Otthon / Hobbi

Ne dobd ki! Így készíts praktikus dekorációt a régi ablakkeretből

A régi ablakkereteket nem kell feltétlenül kidobásra ítélned, hiszen számos DIY megoldás létezik, amelyekben tökéletesen hasznukat veheted. Ha szereted a vintage stílust, néhány egyszerű trükkel csodálatos lakásdekorációt készíthetsz magadnak egy régi keretből. Összegyűjtöttünk néhány klassz és hasznos tippet, hogyan adj új értelmet a régi kereted életének.

Öröknaptár

Egyszerre lesz szobadekor és nagyon hasznos holmi is az ablakkeretedből, ha egy táblafestékkel lefestett falapot teszel mögé.

Ezen krétával tudod majd jelölni az aktuális napokat, hónapokat, és készítheted ide a feladatlistát, felírhatod mit kell vásárolnod és hasonlók.

Ugyanilyen technikával, egy kisebb keretből a kamrába vagy a konyhába készíthetsz menütáblát is.

Gallyak az üveg mögött

Néhány szép gallyal vagy vesszővel készíthetsz dekorációt, ha az ablakkeretedben üveg is van. Az ágakat jól tisztítsd meg, majd néhány szeg segítségével akaszd fel a falra egy csokorban.

Ezt dekorálhatod pillangókkal, madarakkal, origami darukkal, szalagokkal, de akár minden évszakban az adott időszakra, ünnepre is szabhatod.

Ezután csak elé kell akasztanod az ablakkeretet, és kész is a csodás dekorációd. Ha még extrábbat szeretnél, akkor a gallyakra vagy a keretre szerelj egy fényfüzért is.

Olvastad már?  A hajlakk 5+1 meglepő felhasználási módja

A régi-új tükör

Csodás vintage tükröd lehet egy kopott ablakkeret segítségével, amelyet a nappaliba, a szobádba, de akár az előszobába is kitehetsz, hiszen a hasznos funkcióján kívül még igazán mutatós darab is.

A stílusnak megfelelően egy-két táblát feldobhatsz virágos, szívecskés vagy csipkés díszítő elemekkel is, de egy fényfüzér ennél a megoldásnál sem mutat majd rosszul.

Fotókeret

Egy hálóra és néhány csipeszre lesz csak szükséged, és csodálatos keretet készíthetsz a kedvenc képeidnek, fotóidnak, amelyeket cserélgetni is tudsz majd.

Állítsd ki a konyhába vagy a nappaliba, de akár a falra is felakaszthatod majd.

A hálóra csiptethetsz a fotók mellett mást is, például a nyaralásról készült képek mellé egyéb emlékeket, jegyeket, térképeket, és akaszthatsz rá kagylókat, csecsebecséket is.

Romantikus virágtartó

A falra akasztott ablakkeretből – legyen akár lakáson belül vagy kívül – nagyon hangulatos virágtartót készíthetsz.

Ehhez néhány befőttesüvegre és egy kis drótra lesz majd szükséged, amely segítségével fel kell akasztanod az üvegeket a keretedre.

Az üvegeket töltsd meg vízzel, majd tegyél mindegyikbe néhány szál virágot, amelyeket akár csokorba is köthetsz egy szép szalaggal.

Olvastad már?  Erre használd a befőttesgumit! Kreatív ötletek, amikre nem is gondoltál volna

Az utazás szerelmeseinek

Ha van egy régi térképed, akár azt is teheted az ablakkereted mögé, ha régies hangulatú szobadíszt szeretnél készíteni.

Ennél kicsit hasznosabb dekorációd lehet viszont akkor, ha egy mai térképet veszel, amelyen jelölgetheted, hogy merre jártál már a világban és hova mennél még.

Ehhez ragaszthatsz pöttyöket az üvegre, vagy magára a térképre is, de filctollal is jelölheted a táblán.

Dobd fel a konyhát!

Egy drótháló, néhány akasztó és egy-két régi fotó, virág és szalagok segítségével a konyhádba is csinálhatsz egyszerre szép és hasznos dekorációt.

Az akasztók remekül funkcionálnak majd, mint csésze- vagy bögretartók, de akár a főzéshez használatos kanalakat és egyéb eszközöket is ráakasztgathatod.

Egy régies stílusú cukorkatartó és süteménykínáló sem hiányozhat, hogy teljes legyen az összkép.