Mondd ki, ha jót gondolsz másról! A dicséret csodája

Mondd ki, ha jót gondolsz másról! A dicséret csodája

Címlap / Életmód / Lélek / Mondd ki, ha jót gondolsz másról! A dicséret csodája

A dicséret a legegyszerűbb módja annak, hogy más emberek – és ennek következtében mi is – jobban érezzük magunkat ” – mondja Nicholas Epley, a Chicagói Egyetem viselkedéstudományi professzora. „De amikor egy kedves gondolat jut az eszükbe, az emberek gyakran nem mondják ki azt.”

Pedig három új tanulmány a dicsérés és fogadás pszichológiájáról azt sugallja, hogy félelmeink a dicséretünk fogadásának módjairól teljesen alaptalanok. És ha sikerült elengednünk az efölött érzett szorongásunkat, mindannyian jobb kapcsolatokat építhetünk barátainkkal, családtagjainkkal és kollégáinkkal.

A viszonosság szabálya

A pszichológusok csak viszonylag nemrég kezdtek nagyobb figyelmet fordítani a dicséretekre, és a korai kutatások többsége meggyőző képességüket vizsgálta.

Egy emlékezetes 2010-es tanulmányában Naomi Grant, a Calgary-i Mount Royal Egyetem pszichológia docense meghívta a résztvevőket, hogy vegyenek részt a „benyomásképződés” tanulmányában.

Miközben a résztvevők meglehetősen unalmas kérdőívet töltöttek ki, egy színész – bevezető pszichológus hallgatóként – egy olyan beszélgetést indított, amely a résztvevő öltözékének véletlenszerű dicsérete volt. Egy kicsit tétlenebb beszélgetés után a színész megemlítette, hogy szórólapokat osztogatnak az egyetemi karrier-eseményről, és megkérdezte a résztvevőt, hogy nem szeretnének-e maroknyit kézbe venni.

A hízelgés hatása drámai volt. A résztvevők 79%-a felajánlotta segítségét az esemény népszerűsítéséhez, szemben a kontrollcsoportban résztvevők mindössze 46%-ával, akik nem kapták meg a bókokat.

vm/istockphoto.com

A kölcsönösség a kulcs

Grant legutóbbi tanulmánya azt mutatja, hogy mindez a kölcsönösség érzéséből fakad. Általánosságban elmondható, hogy minél többen hiszik azt, hogy az egyik jó tettre jó tettel kell válaszolni, annál valószínűbb, hogy segítőkész cselekedettel követik a bókot. Angolul gyakran mondjuk, hogy bókot „fizetünk” valakinek – és Grant kutatásai azt sugallják, hogy gyakran úgy tekintjük, hogy ez egy tranzakció része.

A kölcsönösség érzése megmagyarázhatja azt is, hogy miért lehet a pozitív visszajelzés ilyen hatékony eszköz a munkahelyen. Az Intel technológiai vállalat és az amerikai Duke Egyetem kutatóinak tanulmánya kimutatta, hogy a szóbeli dicséret hatékonyabban növeli a termelékenységet, mint a pénzbeli bónuszok.

„Az emberek általában nem veszik észre, hogy egy ilyen apró dolognak ilyen nagy hatása lehet” – magyarázza Vanessa Bohns, az amerikai Cornell Egyetem szociálpszichológiai professzora, a You Have More Influence than You Think című könyv szerzője.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást