Csíkok, másképpen: a chevront te is imádni fogod

Csíkok, másképpen: a chevront te is imádni fogod

Címlap / Otthon / Dekor / Csíkok, másképpen: a chevront te is imádni fogod

A cikkcakk, vagy előkelőbb nevén a chevron a tengerentúli lakberendezésben és divatban már tényleg elérte a csúcsok csúcsát; a külföldi oldalakat elnézve néha azt érezzük, talán kicsit túlzásba is viszik a dolgot. Ésszel (és mértékkel!) használva azonban tényleg az egyik leglátványosabb lakberendezési trend, amit az utóbbi időben láttunk. Figyelj csak!

Látványos a falakon

Ha a szobád kicsi vagy sötét, komoly fejtörést okozhat, hogy mi kerüljön a falra, ami látványos is, mégsem nyomja össze a teret. A chevron akkor is nagyon jól működik, ha ugyanannak a színnek két árnyalatát használod – izgalmas és mozgalmas, mégsem nyomja agyon a szoba hangulatát.

A nappaliban is diszkrét háttér lehet egy erősebb színű kanapé mögé, de a hálóban is jól mutat, mert elegáns és érdekes hatást kelt egyszerre. Ha ilyen nagy felületen használod a chevront, a kiegészítők mintáival már bánj óvatosan, a színekkel viszont játszhatsz bátrabban.

A kanapé éke

Chevron mintás párnahuzatokkal Dunát lehetne rekeszteni, de nem is csodálkozunk, hogy ennyire népszerűek, elvégre az egész nappali vagy hálószoba hangulatát meg tudják változtatni anélkül, hogy bármiféle felfordulást kellene csinálnod.

Válassz úgy színeket, hogy azok illeszkedjenek a szoba árnyalataihoz, de ne feledd, hogy most nem az árnyalatokkal, hanem a mintázattal kell hatást elérned. A nagyobb felületek motívumait ezért érdemes szem előtt tartani, de nem kell feltétlenül mindennek egyszínűnek lennie – figyeld meg, itt is milyen jól mutat a chevron párna csempemintás szőnyeggel!

Modern hangulat a konyhában

A konyha felújítása nem kis anyagi ráfektetés, és mivel hosszú ideig így is szeretné hagyni az ember, nem biztos, hogy itt érdemes gyorsan változó trendeket követni. Egy szőnyeg azonban belefér, főleg, ha te magad készíted – ehhez praktikus megoldásokról ITT írtunk korábban. 

Egy chevron mintás futó az egész konyha hangulatát meg tudja változtatni, itt például a márvány borítás egészen másképpen mutatna, ha nem ilyen burkolat lenne a padlón.

Frissesség a fürdőbe

A konyhához hasonlóan a fürdőszoba az, aminek a felújítása alapvetően egy pénztárca-könnyítő kihívás lenne, de egy új zuhanyfüggöny még beleférhet.

Arra figyelj, hogy bár a chevron szinte minden stílussal jól mutat, színben érdemes a fürdő hangulatához igazítani.

A modern fürdőszobákba a karakteresebb színek, fekete, esetleg élénk sárga vagy zöld illenek, a kicsit romantikus vagy vintage stílushoz pedig inkább a homokszín, vagy a púderes árnyalatok.

Dekorációként is jól mutat

Ha egyelőre csak barátkozol a chevronnal, és nem szeretnéd nagyobb felületen, vagy bútorokon látni, akkor dekorációt is készíthetsz belőle.

Egy ilyen kép elkészítéséhez például csak festékre és szigetelő szalagra van szükséged, hogy kijelöld a vonalakat, ami mentén haladni fogsz. Merj kísérletezni a színekkel, attól függően, hogy milyen helyiségbe kerül majd a kép.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást