Könnyű elveszni a különböző cukorfajták és édesítők útvesztőjében, hiszen már annyiféle véleményt hallani, hogy melyik egészséges és melyik tiltólistás, hogy csak ide-oda kapkodjuk a fejünket azt kérdezve: most akkor melyiket? Jelen cikkben összegyűjtöttük a három szidott cukorfajta (fehér cukor, barna cukor, mesterséges édesítőszerek) tulajdonságait, és alternatívákat is ajánlunk helyettük, hogy végre magad dönthesd el, melyiket is választod.
3/6 Mesterséges édesítőszerek
Ki ne ismerné a különböző mesterséges édesítőszereket, melyek tabletta, por és folyadék formájában is kaphatóak? Édes ízükért többnyire a szacharin nevű anyag felelős, melyről azt kell tudni, hogy a cukornál 300-szor édesebb, ugyanakkor csak főzés után szabad az ételhez adni, mert hő hatására keserűvé válhat.
Jóllehet a mesterséges úton előállított édesítőszerek a cukor energiamentes alternatíváját jelenthetik, de azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ezek egészségkárosító hatásairól már több tanulmány is készült világszerte. Próbáljuk mellőzni, és a természetes alternatívák közül választani.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!