BRÉKING: Létezik női ejakuláció, amihez elegendő a szexuális izgalom

BRÉKING: Létezik női ejakuláció, amihez elegendő a szexuális izgalom

Címlap / Szerelem / Szex / BRÉKING: Létezik női ejakuláció, amihez elegendő a szexuális izgalom

Meglepő módon, nagyon sokan nem tudnak arról, hogy létezik női ejakuláció. Úgy gondolják, hogy az egyedül a férfiakra jellemző. Ám bizonyított tény, miszerint a nők is képesek rá. Viszont való igaz, hogy a nőknél ez sokkal összetettebb és nem jön össze ripsz-ropsz, mint a férfiak esetén.

Nagyon régen láttam egy vígjátékot, aminek központi témája természetesen a szex volt. A lány nem akarta, hogy kielégítse a fiúja vagy legalábbis elvigye a csúcsig, mert nagyon „szégyelli” magát azért, ami a végén történik. A pasi persze azt hitte, hogy biztos megőrül a kéjmámortól és ez lehet az oka. Legnagyobb meglepetésére, mikor a lány végül beadta a derekát, egészen más jelenettel szembesült: a női ejakulációval. De azt már most leszögezhetjük, hogy ebben semmi szégyenletes dolog nincs, mivel egy természetes folyamat része.

Nem csak orgazmussal jöhet létre

A női ejakuláció, más néven squirt során a női testből a húgycsőnyíláson át az izgalomnak köszönhetően a tejhez hasonlítható folyadék távozik, méghozzá kétféleképpen. Az egyik verziója az, amikor hígabb, de spireccelős folyadék lövell ki. A másik, amikor lassúbb, de sűrűbb váladék keletkezik.

A férfiak esetén elengedhetetlen feltétele az ejakulációnak az orgazmus. Ők e téren előnyt élveznek, hiszen nekik jóval könnyebben sikerül eljutni a csúcsra, ám ez a legkevésbé sem igaz a nőkre. Jól tudjuk, hogy nálunk mennyire összetett folyamat az orgazmus.

Amikor egy nő eléri az orgazmust, általában nedvek szabadulnak fel. A férfiaknál ez állandó jelenség, ám a nők körében ez nem feltétlenül van így.

Viszont a női ejakuláció esetén nincs szükség feltétlenül orgazmusra, elegendő a szexuális izgalom is, legalábbis ez derül ki a squirtölő nők tapasztalataiból, mint ahogy az is, hogy érzésre sem egyforma a két jelenség, az ejakuláció és az orgazmus.

Azt, hogy pontosan hány nő képes erre, nem lehet tudni, de a különböző felmérések szerint 10-54 százalék képes a squirtre. Igaz, vannak kutatók, akik szerint valójában minden nő képes az ejakulációra, csak éppen sokuknál olyan minimális a folyadék mennyisége, hogy fel sem tűnik.

mikeshots/depositphotos.com

A távozó folyadék egy része vizelet!

Nyitva felejtetted a szádat? Nem csoda! Ugyanis a tudósokat is régóta foglalkoztatja a női ejakuláció, így nem olyan hihetetlen, hogy górcső alá vették a folyamatot. Eredetileg azt vizsgálták, hogy a nőknél megjelenő nedvtermelés valójában segíti a megtermékenyülést, ugyanis könnyed továbbhaladást biztosít a spermának. Sor került hát magának a nedvesség összetételének is a vizsgálatára is, amelyről kiderült, hogy folyadék zöme vizelet, de prosztata-specikfikus (PSA) gént is találtak benne.

Ezért e téren is két különböző női ejakulációt különböztetnek meg: az egyikben csak vizelet található, ami a húgyhólyagból érkezik, míg a másikban pedig az előbb említett gén is jelen van.

A férfiaknál ezt a gént a prosztatamirigy termeli, ami mindig van az ondóban is, mivel segít felúszni a spermiumoknak a méhig. Ugyanakkor vizelet is megtalálható az ejakulátumban, de azért ez elég logikus, hiszen a húgycsőből távozik az váladék. A nők esetében a PSA a Skene-mirigyben termelődik, ami közel van a G-ponthoz.

Na, de mennyi az annyi? Ami a nedvek mennyiségét illeti, a szakértők szerint ez 30-150 milliliter között lehet. Ez azt jelenti, hogy egyeseké elenyésző, míg másoké képes épp olyan látványos formában előtörni, akárcsak a férfiaké.

A következő kérdés, ami sokakban felmerülhet, hogy egyáltalán mire jó? Erre sajnos a szakértők sem tudnak pontos választ adni. Egyes kutatások szerint a fertőzések megelőzését szolgálhatja. Ahogy a vizelet, úgy ez a fajta nedv is segíthet kimosni a húgycsőből a szex során odakerülő bacikat.

Meg lehet tanulni?

Mivel tele vannak a pornóoldalak squirtölő nőkkel, felmerülhet a hölgyekben a gondolat: hogyha erre igény van, akkor talán a saját nemi életüket is fel kellene dobniuk vele. Tehát, meg lehet tanulni a squirtölést? Nos, léteznek tippek, amelyek segíthetnek benne. Több nő is beszámolt már arról, hogy ha a partnere vagy ő maga a G-pontját ingerelte, akkor képes volt az ejakulációra.

Mindenesetre nem árt, ha tudod, hogy enélkül is élhetsz teljes nemi éltet, mert nem lesz tőle jobb vagy rosszabb a szex.

Az ejakuláció hiánya nem probléma, hanem az egy extra. A megléte nem feltétlenül ígér gyönyörteljesebb élményt, már csak azért sem, mert minden nő másképp éli meg. Egyesek szerint kellemes, mások szerint inkább kellemetlen élmény. Ám ha te egészséges kíváncsiságtól égsz, akkor nyugodtan próbáld meg elérni!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!