Cserepes száj, szélcsípte arc: 10 téli szépség gond és megoldás

Cserepes száj, szélcsípte arc: 10 téli szépség gond és megoldás

Címlap / Stílus / Arc / Cserepes száj, szélcsípte arc: 10 téli szépség gond és megoldás

1. Kiszáradt szem

Fehér, ködös égbolt, csípős szél, hideg levegő és UV sugárzás, ami – a tévhittel ellentétben – télen is nagyon erős, ezek mind okozhatják a szem zavaró kiszáradását. Ne félj UV szűrős napszemüveget hordani ilyenkor is, illetve naponta többször használj szemcseppet, hiszen ilyenkor a műkönny azonnali enyhülést hoz.  

2. Száraz, szálló haj

Télen jobban száll a hajunk, mint a nyári melegben. Ez a jelenség az ionizáció miatt van, amitől a hajszálak elektrosztatikusan feltöltődnek és taszítják egymást, ettől „repül a haj”. Ez elsősorban a haj szárazsága miatt van, amin kímélő sampon használatával tudunk segíteni és hajmosás után mindig ajánlott balzsamot használni, lehetőleg olyat, amit nem is kell kiöblíteni.

3. Érdes könyök

Az hosszúujjú ruhadarab kidörzsölheti könyökünkön az érzékeny bőrt, ami érdes, száraz felszínt eredményez. Fürdéskor távolítsd el az elhalt sejteket egy kis bőrradírozással, majd miután megtörölköztél, alaposan krémezd be.

Naponta többször is bekenheted a könyököd egy jó zsíros, tápláló termékkel.

4. Cserepes ajkak

A szájápoló használata télen elengedhetetlen. A maszk ugyan valamennyire védi szánkat a szél ellen, azonban a nedves levegő ami alászorul, a hidegben ugyanúgy szárítja. Válassz olyan terméket, ami lehetőleg fényvédős és hidratál is, hetente egyszer pedig egy mézes-cukros radírral finoman megdörzsölheted. Ha a szád sarka repedezik be rendszeresen, keress fel bőrgyógyászt, mert azt fertőzés is okozhatja. 

dragana991/istockphoto.com

5. Száraz arcbőr

A hideg levegő, a szél és a forró fürdők megviselik arcbőrünket, ezért télen extra figyelmet igényel. A nyári könnyű hidratálók helyett használj táplálóbb, zsírosabb krémeket, melyek hatékonyan védenek a zord időjárással szemben. Egyből krémezd be az arcod, miután kiszálltál a kádból vagy letusoltál, így a nedvességet „bezárod” az arcbőrödbe.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást