A bőrönd csomagolásának művészete

A bőrönd csomagolásának művészete

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A bőrönd csomagolásának művészete

Utazni készülsz? Kövesd az alábbi 11 tippet, hogy többé ne okozzon gondot a csomagolás.

Gyakran a legnagyobb zűrzavart az okozza, hogy mit tegyél és mit ne a poggyászodba, hiszen gyakran sokba kerülnek a nehéz csomagok a súly-limit miatt, ráadásul fenn áll a veszély, hogy lekésed miatta a csatlakozást vagy elvesződik. Ideje megtanulnod, hogyan utazz okosan.

Mit csomagolj be?

Légy őszinte önmagaddal, valóban szükséged van napi (legalább) három öltözékre?

1. lépés: Nyisd ki a bőröndöd, nézd meg megfelelő méretű-e?

2. lépés: Gondolkozz azon, mit viselsz otthon. Valószínűleg kedvenc ruhadarabjaidat mindig hordod, úgyhogy tedd be a poggyászba.

3. lépés: Vedd számba, mit viselsz kedvenc darabjaiddal. Dobáld be őket a csomagba. Igen, csak dobáld bele őket: ingek, nadrágok, cipők, stb. Tegyél bele mindent, amiről úgy gondolod viselni fogsz a távollétben.

4. lépés: Most pedig szedjél ki mindent és terítsd őket az ágyra, hogy mindent lássál.

5. lépés: A halom ruhát és kiegészítőt oszd három csoportra: amit muszáj vinned, amit talán viselni fogsz és amit valószínűleg nem fogsz. Ha csak nincs egy bizonyos esemény, amelyre kötelező egy speciális öltözék, válassz olyan darabokat, melyeket könnyedén tudsz kombinálni. Egy hasznos tanács: valószínűleg nem lesz szükséged több, mint három pólóra, két pár nadrágra, egy szvettere, egy ruhára melyet nappal és este is viselhetsz és egy szezonális darabra, mint például a fürdőruha. A repülőútra válassz kényelmes cipőt és vigyél magaddal egy csinosabbat is. Ne feledkezz meg a bugyikról, melltartókról és egyéb alap dolgokról, melyek illenek a bepakolt ruhákhoz.

Hogyan csomagolj?

A következő nehézséget az okozza, hogy mindezt hogyan tuszkold bele poggyászodba.

6. lépés:
Képzeletben oszt el három vízszintes részre bőröndödet, utazótáskádat. A legalsó szintbe tedd bele a kemény és sok helyet elfoglaló darabokat, mint például a cipők vagy a hajszárító. A közöttük lévő helyet töltsd ki apró dolgokkal: fehérnemű és pólók.

7. lépés: A második szint a ruháké. Hajtogasd őket össze és helyezd el a bőröndben.

8. lépés: A harmadik sor azon dolgok számára van fenntartva, melyek megfelelnek az éppen aktuális évszaknak. Ugyanide kerül a folyadékokat tartalmazó neszesszered is, minél közelebb a táska nyílásához, hogy könnyen elő tudd venni a biztonságiak számára. A törékeny dolgokat is ide tedd, valamint azokat, melyek kiborulhatnak.

9. lépés: Ha véletlenül még marad egy kis hely a „lehet, hogy elviszem” daraboknak, ne tedd őket bele, mert általában hazafele a becsomagolt dolgok több helyet foglalnak. Ráadásul, szükséged lesz arra az extra helyre a szuvenírek számára!

Mire figyelj az út alatt

A hozzáértő utazók hamar átesnek a biztonsági vizsgálaton és jobban érzik magukat a repülőn.

10. lépés: A repülőn viseld a legnehezebb ruháidat (csizma, farmer, szvetter), így helyet spórolhatsz a poggyászban. Sőt a dzsekidet akár le is veheted és párnaként használhatod.

11. lépés: Amihez hozzá szeretnél férni az repülőút során, például egy könyv, magazin vagy az MP3-as lejátszó, tedd bele a kézitáskádba. Így biztonságba helyezheted a nagyobbik kézipoggyászod a fejed felett lévő tartó helyiségbe és elfeledkezhetsz róla.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!