Életmód / Ezotéria

A csillagjegyedhez illő ideális munka

Vajon mely munkák lennének ideálisak a számodra a csillagjegyed szerint? Tudd meg, személyiségedhez milyen állások illenek a legjobban!

Kos

A Kos tűzjegyként igen határozott, tele vezető ambíciókkal. A beosztott státuszt rangján alulinak tartja, ezért az esetek döntő többségében mindent megtesz azért, hogy olyan pozícióba kerüljön, ahol nem őt, hanem ő irányíthat másokat. Nagy tervei vannak mind az életben, mind a munkában, szereti a döntés szabadságát, ezért ha alkalmazott, sokszor akkor is a maga feje után megy. Legideálisabb munkahely számára: politikai élet, hadsereg, orvos, cégvezető, pénzügyi szakember.

Bika

Az összes jegy közül a Bika áll a leginkább két lábbal a földön. Logikus gondolkodásmódja felülmúlhatatlan, bár olykor megesik, hogy elveszik a részletekben. Maximális munkabírással rendelkezik, a legprecízebb módon elvégzi a rá szabott feladatokat.
Vezetőként és alkalmazottként is megállja a helyét, önbecsülését nem sérti, ha irányítják, számára a legfontosabb, hogy munka közben ne zavarják, és legyenek meg a körülötte lévő szükséges feltételek. Az irodai, monotonabb munkát is jól bírja, nem bánja, ha négy fal közé zárják.Legideálisabb munkahely számára: bank, pénzügyi terület, divattervező, kozmetikus, ékszerkészítő, asszisztens.

Ikrek

Az Ikrek sokoldalúságának köszönhetően vagy egyszerre több munkahellyel rendelkeznek, vagy gyakran váltogatják azokat. Rengeteg minden érdekli őket, de a lényeg, hogy ne legyen monoton és egyhangú, szeretik azokat a feladatokat, ahol szabadjára engedhetik fantáziájukat és rengeteget beszélhetnek.
Nem bírják az állandóságot, ezért irodákban ritkán találkozni velük, az otthoni, vagy az utazó munka az, ami igazán nekik való lenne. Kreatívak, és fantáziadúsak, de a művészet mégse a legjobb választás számukra, mivel kissé felületesek és türelmetlenek hozzá.Legideálisabb munkahely számára: reklámszakember, TV bemondó, újságíró, kommunikációs vezető

Rák

A legcsaládcentrikusabb jegy az összes közül. Az otthon a legfontosabb a számukra, ezért általában vagy onnan dolgoznak, vagy pedig családokkal, gyerekekkel foglalkoznak. Nehezen bírják a kritikát és a bírálatokat, ezért olyan munkahely való nekik, ahol ennek esélye minimális.
Szeret segítő szerepében tetszelegni, főleg, ha közben némi kreativitást is talál benne. Nem baj, ha csapatban kell lenniük, sőt, igénylik is azt, hogy nagyobb társaság vegye őket körül, de csakis akkor, ha szeretik és megbecsülik munkáját.Legideálisabb munkahely számára: ápoló/nő, szociális munkás, lakberendező, családjogi ügyvéd, tanár

Olvastad már?  Amilyen az otthonod lenne, ha a csillagjegyed alapján rendeznéd be

Oroszlán

Szinte nincs is olyan ember, aki ne figyelne fel egy Oroszlán karizmájára és határozottságára. Vezető szerepre vágyik, de ha valamiért mégse jönne össze ez neki, jaj annak a főnöknek, aki utasítgatni próbálná! Domináns jegyként nem tűri a kioktatást, így az éles konfliktusoktól se riad vissza, legyen az akár egy munkatárssal, akár a munkáltatóval, ő mindig megmondja azt, amit abban a pillanatban gondol és érez.
Megnyerő modora miatt általában a társaság középpontja, hamar elnyeri mások figyelmét, ezért remek főnök válhat belőle- persze, ha alkalmazottai kellően alázatosak vele szemben. Legideálisabb munkahely számára: politikus, üzletvezető, tanácsadó, értékesítő, vállalkozó, kommunikációs menedzser.

Szűz

Mivel a tökéletességre törekszik, és szeret a részletekben elveszni, kitűnő elemző válhat belőle. Szeret gondolkodni, filozofálni, a dolgok mélyére ásni, ezért olyan munka való neki, amiben kíváncsiságát és precizitását kiélheti.
Remekül kijön másokkal, ezért akár csapatban is dolgozhat, őt ez nem hátráltatná, sőt, inkább előrevinné. Legideálisabb munkahely számára: pénzügyi elemző, régész, kritikus, ékszerész

Mérleg

A Mérleg számára nem is maga a munka, hanem a benne található öröm az, ami motiválja. Általában olyan állást keres, ami egyben a hobbija is, így nem érezné nyűgnek a mindennapi robotolást. Szereti a művészetet, a szépséget, a luxust. Levegő jegyként fontos, hogy ne legyen korlátok közé szorítva és kiélhesse kreativitását, ezért irodákban, kötött munkaidőben nem érezné jó magát.
Nagy igazságérzete és diplomatikus képessége miatt az igazságszolgáltatásban is megállja a helyét, de csakis akkor, ha nem fejlődik ki benne a mérlegekre jellemző túlzott engedékenység.Legideálisabb munkahely számára: bíró, ügyvéd, író, szerkesztő, zenész, színész, divattervező

Skorpió

Nagyfokú hangulatingadozásai miatt sokszor félelmet kelt másokban, de ezt akár még kamatoztathatja is. Hatalmas munkabírással rendelkezik, ami néha munkamániába csaphat át, mivel ha belefeledkezik valamibe, akkor csak nehezen áll le vele.
Főnökként és beosztottként is maximálisan elvégzi a munkáját, de ehhez az kell, hogy nyugodt légkör vegye őt körül, és ne zavarják. A csapatmunka nem igazán neki való, mivel kevesen tudják elviselni érzékenységét, ami konfliktusokat szülhet. Legideálisabb munkahely számára: rendőr, katona, festő, ügyvéd

Olvastad már?  A Google táblázatban megosztott fizetés a legújabb őrület - de biztonságos ez?

Nyilas

A szabadságvágyó Nyilas igazi életművész, akit nehéz korlátok közé szorítani. Teljes erővel lázad az unalmas, megszokott élet ellen, ezért nem is található meg nagyon irodákban, a négy fal között.
Imád utazni, új emberekkel, kultúrákkal megismerkedni, a lényeg, hogy állandóan mozgásban legyen, és új impulzusok érjék. Kíváncsisága miatt élete végéig tanul, fejlődik, ezért mindig újabbnál újabb célokat tűz ki maga elé, ami előre viheti és motiválhatja.Legideálisabb munkahely számára: író, idegenvezető, kutató, stewardess, színész

Bak

A Bak jegyben szülöttek logikus gondolkodásukról híresek, akik szeretik kielemezni a dolgokat, és minden oldalról megvizsgálni azokat, hogy pontos, képet kapjanak mindenről. Szeretnek a számokkal dolgozni, igazi reál beállítottságúak.
 Annak ellenére, hogy a részletek megszállottjai, igazán gyorsan gondolkodnak és döntenek. Nagyon jó vezetők, a tiszteletet hamar kivívják mások előtt, és ügyesen is tudják a környezetüket irányítani. Legideálisabb munkahely számára: pénzügyi elemző, banki tanácsadó, hitelügyintéző, bróker, mérnök

Vízöntő

Munkájukban nagyon fontos a szabadság, és az, hogy szárnyalhat a fantáziájuk. Érzelemgazdagok és jó problémamegoldók, de a részleteket ki nem állhatják, ezért néha felületessé válhatnak. Untatja őket a monotonitás, még akkor is, ha vezető pozícióban vannak.
Ha megnyernék a lottót, ők biztosan tovább dolgoznának, mert anélkül feleslegesnek éreznék magukat. Sokszor váltogatják a munkahelyüket, szeretnék minél több területen kipróbálni és kamatoztatni tehetségüket. Legideálisabb munkahely számára: tréner, PR, irodalmár, média, régész, kutató

Halak

Fontos számukra a más emberekkel való foglalkozás, a segíteni akarás. Igazi csapatjátékosok, megnyerő modoruk és kedvességük miatt főnökeik és munkatársaik hamar megszeretik. Nem vezető típusok, sokkal jobban érzik magukat a háttérben, egyfajta csendes társként.
Ez persze nem jelenti azt, hogy csupán szemlélődik, mindenki megérezné a hiányukat, mivel általában fontosabb munkát végeznek, de nem kérkednek vele. Alkalmazkodó típusúak, céljaikat úgy is elérik, hogy közben nem gázolnak át másokon. Legideálisabb munkahely számára: egészségügyi dolgozó, tanár, szociális munkás