Divat / Stílus

Divat a kivágott ruha! A has- és derékvillantás alapszabályai

Divat a kivágott ruha! A has- és derékvillantás alapszabályai

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy általános érvényű divattanács, miszerint hivatalos alkalmakkor szigorúan tilosnak bizonyult a has- és derékvillantás. Ma azonban mindez a múlté, hiszen divatba jöttek a törzsnél trükkösen kivágott darabok, amelyek akár bálban is megállják a helyüket. Mégis akad azonban néhány alapszabály, amit nem árt szem előtt tartanod, ha neked is tetszenek.

Ívek igen, hurkák nem!

Ha szétnézel a webáruházakban (angol nyelven „midriff cut dress” után érdemes keresgélned), láthatod, hogy ezek a cuccok nem sokat bíznak a fantáziára. A legnagyobb jóindulattal sem lehet rájuk fogni, hogy ápolnak és eltakarnak.
Éppen ezért ha has- vagy deréktájon lepleznivalód akad, akkor érdemes egy kicsit „csalnod”: válassz olyan fazont, ami igazából nincs is kivágva, csak testszínű betéteket varrtak a megfelelő helyen az anyagba!
A képen: Stradivarius, 8 995 Ft.

Ne villants túl sokat!

Semmi szükség arra, hogy az egész hasad vagy derekad közszemlére tedd. Néhány négyzetcentiméternyi felület pont elég lesz – kivéve, ha történetesen „örömlányok és kamionosok” tematikájú partiba készülsz.
Ha trükkösen kivágott cuccba bújsz, nem érdemes mély dekoltázst vagy ultramini fazont is bevállalnod mellette, mert elég keskeny a szexit és a közönségest elválasztó határmezsgye.
A képen: H&M, 6 990 Ft.

Figyelj a színre!

Lehet, hogy a kedvenc színésznőd egy lélegzetelállító királykék darabban pózolt valamelyik díjkiosztón, de el kell fogadnod, ha a bőröd árnyalatához pont az nem passzol. Általános érvényű tanács, hogy hófehér bőrrel érdemes élénk színekhez nyúlnod, míg a kreolokon a pasztell és a neon is istenien mutat.
Bár ősszel és télen talán nem annyira érint a dolog, de nyáron érdemes ügyelned az egyenletes barnaságra, amennyiben ilyenbe bújsz.
A képen: Missoni, 705 , net-a-porter.com

Ne vegyél övet!

Bizonyára tudod, hogy egy öv optikailag csodát művelhet az alakoddal, a has- vagy derékrészen kivágott ruhákkal azonban szigorúan tilos ilyen kiegészítőt választanod.
A legtöbb hasonló ruha úgy készül, hogy a szabásnál eleve gondoltak az esetleg lejjebb csúszó alsó rész problémájára, s valamilyen megoldással gondoskodtak a biztonságról.
A képen: Asos, 22.60 

Kis lyuk, nagy lyuk

Amennyiben még csak most ismerkedsz a mindenféle kivágással díszített ruhákkal, eleinte érdemes egy szolidabban nyesegetett darabra voksolnod.
Aztán ha eltöltöttél benne néhány estét, és már tökéletesen érzed magad, bátran válthatsz nagyobb felületen szabdaltra. Persze, mindig tartsd észben az alkalom jellegét és az alakod sajátosságait – így biztosan nem érhet kellemetlen meglepetés!
A képen: H&M, 5 990 Ft.

A háton is ér

Vannak, akiknek egyszerűen nem pálya a has és a derék mutogatása. Ha te is meztelennek éreznéd magad így, egyáltalán nem kötelező hódolnod az új divatnak. Kínálkozik azonban számodra egy alternatív megoldás: a hát villantása.
Szép számmal válogathatsz olyan cuccok közül is, amelyek hátul különböző formában és mértékben, akár popsiig „dekoltáltak” – persze, ezek jó részénél tilos a hátul látható melltartó viselése, a szilikonpánt pedig pláne!
A képen: H&M, 8 990 Ft.

Egyszerű kiegészítőkkel

Amennyiben feltűnően kivágott ruhát veszel, figyelj rá, hogy a kiegészítőid inkább szolidak legyenek!
Zavaros hatást kelt, ha a rád pillantók tekintetét egyszerre többfelé is vezeted – márpedig a kivágás önmagában gondoskodik róla, hogy legyen mire figyelnie a közönségednek. Természetesen nincs általános elvárás a választható színekre és mintákra vonatkozóan, de törekedj a harmóniára!
A képen: Roberto Cavalli, 1 335 €, net-a-porter.com
Rengeteg bosszúságtól megkímélheted magad, ha internetes vásárlás esetén nemcsak a méretekről tájékozódsz pontosan, de azt is megkérdezed, hány centiméter a kivágott rész felülete – mert meglepődhetsz, amennyiben a fotómodell sokkal alacsonyabb vagy magasabb, mint te!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást