Családállítás: életed legjobb és egyben legrosszabb napját is átéled vele

Családállítás: életed legjobb és egyben legrosszabb napját is átéled vele

Címlap / Életmód / Lélek / Családállítás: életed legjobb és egyben legrosszabb napját is átéled vele

Miről szól egy családállítás?

„A szisztematikus családterápia arról szól, hogy megállapítsuk, hogy a páciensnek kötése van-e a tágabban vett családja valamelyik korábban élt tagjának sorsához.” – Bert Hellinger

A család egy energetikai rendszer, egy mező. Minden családnak meg van az egyedi működési rendszere, amiben mindenki elfoglalja a maga helyét. Egy családállítás ezt a rendszert ábrázolja a térben, ún. mezőben. Mielőtt belevágnál, fontos elmondanunk, hogy bár ez nem egy egyszerű utazás, minden egyes alkalom után olyan érzésed lesz, mintha életed legrosszabb és egyben legjobb napján vettél volna részt.

Nagyon nehéz szembenézni a szekrényből kieső csontvázakkal, de a nap végén főnixmadárként fogsz újjászületni, ha átadod magad a folyamatnak.

Erről azért fontos tudnod, mert családállítás során jó pár idegen ember előtt kell majd megnyílnod, feltárva életed legsötétebb oldalait. Ráadásul menet közben még jó pár dolog kiderülhet családod működéséről, amivel először nem lesz könnyű szembesülni. Azonban aggodalomra nincs okod, mert az összes szakember elmondja, hogy csak annyira megy mélyre a folyamat, amit még az elme elbír.

Első lépésként a családállítás vezetője ismerteti a résztvevőkkel a mezőt, amin belül fizikálisan mozoghatnak majd. Ez általában egy nagyobb méretű szőnyeg szokott lenni, azon történik minden csoda. Ezt követően történik egy rövid ráhangolódás a munkára, egy rövid meditáció formájában. Ez segít, hogy mindenki megérkezzen lélekben is.

Majd jön a feketeleves. Az első vállalkozó ismerteti aktuális problémáját, amiért érkezett. Nem kell különösképpen túl részletes információt adni a családi háttérről, a mező úgyis végzi a dolgát és sok minden ki fog derülni. Miután elmesélte egyéni történetét, kiválasztja az ún. képviselőket, akik családtagjait fogják megjeleníteni az energetikai térben.

A családrendszer felállítása

Miután kijelölték a képviselőket, nincs más dolguk, mint felállni a szőnyegre (mezőbe) és keresni azon belül a helyüket. Nagyon érdekes, mert mindennek jelentősége van. Van, aki áll, térdel, fekszik a mezőben és ez mind a családtagok egymáshoz fűződő viszonyát ábrázolja. Ez nem valami furcsa szemfényvesztés, egyszerűen, ha elhisszük, hogy minden energiából áll és ezáltal mind hatással vagyunk egymásra, akkor megértjük, hogy a családállítás energetikai terében is hasonló energiák dolgoznak.

A képviselők azonosulnak a rájuk ruházott szereppel, olyannyira, hogy képesek folyamatos mozgásban lenni a mezőben, ezáltal minél több mindent megmutatva a család valós működéséről.

A vezető folyamatosan kérdezi őket éppen aktuális érzéseikről, ami egy állítás során is számtalanszor változhat. Ha valaki mondjuk párkapcsolati problémák miatt látogat el családállításra, nem csak ő és a párja szerepelnek majd a mezőben, hanem mindkettejük családtagjai. Ebből pedig sok mindenre fény derülhet, hiszen a transzgenerációs mintáink alapján működve, szembesülhetünk azzal, hogy hol, melyik felmenőnknél kezdődött az elakadás.

Megan Brady/istockphoto.com

Semmi nem szokatlan

Természetesen az egész folyamat alatt a családállítás vezetője vigyáz mindenkire. Ő felügyel mindent és ő lesz az, aki sok tudatalatti dologra felhívja majd a résztvevők figyelmét. Érdemes akkor is figyelni a feljövő érzésekre, mikor valaki csak képviselőként van jelen a mezőben. Nincsenek véletlenek, vagyis biztosan dolga van a rá osztott szerepkörrel is.

Minden állításnak felszabadultság érzéssel kell járnia, vagyis ott a mezőben kimondani olyan dolgokat, melyek a való életben esetleg nem hangzottak el egy családon belül.

Egy családállításon semmi sem szokatlan már, ami az érzelmek kinyilvánítását illeti. Van, akiből hosszú idő után sírás, nevetés, ordítozás szakad fel. Egy ilyen biztonságos környezetben senkinek nem kell szégyellnie, vagy elrejtenie valós érzéseit, mert csak ezáltal érkezhet el a várva várt megkönnyebbülés. Miután ez megtörtént, az illető tett egy lépést annak irányába, hogy megtörje a családi mintát és a jövőben már elkerülhető a folytonos ismétlődés.

Természetesen ez nem varázsütésre történik. A családállítás után még jó pár napig dolgoznak a felkavaró érzések, képsorok. Ekkor érdemes több időt egyedül tölteni, esetleg felkeresni a megfelelő szakembert, akivel át lehet beszélni az állításon feljövő történéseket. 

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!