5 dekoratív radiátor burkolat, hogy a fűtőtest ne rontsa az összképet

5 dekoratív radiátor burkolat, hogy a fűtőtest ne rontsa az összképet

Címlap / Otthon / Dekor / 5 dekoratív radiátor burkolat, hogy a fűtőtest ne rontsa az összképet

Lássuk be: nagyon jó, hogy van. De látni attól még nem szeretjük. A radiátoroknak már csak ilyen hálátlan szerep jutott, de szerencsére a jól szellőző, mégis ízléses takarás mögül is kiválóan, sértődés nélkül láthatják el a feladatukat.

Raklappal, természetesen

Tényleg mi is meglepődünk rajta, hogy szinte bármilyen témában keresgélünk, újra és újra szembejön a raklapnak még egy felhasználási módja.

Ha vintage vagy éppen rusztikus stílusú az otthonod, akkor ezzel a megoldással tényleg fillérekből teheted esztétikusabbá a fűtőtest megjelenését. A felső részre helyezett polccal pedig még tárolófelületet is nyersz, ahová élő virágot azért nem feltétlenül szerencsés tenni, de ma már kapni teljesen élethű hatású műnövényeket, a szárított virágok pedig külön jól fognak itt mutatni.

Vidd tovább a dizájnt

Egy egyszerű, a célnak megfelelő dobozt kapott csak itt a radiátor, mégis milyen jól néz ki, igaz?

A trükk az, hogy a szoba berendezését, dizájnját nem vágták ketté, amikor a radiátorhoz értek, hanem egyszerűen folytatták: így a radiátor tetejére is kerültek díszek, párnák, olyan elemek, amik jól illenek a szoba többi részéhez, ráadásul fölfelé vonzzák a tekintetet, így van mire nézni a radiátor helyett.

Ha adsz alternatívát a szemnek, akkor nem a fűtőtestet fogja vizslatni.

Keleti stílusban

A rácsos ablakok nem csak azért megfontolandók, mert jól áteresztik a hőt, ami ugye, egy radiátor esetében nem hátrány, hanem azért is, mert remekül beilleszthetőek például egy keleties stílusban berendezett szobába.

Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag a berendezés részévé válhatnak, nem kell őket takargatni, rejtegetni, mert minden jogalapjuk megvan arra, hogy itt legyenek: aktív szervezői lesznek az enteriőrnek.

Ha illik a koncepcióba

Ez a kép is arról tanúskodik, hogy nem kell feltétlenül arra törekedni, hogy teljesen láthatatlanná tedd a fűtőtestet – ez valószínűleg amúgy is lehetetlen – elég, ha úgy szervezed körülötte a dolgokat, hogy beleilleszkedjen a környezetébe.

Itt például a polcok közé rejtett radiátor fölött is végigfut a hosszú polc, amire bőven elég apróság kerülhet, ráadásul a falon is van látnivaló, nem túl magasan, hanem rögtön a polc fölött, amit lehet nézegetni.

Mivel a színek is összhangban vannak, semmi nem rontja el az összképet.

A bolhapiac a barátod

Ha egyedi és lehetőleg költséghatékony megoldással szeretnéd elrejteni a ronda fűtőtestet, akkor érdemes szétnézni a bolhapiacokon.

Persze nem árt, ha tudsz olyat, aki némileg otthon van a barkácsolásban, vagy ha te magad gyakorlott vagy ezen a téren, de ha ez nem okoz gondot, akkor például régi kerítéselemekből, vagy bármilyen kovácsolt vasból gyönyörű burkolatot készíthetsz a radiátor köré, amit (hőálló festékkel) kedved szerint színre is fújhatsz.

Biztos, hogy az eredmény olyan lesz, ami passzol majd az egyedi elképzeléseidhez.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást