Bosszantóan férfiatlan szokások, amik mindenkit zavarnak. Miért erőltetik?

Bosszantóan férfiatlan szokások, amik mindenkit zavarnak. Miért erőltetik?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Bosszantóan férfiatlan szokások, amik mindenkit zavarnak. Miért erőltetik?

Férfiatlan egyáltalán nem csak szexuális értelemben lehet valaki, hanem egészen más szempontok alapján is. Összegyűjtöttünk néhány olyan tulajdonságot, ami a legszebb, legszexisebb és legjobban öltözött férfit is férfiatlanná tesz. Igaz, nem egy pillanat alatt, de együttélés során mindenképp.

Lustaság

Ahogy a tettrekészség és a céltudatosság nagyon férfias vonások, úgy ezek ellenezője, a lustaság megölhet akár óriási szerelmeket is.
Sokszor csak évek múltán jövünk rá, hogy a tökéletesnek hitt férfi a napjának legnagyobb részét legszínesebben az ágyban vagy a tévé előtt tölti és esze ágában sincs segíteni nekünk bármiben.

Kifogásolás

Ha a lustaság mellé még fejlett kritikai érzék is párosul, az a szerelem végét szokta okozni egy idő után.
Kevés annál illúziórombolóbb dolog van, mint ha életünk férfija a tévé vagy a számítógép elől néha felnézve megjegyzéseket tesz ránk, például épp azt kifogásolja, hogy ne „szöszmötöljünk” körülötte, miközben mi órák óta a tavaszi nagytakarítást csináljuk.

Elhízás

Sok nő állítja, hogy kifejezetten kedveli a macis típusú férfiakat, ami könnyen elképzelhető, különösen, ha beleszámítjuk azt is, hogy ezek az emberek általában kedvesek, jó kedvűek és kiegyensúlyozottak.
A túlsúly következménye azonban gyakran az ellustulás, ez a kombináció pedig a párkapcsolat szempontjából végzetes lehet.

Modortalanság

Tudjuk jól, hogy a férfiak sokszor egészen más stílusban beszélgetnek egymással, ha nők nincsenek a társaságban, de mégis kiábrándító mindezt hallani is.
Ilyen esetekben jobb, ha tényleg nem vagyunk ott, vagy amilyen gyorsan csak lehet, magára hagyjuk párunkat, mert nagy a valószínűsége, hogy olyan kifejezéseket is hallunk, ami sokat ronthat párunk megítélésén.

Sunyiság

Nagyon kisfiús, vagyis egyáltalán nem felnőtt férfira emlékeztető viselkedés a sunyiság.
Sajnos a legvonzóbb férfiról alkotott képünket is tönkre teheti, ha azt látjuk, hogy kommunikációjának alapja, hogy információkat elhallgat, elhallgat dolgokat, nem egyenes és mindenkinél csak lavírozni szeretne.

Anyu kisfia

Erről a tulajdonságról sok férfi nem tehet, mégis rossz hatással van a bennünk a másikról kialakított képre. Ha párunk kisfiúként, sokszor szó nélkül engedelmeskedik anyjának, az sajnos nem kelti önálló, felnőtt férfi benyomását.
Ilyenkor hiába a meggyőz modor vagy a tehetséges udvarlás, már megláttuk benne a kisfiút.

Hezitálás

A józan mérlegelés és a hezitálás között elég érzékeny az elválasztó sáv.

Jó tulajdonság, ha egy férfi higgadtan és előrelátóan mérlegel, hiszen felelősségteljessé és okossá teszi a szemünkben.
De ha egy férfinél végül semmi nem valósul meg, semmit nem képes eldönteni, az könnyen szétrombolja a belé, mint férfiba vetett képünket.

Kritika

Alapszabály, hogy inkább dicsérni kell a másikat, mint kritizálni. Ha egy férfi ezt elfelejti, azzal sokat ronthat a kapcsolat mélységén. Egy nőt a sok kritika általában elbizonytalanít, így könnyen elveszítheti kiegyensúlyozottságát.
Emellett azért sem érdemes túl sokat kritizálni a nőket, mert úgy a kapcsolat könnyen elveszítheti intimitását. Nem utolsó sorban pedig akkor lesz igazán kapcsolatgyilkos a kritika, ha olyan mondja, aki bár egy gyereket sem hordott ki, mégis nagyobb a hasa, mint nekünk volt terhesen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást