Divat / Stílus

Divatos farsangi jelmezötletek, amelyekkel garantáltan sikered lesz

Divatos farsangi jelmezötletek, amelyekkel garantáltan sikered lesz

Jön a farsang és még fogalmad sincs, hogy minek öltözz? Valószínűleg ezzel nem lehetsz egyedül. Ismerősöktől, barátoktól, akik közelebbről ismernek, nyugodtan kéj tippeket, mert elképzelhető, hogy valahogy sikerül rávezetniük az ideális megoldásra.

Ami biztos, az az, hogy mindenképpen olyan jelmezt válassz, amellyel bizonyos mértékben tudsz is azonosulni. Ne kövess el olyan hibát, hogy olyas valaminek öltözöl, amiben nem igazán éreznéd jól magad, vagy éppen valamiért előnytelenül áll.

Sok esetben probléma, hogy nem jó a méret választás, vagy túl nagy, vagy túl pici a jelmez, erre vigyázzunk, mert ez bizony eléggé slampos benyomást kelthet. Fontos, hogy elég eredeti legyen az ötlet, és nagyon jól mutass benne, ha ez a kettő összejön, akkor nyert ügyed van. 

A farsangi szezonban a jelmezkölcsönzőkben beindul az élet, elképzelhető, hogy egy kiló méteres sor legvégén találod magad, és mire sorra kerülsz, a kiválasztott jelmezednek már hűlt helyét sem találod, és az is lehet, hogy már az ,,B” tervedet is elvitték az orrod elől. 

Az ilyen esetekre jobb, ha felkészülsz. Van egy tuti tippem a probléma megoldására. Öltözz valami olyasvalaminek, ami kevésbé jelmez, ellenben sokkal divatosabb lehetsz benne, és te magad találhatod ki a részleteket.  Most ajánlok néhány tippet, ami ugyan nem feltétlen a legfeltűnőbb megoldás, de elképzelhető, hogy már a meglévő ruháidból is össze tudod rakni, és már csak egy-egy kiegészítőt szükséges hozzá beszerezned.

A balerina

A recept a következő, végy egy egyszerű, kör kivágású, fehér, vagy pasztell árnyalatú hosszú ujjú pólót, egy tütüt, vagy egy tüll szoknyát, és egy mindenki cipőszekrényében megbúvó balerina cipőt. A hajad rendezd kontyba, és már csak egy kis szolid smink, és kész a cuki balerina jelmez. Valószínű csupán a tütüt kell beszerezned kölcsönzőből, de egyes üzletekben még kapható is tüll szoknya, amit ha bátor vagy, még a hétköznapokon is ki tudsz használni.

A titkárnő

Talán ezt a legkönnyebb összehozni, hiszen egy sikkes kis kosztüm blúzzal variálva, hozzá egy magassarkúval, elengedhetetlen kellékként egy szemüveg, esetleg egy kis mappa a kézben és kész is a szett. Ebben az esetben izgalmasabb lehet az összeállítás, ha valamelyik kiegészítőre egy kicsit nagyobb hangsúlyt helyezel. Például nagyon megdobná az összeállítást egy tűzpiros magassarkú, és szoknya, vagy éppen a szemüveg az, ami a tekintetet vonzza. Bátran lehetünk szexik, egy ilyen jelmeznek még jót is tesz, ha nagyon nőiesre sikerül.

A motoros

Ebben az esetben jöhetnek a bőr cuccok. Most egyébként is nagyon divatosak a bőr hatású darabok (nadrágból, szoknyából, ruhából is lehet ilyet kapni). Ha motorosnak öltözöl egy vagány, fekete bőrdzseki elengedhetetlen, ehhez jöhet egy szintén bőr hatású nadrág, vagy esetleg egy szakadt farmer a vadabb darabok közül, ami egy egyszerű, fehér atlétatrikóval is nagyon menő lehet. Már csak egy motoros csizma, és kész a tökéletes szett. Ha nincs kifejezetten ilyen csizma, akkor jó lehet egy vagányabb bokacsizma magas, vagy lapos sarkú változatban.

A doktornő

Ilyen jelmezzel a jelmezkölcsönzőkben is találkozhatunk, de nem biztos, hogy olyan hiteles és olyan fazonban találunk, ami nekünk éppen tetszik. Erre az esetre jó ötlet lehet, ha elnézünk egy orvosi munkaruházati szakboltba. Ott többféle fazonnal találkozhatunk és ráadásul többféle fazon közül is kedvünkre válogathatunk. Ehhez is ajánlott egy szemüveg, ami csak fokozhatja a hatást, testszínű harisnya, és egy szuper jó magassarkúval (esetleg balerina cipővel) tökéletes a szett.

A macskanő

Megint csak nagyon jól jöhetnek a bőr hatású darabok. Egy szűk szabású, fekete dögős bőr nadrággal, és egy szűk szabású fekete atlétával, vékony hosszú ujjúval, vagy fűzővel már a biztos alapokat lehelyezted. Ehhez társíthatsz egy fekete magassarkút, vagy egy hosszúszárú, fekete bőr csízmát. Ehhez már csak egy cicafül hajráf és egy fekete cicafarkat imitáló valamire lesz szükség, de ezeket könnyedén beszerezheted jelmezkölcsönzőben, de ha ügyes vagy, még te magad is elkészítheted.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást