Csodás polcos megoldások – Te is imádni fogod őket!

Csodás polcos megoldások – Te is imádni fogod őket!

Címlap / Otthon / Dekor / Csodás polcos megoldások – Te is imádni fogod őket!

A polcok nem csupán praktikus elemei a lakásnak, hanem dekorációként is szolgálhatnak, hiszen manapság már a legkülönfélébb formákban és színekben kaphatóak, és az már csak a fantáziád szárnyalásán múlik, milyen koncepció alapján helyezed fel őket a falra. Mutatunk néhány kreatív megoldást, amivel a polcaid nem csak hasznosak, de rendkívül látványosak is lesznek!

Különleges geometria

A különleges geometriai formák és minták a legjobban a modern stílusú lakásokban mutatnak, azonban bármelyik otthont könnyen fel lehet dobni néhány három- vagy hatszögű, esetleg kör alakú polccal.

Ezeket az alakzatokat egyébként variálhatod is, így még merészebb és ütősebb látványt érhetsz el. 

A képen is erre láthatsz egy példát, itt a megszokott négyszögek kerültek újragondolásra.

Az összhatást tovább fokozza az is, hogy a polcok belső felei különböző színűek.

Látványos sarokpolcok

A sarokpolcok ismét tökéletes példái, hogy milyen hasznosak és dekoratívak ezek az egyszerű lakberendezési elemek.

A polcok ebben a formában még a legszűkebb sarokban is helyet kaphatnak, így azokat a részeket is kihasználhatod.

Egy-egy sarokpolc elfér az aprócska dolgozódban, de a miniatűr konyhádban is, szóval érdemes egy esélyt adnod neki.

Fellógatva

A plafonról alálógatott polcok már nem számítanak újkeletű megoldásnak, azonban az utóbbi időben kicsit háttérbe szorultak a lakberendezésben. Pedig milyen szépek!

Ezzel a megoldással nem csupán új színt vihetsz az otthonodba, hanem arról is gondoskodhatsz, hogy a polcaid képesek legyenek a nagyobb teherbírásra.

Ennek az elrendezésnek csupán az a veszélye, hogy ezek a polcok könnyen mozognak, és borulhat minden, amit rájuk tettél, de néhány láthatatlan támasszal ezt egyszerűen kivédheted.

Ezek után már csak azt kell eldöntened, a te polcaid min fognak lógni! Láncokat, kovácsoltvasat, vagy esetleg tengerészkötelet használsz a célra?

Szekrénysor helyett

Ha elegendő polcot vásárolsz, akkor akár a nagyobb bútorokat is kiválthatod a segítségükkel.

A méretes polcok hihetetlenül feltűnőek, és nagyon légies, könnyed hatást kölcsönöznek, sokkal kevésbé szűkítik a teret, mint a szekrények.

Gyakorlatilag bármilyen formát megálmodhatsz, hiszen ha nem is kapod meg azonnal a boltban az általad tervezett polcokat, szívesen elkészítik neked őket méretre szabva.

A réseket megtöltheted képekkel, vagy szabadon hagyhatod, míg a polcokra díszek, könyvek, sőt – ha elég masszív – akár tévé is kerülhet.

 

Stílusosan praktikus

Végül, ha polcos megoldásokon gondolkozol, érdemes ellátogatnod néhány nagyobb lakberendezési boltba, vagy inspirálódni a webáruházakban, ugyanis rengeteg újszerű megoldással találkozhatsz.

A tervezők hihetetlen dolgokat találtak ki az elmúlt időszakokban – ezek a polcok praktikusak és mégis egyediek, mindenki találhat köztük az otthonához illőt.

Remek példa erre ez a három oldalú téglalap, aminek a felső részére is pakolhatsz – ha pedig két polcot teszel egymás fölé, akkor még különlegesebb eredményt érhetsz el.

Na és persze több a rakodó felületet, ami korántsem utolsó szempont!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást