Káprázatos felújított bútorok – Így fesd át egy friss színre!

Káprázatos felújított bútorok – Így fesd át egy friss színre!

Címlap / Otthon / Hobbi / Káprázatos felújított bútorok – Így fesd át egy friss színre!

Meguntad a konyhaszekrényedet? Vagy nagymamád padlásán találtál egy jó kis asztalkát, ami felújításra vár? Ha nem tudod, hogy kezdj hozzá, mi segítünk.

Előkészületek

A precíz munkát akarsz végezni, nem szabad megfeledkezni az előkészületekről sem. Rendezd be a munkaterületedet. Teríts le fóliát, vegyél elő, ecsetet, nedves szivacsot, rongyot. Az átalakítani kívánt bútort szedd darabjaira, hiszen vízszintesen könnyebben lehet dolgozni és a festék sem folyik meg annyira. Legjobb, ha eltávolítasz minden fogantyút, gombot.

istockphoto

Nem érdemes kihagyni: a csiszolás

Nem érdemes átugrani ezt a lépést, mert nem lesz olyan szép a végeredmény. Ezzel készíted elő az anyagot, hogy a könnyebben le tudd kenni. Ha mindenképp meg szeretnéd spórolni az időt, ma már lehet kapni olyan festéket is, ami előtt nem szükséges csiszolni. Egyébként a bútort csiszolópapírral vagy csiszolóval is előkészítheted.

Ha több bútort is fel szeretnél újítani, érdemesebb beszerezni egy csiszolót, mivel papírral elég körülményes munka.

Rend a lelke mindennek

Mivel a csiszolás hihetetlen mennyiségű porral jár, kénytelen leszel megtisztítani a bútorokat. Legjobb, ha te magad is védőruhában dolgozol. Ha gondolod, maszkot is húzhatsz. Ugye most milyen jó, hogy az elején gondosan előkészítettük a terepet?

A kihagyhatatlan lépés

Ha nem antikolni vagy lakkozni szeretnél, akkor nem szabad megfeledkezni erről a lépésről sem. Kihagyhatatlan. Amennyiben élénk színűre tervezed a bútort érdemes már az alapozót is színesre keverni, mivel így sokkal élénkebb lesz a végeredmény.

Fontos, hogy ha vizes bázisú alapozót használsz, akkor a fedőfesték is vizes bázisú legyen, viszont ha oldószeres az alapozó, nyugodtan használhatsz vizes bázisú fedőfestéket is. Ha észreveszel karcolásokat, vagy más sérüléseket, fatapasszal ki tudod javítani.

Bútor festés
istockphoto

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást