Borotvapengékkel teli falakat találnak felújítás közben Amerikában

Borotvapengékkel teli falakat találnak felújítás közben Amerikában

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Borotvapengékkel teli falakat találnak felújítás közben Amerikában

Aki látott már tengerentúli felújítós műsort, az biztosan azt is tudja, hogy a tipikus amerikai házakban a válaszfalak általában üreges gipszkarton szerkezetek, amelyek elbontása nem okoz különösebb nehézséget, meglepetést a régi házaknál esetleg az szokott okozni, ha egy nem várt vezeték vagy cső is fut a falban.

Újabban azonban egyre-másra jelennek meg a képek a bizarr jelenségről, amikor a megbontott falakból borotvapengék ömlenek ki, egy kivitelező szerint olyan is volt, hogy egy munkásuk fejére hullott vagy három vödörnyi használt borotvapenge, és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg.

peatix.com

Noha a jelenség – érthető módon – sokakat meglep, van rá ésszerű magyarázat: amikor a Gilette 1903-ban bemutatta az otthoni használatra tervezett borotvapengéket, azok gyorsan népszerűek lettek. Igaz, hogy ezek használata némileg bonyolultabb volt, mint a mai, modern pengéké, de még így is sokkal kényelmesebb és egyszerűbb megoldást jelentettek az arcszőrzet karbantartására, mint minden másnap borbélyhoz járni.

Az emberek azonban hamarosan egy újabb problémával találták szemben magukat: hová kerüljenek a használt pengék?

Hiszen az éles, még így is komoly sérüléseket okozó eszközöket nem akarták a háztartási hulladékba dobni, elégetni sem lehetett őket, egyszerűen nem volt biztonságos megoldás a tárolásukra.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást