Csokis kalács

Csokis kalács

Címlap / Életmód / Receptek / Csokis kalács

Készíts húsvéti kalácsot! Egy bögre kávé, vagy tea mellet jólesik majd majszolgatni belőle. Fantasztikus kalácsot ajánlok most neked. A csokis kalács jó kis vajas, sütésálló csokival készült finomság. Instant élesztőt használtam, így talán a hagyományos élesztőtől idegenkedők is könnyebben megbarátkoznak ezzel a mennyei foszlós kaláccsal.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

10 dkg vaj

2 evőkanál porcukor

1 csomag instant élesztő

2 közepes tojás sárgája

2,5 dl tej

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

½ kezeletlen citrom frissen reszelt héja

5 dkg mazsola

10 dkg sütésálló csokikrém

1 tojás a kenéshez

szeletelt mandula vagy mogyoró a tetejére

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük az instant élesztőt. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a tejet, majd a vajat. Pici sóval jól bedagasztjuk. Adunk még hozzá reszelt citromhéjat, és mazsolát is. Ezekkel is alaposan összedolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha sima, hólyagos. Pici liszttel megszórjuk a tésztát, és konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni.

Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Három részre osztjuk, egyenként kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Csokikrémmel megkenjük, majd feltekerjük mindhármat.

A három csokikrémmel töltött rudacskát szépen összefonjuk. Sütőpapírral bélelt királytorta formába helyezzük a csokis fonatot. Fél óráig újra kelni hagyjuk a kalácsot.

Megkenjük a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Sütés előtt szeletelt mandulával, vagy szeletelt mogyoróval megszórhatjuk.

Fantasztikusan finom ez a csokis kalács frissen, de akár másnap is.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!