Életmód / Ezotéria

Így néz ki a csillagjegyed konstellációja és ezt kell tudnod róla

Így néz ki a csillagjegyed konstellációja és ezt kell tudnod róla

Kos

A Kos – latinul Aries – az északi félteke első kvadránsában található és a legtisztábban novemberben látható. Három fő csillaga van: Mesarthim, Sheraton és Hamal. Utóbbi a legfényesebb, jelentése arabul: birka, de néha Elnathnak (arabul: “a szarvával öklelőnek”) is nevezik. Azért tekintik az Állatöv első csillagképének, mert kétezer-ötszáz éve még ide esett a tavaszpont. 

Kos horoszkóp csillagképe
bortonia/istockphoto.com

Bika

A Bika – latinul Taurus – a téli égbolt egyik meghatározó csillagképe. Olyan régi, hogy valószínű, hogy már az őskorban is ismerték: Michael Rappenglück tudós szerint a Lascaux-i barlangban található, i. e. 15 000 körül készült egyik festmény a Bika csillagképet ábrázolja. Látványos csillagkép, melyet téli hónapokban lehet megfigyelni és legfényesebb csillaga az Aldebaran. 

Bika horoszkóp csillagkép
bortonia/istockphoto.com

Ikrek

Az északi félteke második kvadránsában találjuk az Ikreket (latinul Gemini) akik név szerint Kasztor és Pollux. Utóbbi csillagot egy bolygó is körbelengi, a Kasztor pedig tulajdonképpen hat csillagból áll. A görög mitológia Pollux halhatatlan lett, Kasztór pedig az alvilágba került. Pollux igyekezett ikertestvérét meglátogatni a holtak birodalmában, amiért az istenek az égre helyezték őket.

Ikrek horoszkóp csillagkép
bortonia/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást