Százezret is spórolhatsz! 5 bútordarab, amit megéri használtan venni és felújítani

Százezret is spórolhatsz! 5 bútordarab, amit megéri használtan venni és felújítani

Címlap / Otthon / Dekor / Százezret is spórolhatsz! 5 bútordarab, amit megéri használtan venni és felújítani

A lakásfelújítás izgalmas, de költséges mulatság, így néha megéri szétnézni a használt piacon. Már csak azért is, mert ha van időd és energiád a felújításra, akkor egy kis ráfordítással és leleménnyel teljesen egyedi lakberendezési tárgyaid lehetnek, amelyek biztos nem jönnek szemben minden barátod lakásában.

1/5. Újragondolt székek

Ahelyett, hogy egy vagyont költenél kárpitozott székekre (a szépek 50-70 ezres darabáron közt mozognak), nézz szét a használt piacokon, vagy akár a nagymama padlásán, és jó eséllyel találsz néhány régi, fából készült széket. A legújabb trendeknek megfelelően még csak az sem kell, hogy ezek egyformák legyenek.

Egy alapos lecsiszolás, alapozás, festés és lakkozás után mutatós, összeillő székeid lehetnek. Használj a különböző székeken ugyanolyan, vagy hasonló árnyalatú festéket, és szinte ingyen lehetnek egyedi, nagyon divatos székeid az asztal körül.

2/5. Egyedi dohányzóasztal

Ha egyedi dohányzóasztalt keresel, nem feltétlenül a lakberendezési boltok drágább bútorai között kell kutakodnod. Egy jó ötlettel szinte bármit dohányzóasztallá formálhatsz – ez a régi utazóláda például akár néhány párnát és takarót is elnyel, miközben asztali funkcióját is betölti.

A ládát persze egyedibbé teheted, ha lefested, de a zárak és a kapcsok környékén legyél óvatos. A legjobb, ha szétszereled a ládát, és úgy fested le, majd a festék megszáradása után rakod össze újból, így elkerülheted, hogy a csavarok közé folyt festék beszáradjon.

3/5. Régi kádak

Igaz, hogy olcsóbb kádakat ma már néhány tízezer forintért is tudsz venni, így egy felújított kád nem szükségszerűen olcsóbb, de nagyon egyedi lehet, a minőségét tekintve pedig még mindig jó üzletet csinálhatsz.

Ha nincs festékszóród, akkor a régi kád felújítását talán érdemesebb szakemberre bízni, de barkácsáruházakban már árulnak kádakra felvihető zománcfestéket.

Nagyon fontos, hogy ezek használata előtt minden szennyeződést és foltot eltávolíts. Ha csak néhány helyen pattant le a kádról a zománc, azt is kijavíthatod – a barkácsboltban segítenek megtalálni a szükséges kellékeket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást