Ezért olyan előnyös, ha beépíted a citromsavat a bőrápolási rutinodba

Ezért olyan előnyös, ha beépíted a citromsavat a bőrápolási rutinodba

Címlap / Stílus / Arc / Ezért olyan előnyös, ha beépíted a citromsavat a bőrápolási rutinodba / 2. oldal

A citromsav további előnyei

Minden alfa-hidroxisav, beleértve a citromsav is, segít eltávolítani a bőr felületén felgyülemlett, összeragadt bőrsejteket. Azáltal, hogy elősegíti a sejtforgalmat és segíti az elhalt sejtek leválását, meggátolja a pórusok eltömődését, kiegyenlíti a bőrtónust és javítja a bőr általános textúráját. 

Mivel természetes összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, segít a bőrön felhalmozódott felesleges olaj eltávolításában, ezáltal pedig kellemes és tiszta érzést kölcsönöz a bőrnek. Mivel magas az antioxidáns tartalma, ezért képes védeni olyan külső agresszorok ellen, mint például a bőrre káros napsugarak. A szervezetet érő oxidatív stressz ellen is aktív küzdelmet folytat, az már pedig csak a ráadás, hogy fényesebbé teszi a bőr felszínét.

Lehetséges mellékhatásai

A citromsav enyhébb, mint sok más sav, de mivel mégiscsak sav, mindig fennáll a kockázata némi irritációnak. Ez különösen igaz az érzékeny bőrűek vagy a gyulladásos bőrbetegségekben, például rosaceában szenvedők esetében. Ha bármilyen citromsavas terméket használsz, az érzékenyebbé teheti a bőrödet a napfényre, ezért még a hidegebb hónapokban is legyen nálad ilyen esetben fényvédő krém.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást