5 dekoratív radiátor burkolat, hogy a fűtőtest ne rontsa az összképet

5 dekoratív radiátor burkolat, hogy a fűtőtest ne rontsa az összképet

Címlap / Otthon / Dekor / 5 dekoratív radiátor burkolat, hogy a fűtőtest ne rontsa az összképet

Lássuk be: nagyon jó, hogy van. De látni attól még nem szeretjük. A radiátoroknak már csak ilyen hálátlan szerep jutott, de szerencsére a jól szellőző, mégis ízléses takarás mögül is kiválóan, sértődés nélkül láthatják el a feladatukat.

Raklappal, természetesen

Tényleg mi is meglepődünk rajta, hogy szinte bármilyen témában keresgélünk, újra és újra szembejön a raklapnak még egy felhasználási módja.

Ha vintage vagy éppen rusztikus stílusú az otthonod, akkor ezzel a megoldással tényleg fillérekből teheted esztétikusabbá a fűtőtest megjelenését. A felső részre helyezett polccal pedig még tárolófelületet is nyersz, ahová élő virágot azért nem feltétlenül szerencsés tenni, de ma már kapni teljesen élethű hatású műnövényeket, a szárított virágok pedig külön jól fognak itt mutatni.

Vidd tovább a dizájnt

Egy egyszerű, a célnak megfelelő dobozt kapott csak itt a radiátor, mégis milyen jól néz ki, igaz?

A trükk az, hogy a szoba berendezését, dizájnját nem vágták ketté, amikor a radiátorhoz értek, hanem egyszerűen folytatták: így a radiátor tetejére is kerültek díszek, párnák, olyan elemek, amik jól illenek a szoba többi részéhez, ráadásul fölfelé vonzzák a tekintetet, így van mire nézni a radiátor helyett.

Ha adsz alternatívát a szemnek, akkor nem a fűtőtestet fogja vizslatni.

Keleti stílusban

A rácsos ablakok nem csak azért megfontolandók, mert jól áteresztik a hőt, ami ugye, egy radiátor esetében nem hátrány, hanem azért is, mert remekül beilleszthetőek például egy keleties stílusban berendezett szobába.

Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag a berendezés részévé válhatnak, nem kell őket takargatni, rejtegetni, mert minden jogalapjuk megvan arra, hogy itt legyenek: aktív szervezői lesznek az enteriőrnek.

Ha illik a koncepcióba

Ez a kép is arról tanúskodik, hogy nem kell feltétlenül arra törekedni, hogy teljesen láthatatlanná tedd a fűtőtestet – ez valószínűleg amúgy is lehetetlen – elég, ha úgy szervezed körülötte a dolgokat, hogy beleilleszkedjen a környezetébe.

Itt például a polcok közé rejtett radiátor fölött is végigfut a hosszú polc, amire bőven elég apróság kerülhet, ráadásul a falon is van látnivaló, nem túl magasan, hanem rögtön a polc fölött, amit lehet nézegetni.

Mivel a színek is összhangban vannak, semmi nem rontja el az összképet.

A bolhapiac a barátod

Ha egyedi és lehetőleg költséghatékony megoldással szeretnéd elrejteni a ronda fűtőtestet, akkor érdemes szétnézni a bolhapiacokon.

Persze nem árt, ha tudsz olyat, aki némileg otthon van a barkácsolásban, vagy ha te magad gyakorlott vagy ezen a téren, de ha ez nem okoz gondot, akkor például régi kerítéselemekből, vagy bármilyen kovácsolt vasból gyönyörű burkolatot készíthetsz a radiátor köré, amit (hőálló festékkel) kedved szerint színre is fújhatsz.

Biztos, hogy az eredmény olyan lesz, ami passzol majd az egyedi elképzeléseidhez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást