5+1 csodálatos (rajz)film, amit minden gyereknek látnia kellene

5+1 csodálatos (rajz)film, amit minden gyereknek látnia kellene

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5+1 csodálatos (rajz)film, amit minden gyereknek látnia kellene

A világ tele van szuper filmekkel, és minden évben újabbnál újabb alkotások kerülnek ki a mozikba. A fiatalabb generáció hajlamos lehet arra, hogy csak azt nézze meg, ami épp aktuális, pedig a régebbi időkből is rengeteg szuper film származik, amiket érdemes velük is megnézetni.

Ez a lista nem mindenidők legjobb gyerekmeséit mutatja meg, hanem azt a 6 filmet, amit minden kisgyereknek látnia kéne.

Toy Story

A legelső Toy Story 1995-ben jelent meg, ami azt jelenti, hogy az akkori gyermekek már felnőttek.

Emiatt nem meglepő, hogy amikor tavaly kijött a negyedik, és egyben lezáró rész, több felnőtt ült a moziban, mint gyerek, hiszen a fiatalabb generáció talán már nincs úgy képben Woody és Buzz kalandjaival.

Pedig mennyire értékes meséről beszélünk, tele vicces dialógusokkal, szórakoztató cselekménnyel, és érzelmes jelenetekkel, amelyek rávilágítanak a barátság fontosságára, és arra, hogy bármennyire is szeretnénk, semmi sem marad örökké ugyanolyan.

Ha tanulságos, és közben szórakoztató történet, akkor a Toy Story ott van a lista elején!

 

Mary Poppins

A legelső Mary Poppins-film a 60-as években készült el, a technológiai fejlődés miatt pedig az újabb generáció már nem feltétlenül volt kíváncsi a régi filmre.

Azonban tavaly megérkezett a modernebb verzió, így végre nagyobb eséllyel tudod rávenni a gyermekeidet arra, hogy nézzék meg a varázslatos dada történetét.

A film egyik előnye, hogy nem a felnőttek, hanem sokkal inkább a gyerekek szemszögéből meséli el a történetet, így a legkisebbek is bele tudják élni magukat a cselekménybe, miközben fokozatosan hívja fel a történet a figyelmet arra, hogy mindig a család lesz a legfontosabb az életünkben!

 

A szépség és a szörnyeteg

Egy világban, ahol sokszor a külsőségek kapják a legnagyobb szerepet, ez a mesefilm szinte kiemelkedik a többi közül.

Néhány éve készült el a filmes változat, ezúttal valódi színészekkel, így ha a gyermeked a meseváltozatra már nem feltétlenül kíváncsi, a modern biztosan érdekelni fogja!

Miközben pedig egy klasszikus Disney-történetet lát a képernyőn, fülbemászó dalokkal és beszélő tárgyakkal, úgy egy nagy igazság is megfogalmazódik a cselekményben.

Méghozzá az, hogy sosem szabad első látszatra ítélni, és valakiről úgy véleményt alkotni, hogy nem is ismerjük. Hiszen a külső egyáltalán nem minden, és a belső igazán értékes személyiséget takarhat!

 

Wall-E

Egyre nagyobb szerep jut a környezetvédelemnek, és úgy tűnik, a Wall-E megelőzte korát, amikor 2008-ban ezzel a komoly témával foglalkozott. A történet szerint ugyanis a Földön már eltűnt az élet, az emberiség az űrbe költözött, és hatalmas szeméttelepet hagytak maguk után, amit egy robot egyedül próbál eltakarítani.

Érdekes, hogy az első fél órában egyetlen dialógus sem hangzik el, de épp ezzel a némasággal, valamint a látványvilággal teremtik meg a történet különleges hangulatát.

Megmutatják, hogy mi vár ránk, ha nem vigyázunk jobban az élőhelyünkre, és hagyjuk, hogy a modern technológia kényelme magával ragadjon. Ezt a két dolgot pedig nem lehet elég korán megtanítani a gyerekeknek!

 

A kis hercegnő

Nem csak tündérmesék kerültek fel a listánkra, hanem komolyabb drámai történetek is. A kis hercegnő egy lányról szól, aki édesapjával Indiában él, ám amikor a férfinek be kell vonulnia a katonaságba, lánya egy szigorú lányintézetbe kerül New Yorkban.

És amikor felmerül a hír, hogy a férfi meghalt a háborúban, a lányra egy rideg jövő vár, az addig megszokott csoda és önállóság nélkül.

A film játékos, ám egyúttal őszinte formában mutatja meg azt, hogy az életben semmit sem szabad természetesnek venni, de ugyanakkor mindegy, milyen nehézségen megyünk keresztül, akkor is meg kell őriznünk az optimizmusunkat.

 

Vissza a jövőbe

A 90-es évek egyik legsikeresebb filmje számunkra talán valódi klasszikus, de a fiatalabb generáció nem igazán tudja, ki az a Doki és Marty. Pedig ezt a filmet kár lenne lehagyni a listájukról!

Nem csak azért, mert szórakoztató, hanem mert folyamatosan új kérdéseket fogalmaz meg a gyermekek fejében, a tudománnyal, az idő előrehaladásával kapcsolatban, valamint arról, hogy vajon mi vár ránk a jövőben, és milyen volt évtizedekkel korábban az élet.

Hiába vannak logikai bakik a történetben, ez egy izgalmas bevezetés a tudományos világba!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást