbb-utóbb elkezdik lebontani a hatóanyagokat, amit te úgy fogsz megérezni, hogy sokkal kevésbé lesz hatása a gyógyszernek rád.

Azonban a kimondottan hideg sem tesz jót nekik, így próbáld inkább megtalálni a középutat.

A bőrből készült darabok

Az eredeti bőrkabát, cipő, táska nagyon jól néz ki, de ha szeretnéd, hogy ez sokáig így maradjon, a tisztítás mellett a tárolásra is nagy figyelmet kell fektetned.

A meleg és a napfény együttesen ugyanis a bőrből készült darabok legnagyobb ellensége. Hamarabb megrepedezik az anyag, a nap gyorsabban kiszívja, a párásabb helyen pedig ugyancsak romlik a minőségük. Ezért nem érdemes egyébként olyan műanyag zacskóba tenni őket a nyári szezonban, ami felfogja a párát.

A legjobb, ha száraz, hűvösebb helyet keresel nekik.

Még 3 érdekesség a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Egyes tisztítószerek

A fehérítő és az ammónia jól elbánik a szennyeződésekkel, de a szaguk igazán erőteljes, ezt már valószínűleg te is megtapasztaltad.

Ezért is javasolják, hogy sose tárold őket olyan helységben, ahol sok időt töltesz, hiszen egészségtelen gázokat juttathat a levegőbe. Sőt, fontos, hogy ezt a két vegyszert egyáltalán ne tárold egymás mellett, mert a kettő keveréke együttesen mérgező gázokat is létrehozhat!

Legyél óvatos ezekkel a kémiai anyagokkal.

Sminktermékek

A legtöbben a fürdőszobában tárolják a sminktermékeiket, de ha azt szeretnéd, hogy sokáig jó minőségű maradjon a termék, jobb, ha száraz, hűvös helyre költözteted át őket.

A meleg és a pára ugyanis együttesen az összetevők lebomlásához vezet, ráadásul a bennük található mikroorganizmusok is gyorsabban növekedni kezdenek.

Ha pedig így használod, az akár bakteriális fertőzéshez is vezethet, így jobb, ha csak akkor viszed be őket a fürdőbe, ha éppen használni szeretnéd.

Régi fotók

Manapság már a számítógépen tároljuk a fotóinkat, de egykor mindannyian előhívattuk a képeinket.

Ha te is nosztalgiával tekintesz ezekre, és fontosak számodra, jobb, ha egy hűvösebb helyen tartod őket, ahol nem éri fény vagy túl nagy meleg a fotókat. A padlás, a pince egyaránt rossz ötlet a pára és a beázások miatt, a túl hideg pedig szintén ártalmas a képekre nézve.

Jobb, ha egy jól elzárt fiókban tartod őket!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást