Az ünnepi vacsorának is méltó zárásai lehetnek ezek a koktélok, amikkel új szintre emelheted a vendéglátást.
1/5 Mézes-vajas Hot Toddy: ha a mézeskalács egy koktél lenne
Hozzávalók:
1 rúd sótlan vaj, lágyítva
¼ csésze lóhere- vagy narancsvirágméz
3 evőkanál világosbarna cukor
¾ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
¼ teáskanál kóser só
1 teáskanál vaníliapaszta vagy -kivonat
350 ml whiskey
120 ml triple sec
120 ml friss citromlé, plusz szeletek a tálaláshoz
Forró víz és fahéjrudak (opcionális) a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy tálban keverd simára a vajat, a mézet, a barna cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a vaníliát. Fedd le; tedd a hűtőbe, amíg megszilárdul és az ízek összeérnek, kb. 2 órára. Minden adaghoz tegyél egy bögrébe bőségesen 1 evőkanál hűtött mézes vajat, 45 ml whiskyt, valamint 15 ml triple sec-et és ugyanannyi citromlevet. Önts minden pohárba 200 ml forró vizet. Keverd össze; díszítsd citromszeletekkel és fahéjrúddal, és tálald azonnal.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 White Out: havas táj a poharadban
Hozzávalók:
¼ csésze Stonecutter Spirits Single Barrel Gin
1 ½ evőkanál tejszín
1 evőkanál kakaókrém
3-4 cl jamaicai vagy Angostura keserű ital
Frissen reszelt szerecsendió, a megszóráshoz
1 csillagánizs a díszítéshez
Elkészítés:
A gint, a tejszínt, a kakaókrémet és a keserűt jéggel együtt 8-12 másodpercig erőteljesen rázd össze egy koktél shakerben. Szűrd át egy hűtött konyakos pohárba. Szórd meg szerecsendióval és tegyél a tetejére csillagánizst.