Otthon / Szórakozás

5 csodálatos könyv, amivel tehetsz a gyermeked lelkivilágáért

5 csodálatos könyv, amivel tehetsz a gyermeked lelkivilágáért

A gyermekekben sokféle kérdés és érzelem tolong, amit nem mindig tudnak vagy akarnak kifejezni, elmondani. Ha szeretnéd oldani a gyermekedben lévő feszültséget és meg akarod könnyíteni a problémáival való megküzdést, akkor szívből ajánljuk az alábbi könyveket. Ezekben a kedves, lélekápolgató mesékben olvashattok például fájdalomtöpörító szívfásliról és csúfolórobotról is.

Bezzeg Soma szívsajgása

Somának sajog a szíve, gondok gyötrik. Elmegy a dokibácsihoz, aki megállapítja, hogy a kisfiúnak harmadfokú szívérzékenysége van. Fájdalomtöpörítő szívfáslit javasol. Ilyen aranyos ötletekkel van tele Csák-Nagy Kriszta 5 éves kortól ajánlott mesekönyve, amiben a főhős attól fél, hogy neki semmi sem sikerül és hogy őt senki sem szereti. 

Somának a rossz emlékekkel is meg kell küzdenie. Miután kicsordul pár csepp szomorúság a padlóra, úgy dönt, kidobálja a kacatokat és fecniket, amiktől borús lehet a hangulata. Nagytakarítást végez a szívében. 

Soma szívkalandajin keresztül a gyermeked megnyílhat neked, így együtt meg tudjátok beszélni a kicsikéd legféltettebb gondolatait is.  

A csúfolórobot

Sajnos sok gyerkőc szembesül az iskolában a csúfolódással és a gonoszkodó társak bántó megjegyzéseivel. Az ő vigasztalásukban segítség lehet egy bájos kis történet.

A csúfolórobot című mesekönyvben Franciskát a haja miatt csúfolja egy osztálytársa, a lányok pedig egy fiú miatt szólogatnak be neki. 

Franciska édesapja igazi zseni, mindenféle gépet, masinát feltalált már, és a kislány is örökölte apja kreativitását. Megkreálja a csufolórobotot, aki majd megvédi őt és jól visszaszól a szemtelenkedőknek.

Ám a robot túlzásba viszi a csipkelődés és szúrkálódást, sokakat vérig sért. A robot görbe tükröt állít a szemtelenkedők elé. 

Ne félj!

A bátor meséket tartalmazó könyvecskét 3 éves kortól meg lehet szerettetni a kicsikkel, mert interaktív és játékos, tele szuperebbnél szuperebb barkácstrükkökkel és feladatokkal.

Keresgélésre, kreatívkodásra, rajzolásra és töprengésre is buzdít a könyv. Félni és megijedni nem szégyen, csak merni kell beszélni az aggodalmakról, ezt tanítja Sandra Grimm mesegyűjteménye.

Néha a szuperképeségekkel bíró hősök és a szörnyek is félhetnek valamitől. Egy állattól, a sötéttől, egy idegentől. A rossz gondolatok megszelidítéséről sok aranyos történetet találtok itt a gyerkőcökkel.

Kérdem én

Egy világhírű norvég szerző súlyos és mindenkit érdeklő kérdéseket sorakoztat fel Kérdem én című könyvében. Jostein Gaarder tudja, hogy vannak kérdések, amik már az egészen kicsi gyerekek fejében is megfogalmazódnak. Olyan örök dilemmák, problémák kerültek a könyvecskébe, amiken jó elmerengeni. 

Mi az idő? Honnan ered a világ? Vannak-e angyalok és kísértetek? Mi szükséges a boldogsághoz?

A titokzatos hangulatba burkolózó képi világú könyvet olyan szülőknek ajánljuk, akik szeretnének a gyermekükkel együtt elmélkedni. 

Visszhangország

Ezt a mesekönyv mélyen érző kiskamaszoknak ajánljuk, akik szeretnek olvasni. Olyan gyerekeknek lehet kedves ajándék a Visszhangország, akik örömmel merülnek el egy rejtélyes világban, ahol az élet legfontosabb értékeire lehet rácsodálkozni.

Visszhangországba ugyanis azok a dolgok, emlékek, dallamok, sőt, emberek és házi kedvencek kerülnek, akiket sajnos elfelejtettek. Cinke keres valamit, maga sem tudja megfogalmazni pontosan, hogy mit. Ebben az országban talál rá a barátságra és egy elfelejtett nagymamára, aki a segítségével újra visszatérhet az unokái életébe. 

Cinke rájön arra is, hogy a folyton elfoglalt szülei nagyon szeretik őt. A történet rávilágít arra is, hogy néha a sok rohanás miatt elfelejtjük, mire kéne igazén odafigyelni. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást