Bosszantó de vicces: Életrevaló gyerekek csínyei

Bosszantó de vicces: Életrevaló gyerekek csínyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Bosszantó de vicces: Életrevaló gyerekek csínyei

A régi és a mai gyerekeknek is megvoltak, megvannak a maguk ötletei, melyekkel szüleiket arra késztetik, hogy újból végig gondolják, nem túl engedékenyek-e. A gyerek leleményes, és van az a pillanat, amikor azt kívánják a szülők, hogy bárcsak kicsit butább lenne.

Mutasd csak!

Felnőtt pillanatragasztót használ, gyerek felfigyel arra, hogy a ragasztó tubusából képtelen egy felnőtt úgy kisajtolni a megfelelő mennyiségű anyagot, hogy az ne menjen a kezére.

A leleményes gyerek segítőkészen egy papír zsebkendővel megáll a felnőtt mellett, úgy téve, mintha le akarná törölni a felesleges ragasztót.

Ehelyett hirtelen mozdulattal összenyomja a felnőtt két ujját, aki mire feleszmél a meglepetéstől, már össze is ragadtak az ujjai.

Pók és az ő hálója

Precíziós munkára, tökéletes szemmértékre, túl sok szabadidőre utal az, amikor a gyerek az anyja varrócérnáját ötletszerűen kifeszíti a lakás különböző pontjai között, a felnőtt nyakmagasságába.

Oda kell figyelnie arra is a gyereknek, hogy ellenfény legyen, és a helyiség másik végén álljon, amikor el kezdi jajveszékelve visongatni a felnőttért… aki a sivalkodásra valószínűleg ütemesen, a gyerekre koncentrálva halad majd a gyerek felé.

Szagok és illatok

Vannak gyerekek, aki a jól bevált szagokra apellálnak. Ennek a bosszantásnak igen sok variációja létezik, ám ez az egyik legprofibb.

Többek között azért, mert azt feltételezi, hogy a gyerek ismeri az élelmiszereket, kiismeri magát a kamrában, és jó a megfigyelőképessége.

Nem biztos, őszinte lesz a felnőtt mosolya, amikor kinyitja a reggeli készülődésnél a fehérneműs fiókot, vagy akasztós szekrényt, és tömény szardíniaszag üti meg orrát a ruhaillatosító helyett…

Gyerek előtt nem civódunk

Temperamentumos feleségre utal az, ha valakit így lehet csőbe húzni, az átlag feleség előbb inkább kérdez, mielőtt botrányt csinálna. Kellemetlen pillanatokat tud okozni, amikor a férj iratai közül előkerül egy meztelen nő fotója, táskája aljából vagy nadrágzsebéből egy óvszer.

Ebből az ötletből annyi a tanulság, hogy a gyereket ne engedd az internet és nyomtató közelébe, és tartsa be minden felnőtt az aranyszabályt: gyerek előtt nem civódunk.

Amikor több tévét nézel, mint kellene

Onnan tudhatod szülőként, hogy sok tévét nézel és a gyereked emiatt nem érzi életed részének magát, ha ártatlan mosollyal, a zsebpénz felemelésének kérelme nélkül készségesen felajánlja, hogy amíg a tévében meccset, sorozatot nézel, ő majd hordja be neked a sört vagy teát, és a rágcsának való pattogatott kukoricát… amibe mellesleg hungarocell darabokat rakott…

Amikor hanyag vagy

Azt mondják, az áram alatt lévő dolgok ugyanúgy néznek ki, mint a többi, csak más a fogásuk. Ez a felforrósított dolgokra is igaz.

Hajlamosak vagyunk csak úgy ledobni a kezünkben lévő holmijainkat, amikor beesünk munka után, fáradtan az ajtón.

Nem kell hozzá fizika fakultás, hogy a gyerek rájöjjön, a fém megtartja a meleget, a kulcs pedig fémből van, amit kitűnően lehet hevíteni a sütőben. A tanulság az, hogy túl kiszámítható a napirended, túl hanyag vagy, és mellesleg gyereked zseniálisan időzít.

Bizalmi munkát ne bízz a gyerekre

Valószínűleg túl sokszor fogod be gyerekedet „nemszeretem” munkákra. Egy gyerek sem szeret birkózni a takaróval, párnával, amikor az a feladata, hogy húzza át az ágyneműt.

A te ágyad a te magánügyed, ne sózd rá a gyerekre, ha nem akarod azt, hogy a frissen húzott párnahuzatba őrölt bors kerüljön…

Azt mondják, egy újszülöttnek minden vicc új, és azt is, hogy a hülyeség határtalan.

Ez különösen igaz a gyerekeknél. Bár nagyon bosszantóak tudnak lenni, mégis úgy vélem, a gyerekcsínyek hozzátartoznak az élethez, hozzásegítik a gyerekeket az egészséges felnőttkorhoz, és nem utolsó sorban a jó humorérzékhez, ami a világ állását tekintve igen előnyös tulajdonság.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást