Így csinosítsd ki a fürdőszobád néhány egyszerű ötlettel!

Így csinosítsd ki a fürdőszobád néhány egyszerű ötlettel!

Címlap / Otthon / Dekor / Így csinosítsd ki a fürdőszobád néhány egyszerű ötlettel!

A lakás dekorálása közben hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egyik legfontosabb, leggyakrabban használt helyiségünkről, a fürdőszobáról. Összegyűjtöttünk néhány egyszerűen megvalósítható, mégis látványos ötletet arra, hogyan csempésszetek be mutatós dolgot a fürdőbe, amelyeknek még hasznát is vehetitek.

Üvegezés

A fürdőben a csempe és a tükör fényes felületei miatt remekül mutatnak az üvegből készült dekorelemek.

Néhány szebb befőttesüveg, szorítópántok és egy hosszabb fadeszka segítségével te is könnyedén elkészítheted ezt a látványos tárolót, amiben ezentúl mindig lesz helye a sminkecseteknek, pamacsoknak, fésűknek, egyszóval azoknak a fürdőszobai holmiknak, amiket szinte képtelenség normálisan tárolni.

Ha önmagában nem tetszik a sima üveg, némi akrilfestékkel, vagy akár ezüst, illetve arany színű festékspray-vel még jobban feltúrbózhatod az új polcodat.

Ládás tárolótorony

A fürdőszobában a nagyobb dolgok tárolása sem túl mutatós a legtöbb esetben, de ezen könnyedén segíthetsz ezzel a dekorációnak sem utolsó ládás megoldással, amelyhez nem lesz másra szükséged, csak néhány fehérre festett gyümölcsösládára és egy ragasztópisztolyra.

Kedved szerint rendezd akár több oszlopos toronyba a ládákat, majd ragaszd őket egymáshoz.

Száradás után rögtön fel is töltheted őket, és ha ránk hallgatsz, egy-két cserepes növénnyel is feltúrbózód a koncepciót.

Tengerparti hangulat

Ezzel a fali dekorációval még télen is bármikor felidézheted a nyár, illetve a legutóbbi tengerparti utazás hangulatát, ha az ott gyűjtött legszebb kagylókat, tengeri csillagokat néhány rövidebb, sötétre festett faléccel kombinálod.

A léceket szegezd vagy ragaszd négyzet alakban egymás mellé, majd az ezekből készült lapokra ragassz egyet-egyet a kagylókból, tengerparti dolgokból.

A legjobb helye természetesen a kád fölött lesz, így egy jó fürdő alkalmával szinte újra hallhatod majd a tenger moraját.

Tükröm, tükröm

Fürdőszobánk egyik legfényesebb (és egyben leghasznosabb) pontja a tükör, amire időnként szintén ráfér egy kis csinosítás, újítás.

Néhány hobbiboltban vagy virágboltban beszerezhető üvegkavics kell csak ahhoz, hogy egy új, csillogó kerettel dobd fel a régi tükrödet.

A kavicsokat keretként is felragaszthatod néhány sorban a tükörre, de akár kirakhatod csak a sarkokat is, vagy formázhatsz kacskaringós mintát egy-egy oldalra.

Rugaszkodj el nyugodtan attól is, hogy csak egy színt használj, és bátran díszítsd a tükröt a fantáziád szerint.

Spa hangulat

Tűz és víz ritkán jó barátok, de a fürdőszobában mégis jól mutat néhány gyertya, amely még egy wellness hétvége hangulatát is meg tudja idézni fürdés közben.

Ha nem csak simán a kád szélére pakolod a gyertyákat, akkor mutatós fürdőszoba díszt is készíthetsz belőlük. Ehhez néhány különböző méretű üvegre és világos színű homokra lesz csak szükséged. A homokot néhány centi magasságig töltsd az üvegek aljába, majd ebbe ásd bele kicsit a gyertyáidat.

Gyújtsd meg őket, és máris kezdődhet a házi spa-party.

Kagylómécsesek

A falidísznek szánt nagyobbak mellett a kisebb kagylókból is készíthetsz nagyszerű dekorációt a fürdőbe.

Néhány mély kagylót kell olvasztott viasszal kiöntened, és egy kanócot a közepébe helyezned ahhoz, hogy kagylós teamécseseid lehessenek a fürdőben.

Ezeket kedved szerint elhelyezheted a kád, a mosdók, illetve a polcok szélén, de egy nagyobb üveg- vagy kerámiatálba is pakolhatsz akár belőlük néhányat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást