Sózd be a bugyit?! Így tüntesd el a foltokat a női alsóneműről

Sózd be a bugyit?! Így tüntesd el a foltokat a női alsóneműről

Címlap / Otthon / Háztartás / Sózd be a bugyit?! Így tüntesd el a foltokat a női alsóneműről

Héj, pszt, csak nyugi, itt magunk között vagyunk! A fehérneműk tisztán tartása nyilván fontos kérdés, mégis kevés szó esik róla, hogy hogyan távolíthatod el azokat a bizonyos foltokat a bugyikról, amelyek akár egy váratlanul megjelenő menstruáció vagy csak a hüvely természetes folyása következtében keletkeznek. A tabuknak azonban most vége, kiderül, hogy lesznek újra patyolattiszták azok a bugyik!

A hideg víz a barátod

Bárkivel megesik, hogy a fehérneműjén egy kis vért talál, de az is teljesen természetes, hogy ha valami miatt éppen nem használsz tisztasági betétet, esetleg folyást találsz az alsóneműdön. Az áztatás mindkét esetben segít, de mindkét folttal a hideg víz bánik el a legjobban.

Elég a csap alatt egy kicsit átfuttatnod hideg vízzel a foltot, így jó esélyed van rá, hogy a mosással teljesen el is tűnik, még akkor is, ha esetleg már elkezdett egy kicsit beleszáradni az anyagba. Ne feledd azonban, hogy hideg vizet használj az öblítéshez, a meleg víz csak megköti a foltot a szöveten!

Ciki, de jó tudni: így tüntesd el a foltokat a női alsóneműről

Használj enzimatikus tisztítószereket!

Mivel mind a hüvelyváladék, mind a vér fehérjéket tartalmaz, az enzimatikus tisztítószerek – amiket például fertőtlenítéshez is használnak – jó eséllyel lebontják a szennyeződéseket. A meleg vízben feloldott tisztítószerbe be is áztathatod a fehérneműket, de közvetlenül a foltra is dörzsölhetsz belőlük, és hagyhatod kicsit dolgozni, mielőtt a gépbe dobod a bugyikat.

Azt persze nem árt tudni, hogy az erősebb tisztítószerek esetleg foltot hagyhatnak a ruhán, de ha a folt a bugyidon marad, akkor így is, úgy is ki kellene dobni, így végül is nem sokat kockáztatsz.

Házi tisztítószerek

Ha nem szeretnél vegyszereket használni, vagy egy vagyont költeni folteltávolítóra, akkor kipróbálhatsz néhány házi praktikát is a foltok eltávolítására.

Egy evőkanál szódabikarbónát vagy egy porrá tört aszpirint keverj el annyi vízzel, hogy kenhető masszát kapj, ezt vidd fel a foltokra és hagyd őket pihenni egy éjszakát, mielőtt a gépbe teszed őket.

A világosabb színű fehérneműkön egy kevés frissen facsart citromlével is próbálkozhatsz, amit mosás előtt fél órára kell a folton hagyni, de vigyázz, mert a kényesebb anyagoknak ez kiszívhatja a színét!

Ciki, de jó tudni: így tüntesd el a foltokat a női alsóneműről

Sózd be!

Lehet, hogy viccesen hangzik, de tényleg működik: a bugyidon keletkező foltokat mosás előtt egy kevés konyhasóval is átdörzsölheted, ez nem csak fellazítja a szennyeződést, de fertőtlenítő hatása is van, így szinte biztos, hogy a sós átdörzsölés után a mosógépben már eltűnnek a foltok.

Ha például utazol, és nincs kéznél só, de villámgyorsan meg kell oldanod a helyzetet, a kontaktlencse-folyadék is megoldást jelenthet, hiszen ebben is van só, bár tény, hogy sokkal drágább, mint egy teáskanál asztali sót használni. A sós dörzsölés egyébként olajos foltokkal is működik, bár kicsi az esélye, hogy az a fehérneműdön keletkezne, de azért nem árt, ha tudsz erről is. Végül is nem gond, ha nem csak a bugyidról, hanem bármelyik ruhadarabodról el tudsz távolítani bármilyen foltot.

Képek forrása: janka3147/depositphotos.comLaboko/depositphotos.com

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!