7 ciki férfiviselet

7 ciki férfiviselet

Címlap / Stílus / Divat / 7 ciki férfiviselet

Igaz, hogy egyre több férfi hódol a divatnak és fordít nagy figyelmet a megjelenésének, sokuknál azonban mégis becsúszik egy-két olyan hiba, amit azért jobb elkerülni.

Atléta

Bizony számtalan férfi visel még mindig az ingek alá atlétatrikót, vagyis ujj nélküli alsóneműt. Akár a legelegánsabb öltönyös megjelenést is tönkre teszi, ha meglátjuk az ing alatt az atléta vonalát.
Azon túl, hogy nagyon nem menő, még csak nem is praktikus ing alá atlétatrikót hordani – a legjobb választás, ha a sokkal divatosabb, rövid ujjú fehér pólókra szavazunk, amelyek felszívják az izzadtságot és így megkímélik az ingeket – és nem utolsó sorban az elegáns megjelenést is.

Poros cipő

A poros cipő viselése szintén jellegzetes férfiszokás. Hiába szép és drága az öltöny és az ing, hiába látszik a cipőn is, hogy nagyobb odafigyeléssel egy igazán szép darab lenne, ha nincs kitisztítva, akkor sajnos az egész megjelenést tönkre teheti.
Olyan ember benyomását kelti ugyanis, aki nem ad igazán magára. Sőt, akár nevetséges is lehet, ha ellentétben áll az öltözék egészével.

Fekete cipő

A fekete cipő természetesen nem tabu, de vigyázni kell, nehogy túlhasználjuk. Világos színű ruhákhoz ugyanis egyáltalán nem illik, ezért sokkal jobb, ha inkább beszerzünk egy világos, vagy legalábbis középbarna színű cipőt.
Fekete cipőt fekete vagy szürke, esetleg sötétkék ruhákhoz viseljünk, minden más színösszeállítás mellé jobb másik színt választani.

Sportzokni

A férfiak másik kedvence a sportzokni, amely sokszor úgy tűnik, hogy kiment végre a divat után a köztudatból is, de néha mégis látni elrettentő példányokat.
A fehér zokni alapból kerülendő, hacsak nem sportcipőhöz viseljük, de hagyományos bőrcipőhöz a vastagabb anyagból készült darabok minden színben kerülendőek.  

Ékszerek

Az ékszerek viselése mindig érzékeny kérdés volt a férfiak megjelenésével kapcsolatban.

Igaz, hogy néhány száz éve még egyértelmű gazdagságot jelentett és kizárólag pozitív hatást keltett, ha valaki sok és látványos ékszert viselt magán, manapság azonban inkább nevetségesnek tűnik mindez.
Hivatalos öltözethez kifejezetten tilos a fülbevaló, karkötő és minden öltözéket nevetségessé tesz a vastag nyaklánc, közismertebb nevén a fux.

Szandál-zokni

Nők egész generációi értenek egyet abban, hogy kevés borzalmasabb viselet van egy férfin, mint az, ha a szandál alá zoknit vesz fel.
Valószínű, hogy ez a vélemény nem is fog mostanában változni, ezért érdemes inkább mellőzni ezt a párosítást. Zoknit zárt cipőhöz érdemes viselni, a szandál alá azonban semmire sincs szükség, csak egy ápolt lábfejre!

Övre illesztett tartók

A mobiltelefonok megjelenésével elterjedt, hogy a férfiak az övükre csatolják ki tartókban a telefonjukat. Ez a megoldás lehet praktikus sok szempontból, de megjelenés szempontjából aligha.
Az övet kár ilyenre használni, mert soha nem fog jól mutatni, ezért inkább ne akasszunk rá telefont, pénztárcát, fényképezőgépet vagy bármi mást.

Rossz szokások

A férfiaknál gyakori, hogy egy évekkel ezelőtt logikusnak és praktikusnak tűnő ötlettől vezérelve máig ugyanúgy hordanak valamit.
Érdemes megszabadulni ezektől a szokásoktól, hogy a megjelenés előnyei érvényesüljenek, ne az apróbb, de annál zavaróbb hibák. És persze ilyen témákban kik győzik meg legjobban a férfiakat: a nők!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást